Doctorand în analiza și managementul patrimoniului cultural

Generalități

Programul de descriere

Lucca

2019/20 Programe de doctorat la Școala IMT pentru studii avansate alt = "Lucca

Data limită pentru aplicare - 23 aprilie , în 2019, 12 CEST

Aplicațiile sunt acum acceptate pentru programele de doctorat 2019/20 la Școala IMT pentru Studii Avansate alt = "Lucca ( www.imtlucca.it), una dintre cele șase Școli de Excelență din Italia și una dintre cele mai înalte școli postliceale din Europa conform celui mai recent sondaj U-Multirank. Candidații din toate disciplinele sunt invitați să candideze pentru una dintre cele 32 de burse finanțate integral în cadrul a două programe doctorale care integrează competențele științifice ale economiei, ingineriei, informaticii, neurologiei și psihologiei comportamentale, fizica, matematica aplicată, statisticile, istoria și științele patrimoniului cultural.

Una dintre cele patru piste specifice domeniului este Analiza și Managementul patrimoniului cultural , care se află sub Programul de doctorat "Sisteme cognitive și culturale". Traseul propune cursuri de arheologie, istorie de artă, legislație europeană și internațională privind patrimoniul cultural și peisaj, muzeologie, managementul patrimoniului cultural și instituțiilor culturale, tehnologii aplicate la valorificarea patrimoniului cultural.

Atât cursurile orientate spre cercetare cât și pentru practică constituie programul care vizează educarea profesioniștilor calificați care activează în domeniul concret al managementului cultural și al cadrelor didactice. Promovează cercetarea prin expunerea elevilor la diferite abordări și metodologii de cercetare, prin studii de caz care aparțin domeniilor de cercetare a patrimoniului cultural. În timpul studiilor doctorale, elevii sunt încurajați să-și desfășoare cercetările cu unitățile de cercetare ale școlii .

Cursurile sunt conduse de cercetători de renume mondial și oferă studenților toate abilitățile teoretice și instrumentele avansate necesare pentru a aborda riguros o multitudine de probleme de analiză, proiectare și management în cadrul larg al analizei sistemelor în domenii economice, sociale, științifice, tehnologice și culturale . Facultatea specializată și cadrele didactice creează o rețea care oferă îndrumări și sprijin esențial pe tot parcursul programului de doctorat. Colaborând îndeaproape cu facultatea, atât în sala de clasă, cât și în dezvoltarea cercetării, studenții ajung la cele mai înalte niveluri de realizare științifică. IMT absolvenții de doctorat vor putea folosi abilitățile pe care le-au dobândit în timpul studiilor pentru a recunoaște și rezolva problemele complexe, pentru a alege cea mai potrivită metodă sau instrument pentru a le folosi atunci când se apropie de aceste probleme, chiar și în disciplinele din afara domeniului lor principal de cercetare.

Toți studenții se află în complexul San Francesco restaurat recent, un campus complet integrat în centrul istoric al frumosului oraș toscane al Lucca. Campusul include facilități rezidențiale reînnoite, cantină, bibliotecile de ultimă generație și spațiile de agrement în aer liber, care promovează un mediu cultural, profesional și social unic pentru programul nostru de doctorat.

Studenții eligibili, în plus față de camera și bordul gratuit , vor primi, de asemenea, o bursă de cercetare care se ridică la aproximativ 15.300 de euro pe an . Bursele sunt finanțate integral pentru o perioadă de până la patru ani , cu posibilitatea absolvirii după al treilea an.

Programele de doctorat de la Școala IMT îi atrag pe studenți din întreaga lume, oferind un mediu cu adevărat internațional. Engleză este limba oficială a școlii. În plus, toți studenții vor avea ocazia să petreacă perioade în străinătate la institute de cercetare, laboratoare sau universități, atât în ​​cadrul Erasmus, cât și prin acorduri ad-hoc de mobilitate.

Cei mai mulți absolvenți ai școlii IMT au ajuns la roluri importante în mediul academic, în instituțiile guvernamentale, în companiile publice sau private sau în profesii de pe tot globul.

Pentru a afla mai multe despre școală, cerințele de admitere și modul de aplicare, vă rugăm să consultați https://www.imtlucca.it/ro/programma-dottorato/overview

Data limită pentru aplicare - 23 aprilie , în 2019, 12 CEST

Ultima actualizare Mart 2019

Despre facultate

IMT School for Advanced Studies Lucca is a public graduate school and research institute that focuses on the analysis of economic, societal, technological and cultural systems.

IMT School for Advanced Studies Lucca is a public graduate school and research institute that focuses on the analysis of economic, societal, technological and cultural systems. Citește mai puţin