Doctor în teologie istorică și sistematică

Generalități

Programul de descriere

Scopul studiilor doctorale în domeniul teologiei istorice și sistematice este ca elevii să cultive, în mod obișnuit, pentru studii avansate, capacitatea lor de a gândi teologic și de a-și aprofunda cunoștințele despre tradiția teologică în dimensiunile sale istorice și sistematice pe un expert nivel. Elevii învață să analizeze critic și să reflecteze asupra cunoștințelor dobândite și a metodelor utilizate în domeniul lor și să le interpreteze atât în contextele lor specifice, cât și în mediile interdisciplinare ale cunoașterii științifice contemporane. În funcție de subiectul proiectului lor de disertație, studiile lor se concentrează pe un anumit domeniu specializat al teologiei istorice sau sistematice (de exemplu, istoria bisericii, istoria dogmei, teologia sistematică sau dogmatica), dar în același timp păstrează lățimea adecvată a vederii și orientarea interdisciplinară care aparține tuturor ramurilor teologiei.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Examenul de admitere este oral și are loc într-o singură etapă.

Elemente, conținut și metodă de evaluare a examenului de admitere:

  1. O discuție științifică despre planul de dizertație prezentat, în cadrul căruia se face o evaluare a calității factuale și metodologice a planului, a potențialului său inovator și a capacității solicitantului de a-și prezenta și apăra scopul cercetării. O parte a discuției are loc într-o limbă străină aleasă de solicitant (engleză, germană sau franceză). În funcție de concentrația planului de schiță, se verifică cunoștințele reclamantului despre limbile vechi și moderne relevante (de exemplu, latină, greacă, ebraică, engleză, germană și franceză). Comisia atribuie solicitantului între 0 și 60 de puncte.
  2. O examinare orală, pe parcursul căreia se evaluează cunoștințele și orientarea solicitantului în ramura respectivă, în măsura în care examenele finale de stat se află la nivelul Master. (Solicitantul prezintă o listă cu cel puțin cinci titluri pe care le-au studiat în literatură.) Comisia acordă reclamantului între 0 și 40 de puncte.

Puncte bonus: Dacă elevul a consultat proiectul proiectului de disertație cu potențialul lor supervizor și a obținut recomandarea supervizorului pentru proiect și consimțământul scris al acestuia de a prelua supravegherea disertației dacă solicitantul este acceptat, atunci solicitantul primește 10 puncte bonus.

Numărul minim de puncte necesare pentru acceptare: 75

Solicitantul trebuie să consulte în avans tema aleasă și alegerea supraveghetorului intenționat cu președintele consiliului de ramură respectiv.


Condiții de acceptare

Solicitanții pot fi acceptați să studieze dacă, în timpul examenului de admitere, au obținut cel puțin 75 de puncte și, în același timp, pe baza numărului de puncte obținute, s-au terminat într-un loc pe lista solicitanților corespunzător numărului de solicitanți avans) pentru a fi acceptat pentru ramura de studiu în cauză. (A se vedea cerințele pentru procedura de admitere pentru sucursalele individuale.) Această condiție este îndeplinită de toți solicitanții care obțin același număr de puncte ca și solicitantul care a terminat în ultimul loc pe lista care se califică pentru acceptare. Numărul candidaților care urmează să fie acceptați este fixat separat pentru studenții cu normă întreagă și cu frecvență redusă.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Individ, în funcție de natura proiectului de disertație.


Perspectiva de carieră

Absolvenții au o cunoaștere aprofundată a teologiei, în special aspectele sale istorice și sistematice. Ei înțeleg caracterul pluralist al tradiției creștine și sunt bine cunoscuți în formele sale variate. Ei sunt familiarizați cu istoria disciplinei, sunt capabili să reflecteze asupra problemelor epistemologice și metodologice legate de ea și să înțeleagă tendințele actuale.

Ei sunt capabili de gândire teologică exactă și de a discuta chiar și întrebări foarte complexe și controversate. Ei sunt capabili să analizeze și să ofere expuneri specializate ale textelor religioase și să le interpreteze în contextul dat. Ei știu cum să elaboreze o analiză temeinică a problemelor teologice și să-și explice constatările în mod inteligibil în mediile interdisciplinare. Ei sunt capabili să prezinte rezultatele cercetărilor lor academice pe plan internațional.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Protestant Theological Faculty (originally known as the Hus Czechoslovak Protestant Theological Faculty) was founded in Prague on 28 April 1919. Before the First World War, there had been many res ... Citeste mai mult

The Protestant Theological Faculty (originally known as the Hus Czechoslovak Protestant Theological Faculty) was founded in Prague on 28 April 1919. Before the First World War, there had been many restrictions on Protestants in the Czech lands (which were part of Catholic Austria at the time) and candidates for the ministry had to go to Vienna to study. Citește mai puţin