Doctor în mediul montan și agricultură

Generalități

Programul de descriere

Scopul acestui doctorat. programul constă în formarea unei noi generații de cercetători - cunoscuți și extrem de competitivi - care își pot contribui activitatea la cercetarea științifică despre mediu și agricultura montană în avantajul teritoriului în care își desfășoară activitatea, în continuă comunicare și schimb cu colegii lor universitari din centre naționale și internaționale de cercetare.

Descrierea cursului

Programul de trei ani se concentrează pe studiul resurselor biotice și abiotice, eficiența energetică în agricultura forestieră, energia regenerabilă, impactul schimbărilor climatice și calitatea produselor agricole. Facultatea noastră aplică o abordare științifică interdisciplinară și se concentrează pe tema sustenabilității, două caracteristici care sunt împărtășite atât de predarea noastră, cât și de cercetarea noastră.

Dacă ați excelat în învățământul superior, un doctorat. vă va permite să continuați cu cariera în mediul academic într-un mediu stimulativ, multilingv, cu colegi de cercetători dintr-o gamă largă de medii culturale și lingvistice . În timpul cursului, veți dobândi competențele necesare pentru a efectua cercetări inovatoare și riguroase metodologic. În acest scop, vi se va cere să proiectați un proiect de cercetare original cu supravegherea unui lector și, în același timp, să dezvoltați capacitatea de a lucra independent și în echipă.

Doctoratul în Mediul montan și agricultură deschide mai multe perspective de carieră. După ce obțineți doctoratul, veți putea continua cu cercetarea dvs. în mediul academic, în centre de cercetare publice sau private sau ca consultant de afaceri în cele trei zone de cercetare specifice ale doctoratului.

Într-o privire

 • Durata cursului: 3 ani
 • Cursurile vor fi predate în limba engleză (uneori, unele cursuri vor fi predate în italiană și germană).
 • Locuri disponibile: 15 cu bursă 4 fără bursă
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Taxe de școlarizare: 163,50 EUR pe an

Structura cursului

Doctoratul acoperă trei domenii de cercetare care reflectă accentul facultății: producția agricolă și forestieră, tehnologia alimentară și resursele de mediu. După ce veți avea succes în competiția publică pentru a urma un doctorat, vi se va solicita să proiectați un plan de cercetare și studiu cu supervizorul dvs. pentru a defini scopul proiectului dvs. de cercetare și pașii necesari pentru implementarea acestuia.

Din când în când, va trebui să vă actualizați planul de cercetare și studiu, ținând cont de dezvoltarea muncii dvs. și de cele mai recente evoluții din domeniul dvs. de cercetare. În cei trei ani, va trebui să participați la cursuri și seminarii obișnuite special concepute pentru doctorat. elevi. Clasele vor include elemente de calificare și avansate ale statisticilor, analiza datelor de cercetare și diseminarea rezultatelor științifice.

Etapele doctoratului

Programul de doctorat este împărțit în patru etape care se încheie după 6, 12, 24 și, respectiv, 36 de luni. În etapa 1, veți defini zona de cercetare, subiectul dvs. specific și metodologia. În etapa a doua, în a doua jumătate a primului an, va trebui să definiți întrebările de cercetare și rezultatele așteptate. Etapa 3 începe în al doilea an. Sunteți de așteptat să aplicați abordarea pe care ați ales-o pentru a aborda întrebările dvs. de cercetare și veți începe să publicați rezultatele inițiale la baza disertației dumneavoastră. În cea de-a patra și ultima etapă, în al treilea an, candidații vor trebui să colaboreze rezultatele proiectului lor de cercetare și să-și scrie disertația.

Lucrări de teren în străinătate

În cei trei ani de doctorat program, vi se va solicita să vă angajați cu normă întreagă pentru proiectul dvs. de cercetare. Facultatea vă recomandă să efectuați o parte din cercetarea dvs., cel puțin 6-12 luni, într-un alt centru de cercetare din Italia sau din străinătate. Aceasta este o oportunitate de a vă diversifica experiența de studiu, de a efectua cercetări în contexte extrem de stimulatoare și competitive, schimbând idei cu alți savanți și, prin urmare, stabilind o rețea timpurie de colegi din mediul academic.

Universități partenere și centre de cercetare

Facultatea de Știință și Tehnologie a stabilit parteneriate cu multe universități și centre de cercetare în Italia și în străinătate.

În mediul academic, universitatea noastră are parteneriate de lungă durată cu următoarele instituții:

 • Universitatea din Innsbruck, Facultatea de Biologie (Austria)
 • Universitatea din Tromsø (Norvegia)
 • Universitatea din New Hampshire (Statele Unite)
 • Universitatea din Göttingen (Germania)
 • Universitatea de Stat Santa Catarina (Brazilia)
 • Universitatea federală din Santa Maria (Brazilia)

Alți parteneri sunt centre de cercetare în sectorul public. Dintre acestea, unele instituții de renume mondial, cum ar fi Institutul federal de tehnologie elvețian (ETA), importante centre naționale de cercetare precum Facultatea de Agricultură a Università degli Studi di Milano sau centre de cercetare locale legate de teritoriul din Tirolul de Sud, precum EURAC sau Centrul de Cercetare pentru Agricultură și Silvicultură din Laimburg.

cerere

Pentru a obține admiterea la doctorat. program, va trebui să obțineți 300 de credite ECTS (master) și să aveți anumite cunoștințe academice sau culturale relevante sau experiență de lucru în domeniul doctoratului. program. De asemenea, va trebui să demonstrați competență în limba engleză și să aveți succes în competiția publică.

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Citeste mai mult

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Citește mai puţin