Doctor în neurologie cognitivă, computațională și socială

Generalități

Programul de descriere

2019/20 Programe de doctorat la IMT School for Advanced Studies Lucca

Data limită pentru depunerea cererilor - 10 iulie 2020 , ora 12:00 CEST

Cererile sunt acum acceptate pentru programele de doctorat 2020/21 la IMT School for Advanced Studies Lucca ( www.imtlucca.it), una dintre cele șase școli de excelență din Italia și una dintre cele mai bine cotate școli universitare din Europa, conform Cel mai recent sondaj U-Multirank. Candidații extrem de motivați din toate disciplinele sunt invitați să solicite una dintre cele 33 de burse finanțate integral în cadrul a două programe de doctorat care integrează competențele științifice de economie, inginerie, informatică, neuroștiință și psihologie comportamentală, fizică, aplicată matematica, statistica, istoria și științele patrimoniului cultural.

Una dintre cele patru piste specifice domeniului este Neuroștiințele cognitive, computaționale și sociale , care se află sub programul de doctorat "Sisteme cognitive și culturale". Această pistă multidisciplinară bazată pe cercetare se concentrează asupra neuroștiințelor cognitive, computaționale și sociale și integrează metode neurostiințiale de bază, inclusiv biologie moleculară și genetică, cu psihologia experimentală tradițională și neurologia cognitivă. Studenții vor participa la mai multe cursuri, printre care se numără elementele fundamentale ale psihologiei cognitive, neuropsihologie comportamentală și socială, neuropsihologie, psihofiziologie, neuroetică, baza neurală a percepției, baza neurală a conștiinței, filosofia științei, gândirea critică, neuroimagistica structurală și funcțională, pentru analiza datelor.

În special, piesa CCSN este concepută pentru a instrui cercetătorii care vor contribui la cunoașterea în domenii (multi) disciplinare, cum ar fi percepția multisensorială, supramodalitatea și modalitatea transversală; somn și conștiință; recunoașterea acțiunii și controlul motorului; neuroplasticitatea și învățarea; organizarea de concepte semantice; neurolinguistics; social și antisocial; procese decizionale în medii economice și financiare; percepția estetică. În timpul studiilor doctorale, elevii sunt încurajați să-și desfășoare cercetările cu unitățile de cercetare ale școlii . Pentru a-și desfășura activitățile experimentale, studenții se pot baza atât pe facilitățile interne, cât și pe cele de outsourcing. Școala IMT are un laborator Cyberphysics echipat pentru cercetare comportamentală, psihofizică și EEG (64 și 256 amplificatoare de canale). Studiile RMN funcționale și structurale pot fi efectuate pe oricare dintre site-urile scanerului partener IRM din Pisa (1,5 și 7 Tesla) și Massa (3 Tesla); EEG și achiziția fMRI ar putea fi combinate.

Cursurile sunt conduse de cercetători de renume mondial și oferă studenților toate abilitățile teoretice și instrumentele avansate necesare pentru a aborda riguros o multitudine de probleme de analiză, proiectare și management în cadrul larg al analizei sistemelor în domenii economice, sociale, științifice, tehnologice și culturale . Facultatea specializată și cadrele didactice creează o rețea care oferă îndrumări și sprijin esențial pe tot parcursul programului de doctorat. Colaborând îndeaproape cu facultatea, atât în sala de clasă, cât și în dezvoltarea cercetării, studenții ajung la cele mai înalte niveluri de realizare științifică. IMT absolvenții de doctorat vor putea folosi abilitățile pe care le-au dobândit în timpul studiilor pentru a recunoaște și rezolva problemele complexe, pentru a alege cea mai potrivită metodă sau instrument pentru a le folosi atunci când se apropie de aceste probleme, chiar și în disciplinele din afara domeniului lor principal de cercetare.

Toți studenții se află în complexul recent restaurat San Francesco, un campus complet integrat în centrul istoric al frumosului oraș toscane din Lucca. Campusul include facilități rezidențiale reînnoite, cantină, săli de studiu și de locuit, o bibliotecă de ultimă generație și spații de agrement în aer liber, care promovează un mediu unic cultural, profesional și social pentru programul nostru de doctorat.

Studenții eligibili, în plus față de camera și bordul gratuit , vor primi, de asemenea, o bursă de cercetare care se ridică la aproximativ 15.300 de euro pe an . Bursele sunt finanțate integral pentru o perioadă de până la patru ani , cu posibilitatea absolvirii după al treilea an.

Programele de doctorat de la Școala IMT îi atrag pe studenți din întreaga lume, oferind un mediu cu adevărat internațional. Engleză este limba oficială a școlii. În plus, toți studenții vor avea ocazia să petreacă perioade în străinătate la institute de cercetare, laboratoare sau universități, atât în ​​cadrul Erasmus, cât și prin acorduri ad-hoc de mobilitate.

Cei mai mulți absolvenți ai școlii IMT au ajuns la roluri importante în mediul academic, în instituțiile guvernamentale, în companiile publice sau private sau în profesii de pe tot globul.

Pentru a afla mai multe despre școală, cerințele de admitere și cum să aplici, consultați https://www.imtlucca.it/ro

Data limită pentru depunerea cererilor - 10 iulie 2020, ora 12:00 CEST

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

IMT School for Advanced Studies Lucca is a public graduate school and research institute that focuses on the analysis of economic, societal, technological and cultural systems.

IMT School for Advanced Studies Lucca is a public graduate school and research institute that focuses on the analysis of economic, societal, technological and cultural systems. Citește mai puţin