Doctorat în științe alimentare

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Numele programului: Doctorat în Științele Alimentare
Codul DGP: 506628
Perioada normală până la absolvire: 6 semestre
Credite: 210
Titlul conferinței: Doctorat în științe alimentare
Campus unde se oferă: Hermosillo

Descrierea programului

Obiectiv general

Oferiți un cadru de formare academică specializată absolvenților de Științe Biologice, Chimico-Biologi, Inginerie Chimică, Agronomi și rase similare, formând resurse umane de nivel excelent, cu o pregătire solidă în diferite domenii ale științei, capabile să realizeze investigația inițială și independent, care reprezintă progrese semnificative în domeniul Științelor și Tehnologiilor Alimentare, cu un accent mai mare în ceea ce privește cerealele și produsele de acvacultură. De asemenea, oferiți-le o imagine de ansamblu aprofundată și cuprinzătoare, astfel încât să fie capabili să identifice problemele relevante în domeniile lor de lucru și să genereze cunoștințe aplicabile.

Obiective specifice

  • Să pregătească personalul de nivel înalt academic, în cadrul unui sistem de instruire, prin cursuri și lucrări de cercetare originale, al căror obiectiv final se încheie cu o teză de grad.
  • Formează resurse umane capabile să caute, să identifice și să rezolve problemele cu care se confruntă țara, în ceea ce privește științele alimentare.
  • Pregătirea unor resurse umane la nivel înalt capabile să genereze cunoștințe, prin planificarea, proiectarea și dezvoltarea de proiecte de cercetare relevante pentru dezvoltarea științei alimentelor și rezolvarea problemelor legate de producția și prelucrarea alimentelor și de agricultură.
  • Promovarea și promovarea diseminării și diseminării cunoștințelor științifice în una sau mai multe discipline ale științelor alimentare, consolidând astfel cultura științifică națională și mai ales cea regională.
  • Pregătiți resursele umane la cel mai înalt nivel cu abilitățile necesare pentru a transmite în mod eficient cunoștințele, pregătiți noi cercetători și conduceți grupuri de lucru care promovează creșterea nivelului științei în Mexic.
  • Articulați activitatea de cercetare a organismelor academice și liniile lor de generare și aplicare a cunoștințelor cu formarea resurselor umane.
  • Prezentarea rezultatelor cercetărilor efectuate prin participarea la evenimente specializate și publicarea articolelor de cercetare în reviste științifice indexate de ISI de diseminare națională sau internațională.
  • Legătura cu programele postuniversitare ale altor instituții prin acorduri specifice, precum și influența conținutului programelor academice ale diplomelor conexe.

Care vor fi competențele dvs. atunci când finalizați programul?

Absolvenții se ocupă într-un mod critic de informațiile științifice și tehnice ale surselor de curent specializate. De asemenea, au capacitatea de a dezvolta cercetări de bază și aplicații pentru a rezolva problemele. De asemenea, ele sunt instruite să pregătească resurse umane specializate.

Profil absolvent

  • Ei vor fi dobândit o cunoaștere solidă și actuală în domeniul științei și tehnologiei alimentelor.
  • Ei vor avea capacitatea de a susține și dezvolta cercetarea fundamentală și aplicată într-un mod independent, care va afecta soluționarea problemelor relevante, cu o abordare științifică, tehnologică, etică și umanistă.
  • Ei vor gestiona în mod critic informațiile științifice și / sau tehnice ale surselor de curent specializate.
  • Ei vor fi instruiți pentru a pregăti resurse umane specializate.
  • Ei vor putea formula proiecte originale de cercetare de bază și aplicate în mod independent și vor conduce grupuri de cercetare.
  • Ei vor avea capacitatea de a pregăti resursele umane la nivel de absolvent.

Curriculum

Harta curriculară

114653_Mapacurricular04.png

Lista subiectelor

Subiecte de bază

  • Biostatistică
  • Biochimie alimentară
  • Chimia fizică a alimentelor
  • Microbiologie alimentară
  • nutriție
  • Chimie alimentară
  • Reologie alimentelor
  • Fundamentele de toxicologie

