Doctor în studii africane sau latino-americane

Generalități

Programul de descriere

Facultatea de Filosofie a Universității din Hradec Králové oferă doctorat. Gradul care poate fi urmat în timpul studiilor cu normă întreagă. Ph.D. Programul este conceput pentru studenții care au obținut un masterat în științe politice și discipline de studiu conexe. Studiul este conceput ca o prezentare generală a studiilor de zonă și a științelor politice care se concentrează pe Africa sau America Latină.

af

Care sunt studiile despre Africa și America Latină?

Ph.D. studiul domeniului Studii Africa și doctoratul studiul domeniului Studii latino-americane vizează pregătirea unor specialiști calificați în studii de zonă, cu un accent primar asupra Africii sau Americii Latine. Ph.D. studiile sunt concepute în special pentru studenții cu studii superioare în domeniul științei politice sau în discipline conexe. Studiul se concentrează în primul rând pe cercetarea comparativă a regiunii alese, cu scopul de a aplica cunoștințe teoretice și metodologice asupra problemelor sociale, politice și economice ale fiecărei regiuni Africa sau America Latină.

98065_18501_la3.jpg


Experiență în studierea în Africa sau America Latină

Obiectivul ambelor programe de studii este educația și pregătirea unor cercetători interesați de cercetare și predare, cu accent pe regiunea dată. Studiul vizează pregătirea absolvenților care vor dobândi cunoștințe teoretice și metodologice, precum și abilități practice dobândite la un loc de către numeroasele universități partenere și instituții de cercetare din țările din Africa sau din America Latină. Elevii trebuie să efectueze o cercetare vastă pe teren în regiunea aleasă în legătură cu subiectul disertației lor doctorale. Experiența imediată a studiului și a cercetării în străinătate va permite absolvenților doctoranzi. program pentru a prelua proiecte de cercetare și pentru a absorbi mai bine cunoștințele și a maximiza utilizarea practică.

af2

Absolvenții

Absolvenții vor fi pregătiți profesional și lingvistic pe deplin pentru cercetare științifică și predare științifică independentă, pentru a lucra în instituții publice, cum ar fi ministerele cu agende axate pe regiunea aleasă, în mass-media, organizațiile neguvernamentale, diplomația, precum și alte instituții străine sau de origine căutând experți în domeniul studiilor.

graduates


Proceduri de admitere

Condiția prealabilă pentru admiterea la studii doctorale este o educație universitară finalizată cu succes, cu diplomă de masterat sau diplomă de inginer în cadrul programului de studii Științe Politice sau Studii Teritoriale Internaționale . Este posibil ca aceștia să poată fi absolvenți ai unor programe de studii (istorie, sociologie, antropologie sau economie) legate sau similare, presupunând, în mod firesc, îndeplinirea cu succes a procedurilor de admitere care vizează manifestarea nivelului adecvat de politică și cunoașterea teritorială și capacitatea unei activități științifice independente.

Comitetul de admitere ia în considerare proiectul de cercetare (propunerea proiectului de teză) și alte documente atașate în absența solicitantului. Ei evaluează în special calitatea proiectului de cercetare, calificarea solicitantului pentru activitatea științifică, dar și abilitățile sale lingvistice. Un doctorat cunoștințele studenților despre limba engleză trebuie să fie cel puțin la nivelul B2 al așa-numitului cadru referențial european. Cunoașterea altor limbi (în special spaniolă, portugheză și franceză) reprezintă un avantaj substanțial. O altă condiție prealabilă pentru studii este o ședere pe termen lung în Republica Cehă, deoarece este necesar un angajament cu normă întreagă în planul individual de studiu.


af3Documente care trebuie anexate la cerere

  • o copie atestată a certificatului / diploma de nostrificare (în cazuri excepționale cel târziu la data înscrierii în studiu)
  • un CV structurat
  • cel puțin 2 referințe / recomandări de la universitatea de absolvire
  • o propunere de proiect de cercetare în mărime de cca. 4-5 pagini standard - proiectul trebuie să cuprindă specificarea temei și obiectivelor lucrării, cadrul teoretic, metodele de elaborare și lista literaturii conexe (tema proiectului trebuie să corespundă studiului teritorial pe tematica africană / latină - teritoriul american)
  • o confirmare a competenței lingvistice (certificate etc.) și a unei activități de publicare potențială
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Philosophical Faculty offers also full-time MA and PhD study programmes in English, i.e. MA study programme Central European Studies and two PhD study programmes Latin American Studies and African ... Citeste mai mult

The Philosophical Faculty offers also full-time MA and PhD study programmes in English, i.e. MA study programme Central European Studies and two PhD study programmes Latin American Studies and African Studies. Apart from these study programmes it offers a Preparatory course of Czech language and specialized university training for international students. Citește mai puţin