Doctorat în științe sociale și umane

Generalități

Programul de descriere

Doctoratul în științe sociale și umane al Pontificia Universidad Javeriana urmărește să contribuie la:

 • Aproprierea, aplicarea, generarea și transferul de cunoștințe relevante pentru înțelegerea și explicarea problemelor sociale și umane complexe într-un context globalizat, printr-o strategie de integrare a cunoștințelor.
 • Consolidarea grupurilor de cercetare interdisciplinară în științele sociale și umane, capabile să extindă perspectivele și să deschidă dialogul și construirea cunoștințelor cu alte discipline și cunoștințe, pentru analiza problemelor sociale complexe în contextul național și internațional.
 • Formarea cercetătorilor și cercetătorilor de nivel înalt capabili să contribuie la dezvoltarea științelor sociale și umane și la consolidarea societății civile.

Informații generale

 • Titlul acordat: Doctor în Științe Sociale și Umane.
 • Modalitate: în persoană. Diferite programe în funcție de subiecți. Doctoratul în științe sociale și umane solicită o dedicație cu normă întreagă. Studentul trebuie să aibă timpul necesar pentru a răspunde din punct de vedere academic angajamentelor corespunzătoare cursului și seminariilor comune; Aceste angajamente includ, printre altele: pregătirea lecturilor, eseuri, protocoalele seminare, pregătirea colocviului, apărarea proiectului tezei și revizuirea cuprinzătoare. Elevii participă de asemenea la evenimentele programate în fiecare semestru de program
 • SNIES: 54104
 • Durata estimată: Trei ani.
 • Rezoluție calificată a registrului: 10512 din 14 iulie 2015, valabilă până la 14 iulie 2022.
 • Taxă de înregistrare: 15.122.000 dolari / An *
 • Tipul de formare: Postuniversitare
 • Locul unde este oferit: Bogotá DC

* Valoarea de înregistrare corespunde costului pe perioadă stabilită pentru anul 2019.

Curriculum

Curriculum-ul se referă la patru axe problematice: Axele problematice sunt comunități de învățare, predare și cercetare, în cadrul cărora se oferă seminare interdisciplinare pentru ca studenții să se aprofundeze, prin intermediul lor și în proiectele de teze de doctorat, în diferitele probleme și abordări ale științelor sociale și umane. Doctoratul are în prezent patru axe actuale:

Axa 1: Stat și societate

Aceasta include dezvoltarea unor practici interdisciplinare, de predare și de cercetare care, recunoscând complexitatea și interdependența fenomenelor sociale, își concentrează atenția asupra problemelor derivate din propria lor dinamică și relația dintre stat, societate și dezvoltare care determină condițiile a bunăstării populației, dinamică care depinde de condițiile de echilibru dintre forțele politice, economice și sociale aflate în dispută constantă.

Axa 2: Deposedarea și comunitatea

Este rezultatul muncii comune a membrilor grupului de cercetare Instituto Pensar. Această axă se ocupă de pradă și comuni, în timp ce ambele sunt efectul direct al diferitelor forme luate de relațiile sociale. Astfel, problematizează unele dintre utilizările zilnice ale conceptelor de disproporție și ale celor comune care ascund, naturalizează și reduc multe dintre funcțiile sale. Reflexiile axei sunt abordate din perspective atât de diverse precum studiile feministe, teritoriale, de migrație, socio-juridice și, de asemenea, prin studiul construcției și consolidării cunoașterii formale și non-formale.

Axa 3: Societatea cunoașterii, procesele de informare, comunicare și procese socio-educaționale

el este interesat de integrarea de noi teorii și concepte în vederea reînnoirii paradigmelor gândirii și creativității. Deschiderea Științelor Sociale și Umane în lumea contemporană este declarată ca fiind substanțială, precum și înțelegerea proceselor de digitalizare în societate, analiza diferitelor căi de întâlnire a științelor, artelor, cunoștințelor de frontieră și reflecțiile critice ale proceselor de subiectivare.

Axa 4: Culturi, subiectivități și cunoștințe

se concentrează asupra studiului reflexiv, critic, proactiv și participativ al unor procese sociale, istorice și culturale marcate de relațiile de putere complexe provenite din experiența colonială și afectate de transformările sistemului mondial și capitalismului. Preocuparea Axei, resimantizările constante ale discursului de dezvoltare, marea diversitate a societăților latino-americane în general și în special cea columbiană, precum și producția neîntreruptă și bogată de cunoștințe, reprezentări, practici și ontologii care ne caracterizează.