Subiecte specializate

  • Calitatea făinii și coacerea
  • Entomologia cerealelor și a produselor alimentare depozitate
  • Manipularea cerealelor și a produselor depozitate
  • Microbiologia boabelor
  • Reologie de masă
  • Tehnologia cerealelor
  • Extrudarea alimentelor
  • Ingineria proprietăților boabelor
  • Recoltarea subproduselor de pescuit
  • Biochimia produselor marine
  • Controlul calității în timpul prelucrării produselor marine
  • Enzime de origine marină
  • Fiziologia produselor marine
  • Gestionarea și prelucrarea produselor marine
  • Microbiologia alimentelor marine
  • Toxicologia produselor marine
  • Biochimie avansată
  • Carbohidrați, lipide și proteine: Aspecte nutriționale
  • Proiectarea și evaluarea experimentelor
  • Chimia fizică a proteinelor
  • Fiziologia și cinetica microbiană
  • Proprietățile funcționale ale alimentelor
  • Siguranța alimentară
  • Fiziologia și biochimia semințelor și semințelor

Subiecte opționale

  • Activarea xenobioticii
  • Carbohidrați Chimie
  • Lipid chimie
  • Uscarea boabelor
  • Ambalaje de produse marine
  • Evaluarea calității alimentelor
  • Evaluarea senzorială a alimentelor
  • Fundamentele metodelor cromatografice: teorie și practică
  • Chimie avansată a alimentelor
  • Subiecte avansate în toxicologia alimentelor
  • Subiecte selectate în produsele de acvacultură
  • Subiecte selectate în leguminoase
  • Subiecte selectate în cereale și semințe oleaginoase
  • Biologie moleculară și celulară
  • Temele selectate

Linii de generare și / sau aplicare a cunoștințelor programului.

  • biotehnologie
  • Proprietățile funcționale ale biomoleculelor
  • Manipularea, prelucrarea, conservarea și siguranța produselor alimentare
  • Proprietăți chimice, biochimice și nutriționale ale alimentelor

Academic Core

nume

poștă

Dr. Josafat Marina Ezquerra Brauer

ezquerra@guayacan.uson.mx

Dr. Benjamín Ramírez Wong

bramirez@guaymas.uson.mx

Dr. Mario Onofre Cortez Rocha

mcortez@guayacan.uson.mx

Dr. Enrique Márquez Ríos

emarquez@guayacan.uson.mx

Dr. Maribel Plascencia Jatomea

mplascencia@guayacan.uson.mx

Dr. Francisco Javier Cinco Moroyoqui

fcinco@guayacan.uson.mx

Dr. Patricia Isabel Torres Chávez

pitorres@guayacan.uson.mx

Dr. Armando Burgos Hernández

aburgos@guayacan.uson.mx

Dr. Carmen Lizette Del Toro Sánchez

carmen.deltoro@unison.mx

Cum să introduceți acest curs postuniversitar?

Cerințe de intrare

  • Cerere de admitere cu fotografie.
  • Gradul sau diploma de master (original și copie).
  • Certificat de calificare de masterat în discipline legate de program cu o medie minimă de 80/100 (copie).
  • Dovada notei medii, dacă certificatul nu o aduce (original).
  • Document care acceptă TOEFL echivalent cu un scor minim de 450 de puncte (original).
  • Examinarea cunoștințelor și abilităților EXANI-III ale CENEVAL (1000 puncte).
  • Trimiteți un eseu oral și scris (format gratuit, maximum 10 pagini) care conține tema experimentală susținută de un profesor universitar.
  • Scrisoare de angajament de dedicație exclusivă pentru programul de doctorat.
  • Curriculum vitae cu bonuri oficiale.
  • Trei scrisori de recomandare din partea profesorilor membri ai SNI.
  • Certificatul de naștere (original și copie).
  • Codul unic de înregistrare a populației (CURP), pentru mexicanii. Pentru străini, forma migrator de student FM2 sau FM9 (copie).
  • Curriculum vestimentar (ambele părți), pentru mexicani. Pașaport pentru străini (copie).
  • Certificatul de căsătorie, certificatul de naștere al copiilor și soț (copie), numai dacă este cazul.
  • Dacă ați fost un Scholar CONACYT, atașați o scrisoare de eliberare.
  • Dovada examinării medicale.

Admitere profil

Studenții programelor orientate spre cercetarea postuniversitară în științe și tehnologie a alimentelor vor trebui să aibă interes în cercetarea științifică în domeniul alimentelor. Este necesar ca aceștia să aibă capacitatea de a căuta, de a obține, de a înțelege și de a integra informațiile științifice publicate în domeniul internațional. În plus, este de dorit ca ei să aibă experiența și capacitatea de a lucra într-un laborator alimentar.

De asemenea, toți studenții trebuie să fi terminat în mod satisfăcător studiul nivelului imediat înainte de care aspiră să intre și să dobândească următoarele competențe specifice:

  • Aspectele principale ale terminologiei chimice, biochimiei, fizico-chimiei, toxicologiei, microbiologiei și tehnologiei alimentare.
  • Fundamentele și procedurile principale utilizate în analiza chimică, biochimică, fizico-chimică și microbiologică a alimentelor.
  • Caracteristicile diferitelor stări de materie și teoriile folosite pentru a le descrie.
  • Principalele caracteristici ale elementelor chimice din alimente și compușii acestora.

