Doctorat în Informatică

Generalități

Programul de descriere

Cerințele de admitere:

 • un studiu finalizat la Universitatea din masterat în informatică (titlu obținut MSc. sau un titlu inginer corespunzătoare în informatică)
 • cunoștințe de informatică ce corespunde unui grad de master, precum și o dovadă de expertiză pe baza rezultatelor publicate sau nepublicate
 • trecerea cu succes a unui interviu de admitere axat în principal pe un fundal general, în informatică și un profil studiu potential al candidatului
 • cunoștințe elementare de limba engleză, atât comune și de specialitate pentru informatică
 • un acord preliminar cu un potential supervizor teze de doctorat

Decizia finală de admitere depinde de decanul Facultății, pe baza recomandării comisiei de admitere compus din garanți ai programului de studiu.

informatică

Taxa de admitere:

560, - CZK pentru cererea depusă la forma clasică (A3 dublu pagini format tipărit pot fi solicitate de la Departamentul de Stiinta si externe. Relații FPS) 470, - CZK pentru aplicarea on-line (în cerbul sistem informatic)

Studiul taxa realizat în limba engleză:

P1801 Informatica - 70.999 CZK / an universitar Taxa se plătește în euro sau echivalentul a cursului de schimb CZK anunțat de Banca Națională a Cehiei valabil la data plății. Solicitantul a acceptat pentru studii realizate într-o limbă străină este obligat să plătească taxa de studiu, in a doua zi de înscriere cel târziu în suma deplină pentru tot anul academic în avans.

Numele băncii: Numărul ČSOB Ostrava cont: 8,010-0309706853 / 0300 Simbol Constant: 558 (pentru plata in banca) simbolul Constant :: 179 (pentru plata de tip alunecare A) simbol variabil: 1013 simbol specific: birthcode de candidat / fără slash (AAAALLZZ) La depunerea formularului clasică (A3 dublu-pagina) candidatul trimite împreună cu formularul de candidatură anexele obligatorii.

La depunerea electronică, candidatul imprimă formularul de cerere (versiune prescurtată), semnele l si trimite-l împreună cu anexele obligatorii.

Anexe obligatorii la cererea:

 • dovada plății, chiar și în cazul responsabil non-cash electronic sau plăți de telefoane mobile. Acceptam, de asemenea e-mail care este trimis la candidatul în cazul creditării o sumă în contul de facultate,
 • o copie de grad de masterat, supliment diplomă sau un certificat de examen de stat finale certificate oficial de vidimation- nu pentru absolvenții FPS SU; (Solicitanții care nu au completat o diplomă de master, sunt obligați să prezinte o copie a unui grad de masterat, supliment diplomă sau un certificat de examen de stat finale certificate oficial de vidimation timpul examenului de admitere sau de studiu de inscriere, cel târziu
 • CV inclusiv o imagine de ansamblu a experienței profesionale actuale
 • Lista de activități de editare curente
 • aprobarea prealabilă a unui supraveghetor potențial de candidat cu o propunere a tezei de disertație

Termen limită de aplicare: 31 mai 2015

Data examenului de admitere: Juni 2015 (datele exacte vor fi anunțate, candidații vor primi o invitație scrisă).

Informații detaliate studiu:

Scopul studiului de doctorat de informatică în ramura de studiu sisteme autonome este formarea de experți pentru proiectare, cercetare și aplicații ale unui spectru larg de sisteme autonome și multiagent. Elevii alege specializarea lor printre subiecte, cum ar fi inteligența artificială (sisteme cognitive), sisteme de cunoaștere și de inginerie cunoștințe, teoretice și aplicate robotica, control drone și de prelucrare a fluxurilor de date de la drone (UAV - nepilotate vehiculelor autonome), modelarea matematica a sistemelor multi-agent, bio-inspirat multiagent de calcul, tehnologiile de procesare rapidă și mai mult. Ei au, de asemenea oportunități largă de participare la proiecte de cercetare, sprijin de finanțare, pe termen scurt și sejururi de cercetare străine pe termen lung.

Profilul absolvent:

Absolvenți de doctorat vor găsi locuri de muncă în calitate de experți IT de top din ambele companii private și organizații din sectorul public. Ei sunt capabili să participe la dezvoltarea de platforme software open-source, pentru a conduce echipe de dezvoltare de proiecte software mari, pentru a proiecta și de a construi baze de cunoștințe, pentru a deveni consultanti de cele mai noi tehnologii informaționale. Nu în ultimul rând, ele pot continua cariera lor academice ca anchetatorii de la universități și centre de cercetare internaționale.

Organizație studiu:

Programul de studiu este disponibil in full-time si part-time formă. Durata standard de studiu este de 3 ani, sub forma full-time si 5 ani in forma part-time. Elevii de forma full-time va fi asigurată o bursă conform regulamentului universitar actuale. În schimb, ei vor participa la îndatoririle de predare ale Institutului de Informatică, până la 4 ore pe săptămână.

Studiul urmeaza un plan de studiu individual sub controlul supraveghetor elevului. Planul de studiu individual este conceput în cooperare de supraveghetor și studentul, și trebuie să fie aprobate de consiliul științific al programului de studiu. Planul de studiu individual conține:

 • tema tezei de doctorat
 • lista cursurilor studentul trebuie să treacă
 • o listă de alte taxe și sugestii pentru anii următori de studiu (publicații științifice, conferințe și workshop participare etc.)
 • o descriere a controlului continuu al stării de pregătire a tezei de doctorat

Planul de studiu individual include cel puțin 5 cursuri de studiu încheiate prin examene efectuate de un tribunal examen. Elevii de formă full-time trebuie să treacă examenele în primii doi ani de studiu, precum și studenții de formă part-time trebuie să treacă în primii trei ani de studiu. Cursurile sisteme autonome și engleză pentru Informatica sunt obligatorii, studentul vizitează și Seminarium fiecare semestru al study.1 cel puțin patru cursuri sunt alese din lista de cursuri opționale în funcție de tema tezei de doctorat.

Cuprins, domeniul de aplicare și forma examenului de doctorat de stat:

Examenul de doctorat de stat este organizată ca o dispută științifică cu candidatul și include teme de trei cursuri de planul individual de studiu, ales astfel încât să fie legată de tema tezei de doctorat, precum și examenele studentul a trecut. Domeniul de aplicare al acestor trei cursuri este definită în lista actuală publicată de subiecte pentru examenele finale, și în mai multe detalii, de asemenea, în descrierea de conținut ale acestor cursuri. Studentul este de așteptat să demonstreze o orientare în informatică teoretică, inteligență artificială și domeniul agenților autonome și sisteme multiagent.

Ultima actualizare May 2015

Despre facultate

The Faculty of Philosophy and Science (FPS) in Opava started in 1990 as a Faculty of the Masaryk University in Brno and in 1991 it became part of the Silesian University in Opava. Established in the p ... Citeste mai mult

The Faculty of Philosophy and Science (FPS) in Opava started in 1990 as a Faculty of the Masaryk University in Brno and in 1991 it became part of the Silesian University in Opava. Established in the post-Communist era, it had no legal predecessor. Citește mai puţin