Tipul de student care va accepta programul trebuie să aibă următoarele abilități și abilități:

  • Abilități de comunicare orală și scrisă.
  • Înțelegerea textelor științifice în limba engleză.
  • Competențe pentru căutarea și obținerea de informații, fie în surse primare sau secundare.
  • Abilități de sinteză, raportare și prezentare.
  • Abilități de rezolvare a problemelor legate de informațiile calitative și cantitative.
  • Abilități de aplicare a cunoștințelor teoretice în practică.
  • Aptitudini și abilități în aspecte practice. Capacitatea manuală de a îndeplini sarcini de natură științifică și practică.
  • Abilități de studiu și învățare în mod autonom.
  • Competențe legate de instrumentele de calculator și tehnologiile informaționale.
  • Abilități interpersonale, potrivite pentru relația cu alte persoane și pentru integrarea în grupuri de lucru.
  • Capacitatea de lider
  • Capacitatea de a lucra în grup.
  • Capacitatea de luare a deciziilor
  • Aptitudini de calcul numeric, inclusiv aspecte precum evaluarea magnitudinilor și a ordinelor acestora, utilizarea corectă a unităților de măsură, analiza erorilor, estimările naturii statistice etc.
  • Abilitatea de a integra calitatea ca una dintre cele mai importante variabile de luat în considerare în viața de zi cu zi.
  • Abilități în aplicarea raționamentului deductiv și în utilizarea abilităților creative.
  • Abilitatea de a recunoaște nevoia de respect pentru viață, bunăstarea oamenilor și a mediului.

De ce ai nevoie pentru a obține diploma?

Cerințe de calificare

Pentru a obține un grad de doctorat, trebuie:

  • Să aprobe creditele totale și să îndeplinească celelalte cerințe stabilite în programul de absolvent corespunzător;
  • Dovada înțelegerii unei alte limbi decât cea spaniolă, așa cum a fost stabilită de Comitetul academic al programului postuniversitar în conformitate cu programul de studii.
  • Trece examenul de grad în faza scrisă și în faza orală în fața unui juriu numit ex profeso.
  • Respectați prevederile și cerințele cerute de Biroul de Servicii Școlare pentru eliberarea diplomei.

Opțiunile de titrare

În Programul de Licențiat în Știința și Tehnologia Alimentară, se creează o singură modalitate de obținere a diplomelor universitare. Această modalitate constă în două faze: faza scrisă și faza orală. Pentru acest nivel, faza scrisă constă într-o teză individuală care, pe lângă satisfacerea condițiilor tezei de masterat, conține în mod necesar o cercetare originală care permite progresul cunoașterii în domeniul alimentației. Faza orală a examenului de 38 de grade constă în apărarea cu succes a tezei în fața comitetului tutorial, în conformitate cu articolele 61 și 62 din REP.

Cât costă studierea acestui curs postuniversitar?

Costul EXANI-III

Costul de înregistrare al candidaților pentru a intra în Universidad de Sonora este anunțat anual împreună cu primul anunț de intrare.

Taxele de înscriere și de școlarizare

Elevii, atunci când se înscriu în oricare dintre programele postuniversitare, trebuie să acopere taxele corespunzătoare conform salariului minim pe care îl deține în orașul Hermosillo, așa cum este stabilit în Regulamentul privind cotele.

Rapoarte mai mari

Francisco Rodríguez Félix
Coordonator de program
Rosales și Blvd. Luis Encinas s / n, Col. Centro, CP 83000, Clădirea 5P. Hermosillo, Sonora.
coordinacion.dipa@unison.mx
Tel: 52 (662) 259 2207, 52 (662) 259 2209
href = "http://dipa.unison.mx/?op=doctorado

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

La Universidad de Sonora es una institución pública autónoma que tiene como misión formar, en programas educativos de calidad y pertinencia, profesionales integrales y competentes a nivel nacional e i ... Citeste mai mult

La Universidad de Sonora es una institución pública autónoma que tiene como misión formar, en programas educativos de calidad y pertinencia, profesionales integrales y competentes a nivel nacional e internacional, articulando la docencia con la generación, aplicación y transferencia del conocimiento y la tecnología, así como con la vinculación con los sectores productivo y social, para contribuir al desarrollo sostenible de la sociedad. Citește mai puţin