Profilul solicitantului

Doctoratul în Științe Sociale și Umane oferit de Pontificia Universidad Javeriana este destinat specialiștilor și cercetătorilor din diferite discipline interesate să-și aprofundeze cunoștințele și abilitățile de cercetare socială, cu o anumită pregătire sau experiență în acest domeniu de cunoaștere. Programul urmărește să asocieze aspiranții interesați de consolidarea capacității lor de a:

 • Lucrează și aprofundează echipele interdisciplinare pe probleme sociale și umane concrete.
 • Dezvoltarea abilităților de analiză, sinteză și gestionare a diferitelor surse de informații.
 • Planificați, dezvoltați și gestionați proiecte de cercetare de natură teoretică sau aplicată.
 • Să conducă grupuri de cercetare interdisciplinară și să participe și să lucreze la acestea, cu criterii etice și dorința de dialog cu cunoașterea, asumându-și implicațiile sociale, politice, etice și instituționale ale cercetării lor.
 • Comunicați și colaborați cu cercetători din alte domenii, pentru a aprofunda analiza problemelor complexe care depășesc domeniul cunoașterii disciplinei profesionale.
 • Participarea la comunități științifice în context național și internațional, prin colaborarea în rețele.

profilul absolvent

Absolvenții Doctoratului pot efectua următoarele activități:

 • Cercetători în echipe interdisciplinare de entități guvernamentale și neguvernamentale.
 • Cercetătorii din instituțiile universitare, dedicați studierii problemelor complexe din domeniul științelor sociale și umane dintr-o abordare interdisciplinară.
 • Consultanți și consultanți pentru dezvoltarea de proiecte legate de probleme relevante pentru științele sociale și umane, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.
 • Consultanți și consultanți în procesele de formulare a politicilor publice în domeniile de competență ale științelor sociale și umane.

De ce ne aleg?

Doctoratul în științe sociale și umane a început în iulie 2009 și de atunci a căutat să contribuie la consolidarea aproprierii, aplicării, generării și transferului de cunoștințe relevante pentru înțelegerea și explicarea problemelor sociale și umane complexe din realitatea columbiană și într-un context globalizat. Doctoratul este dedicat unei strategii de integrare a diferitelor domenii și a orizonturilor teoretico-metodologice ale științelor sociale și umane.

Programul de Doctorat al două abordări fundamentale epistemice:

 • Recunoașterea pluralității de perspective, atât epistemice cât și etice și politice, ale analizei și naturii sociale; -
 • Necesitatea unei abordări interdisciplinare în cercetarea problemelor sociale. Doctoratul, pe lângă colectarea tradiției umaniste a Pontificia Universidad Javeriana , a devenit un spațiu de instruire la nivel înalt în interiorul și în afara țării, care integrează punctele forte academice și de cercetare între cadre universitare legate de șase facultăți diferite și Institutul de Gândire .

Diferențele noastre

 • Program interdisciplinar
  Dezvoltat de Facultățile de Științe Sociale, Educație, Științe Politice și Relații Internaționale, Comunicare și Limbă, Psihologie, Științe Economice și Administrative și Institutul de Studii Sociale și Culturale Gândiți-vă.
 • flexibilitate
  Permite studenților să construiască itinerarii academice diferite în domenii de interes special în cercetare, în conformitate cu liniile directoare ale programului.
 • Stagii de cercetare și mobilitate la alte doctorate și programe ale universității sau universități naționale și internaționale care au acorduri cu Universidad Javeriana.
 • Proiecția socială
  Scopul său este de a da un răspuns din partea academiei la necesitatea de a promova și de a construi o cercetare care să abordeze problemele mediului național și internațional legate în primul rând de probleme de mare influență în lumea actuală, în special în Columbia și America Latină.
 • Profesori de înaltă calitate academică
  Cu o vastă experiență în învățământul superior, în cercetarea și diseminarea cunoștințelor cu recunoaștere națională și internațională.
 • Pluralul de gândire
 • Conținutul și metodologia generează spații de participare deschise unor poziții, criterii și gânduri diferite care contribuie la construirea permanentă a cunoștințelor, a culturii și a valorilor.

admitere

Procesul de admitere al Universității se bazează pe trei grupe de criterii: atitudine, abilități și / sau cunoștințe. Din care fiecare dintre candidați va fi evaluat prin activitățile stabilite de program, cum ar fi: interviu, teste specifice, printre altele (depinde de fiecare program). Solicitantul inițiază procesul de înregistrare în program prin intermediul formularului de înregistrare.

În tabelul următor veți vedea valoarea specifică pentru fiecare grup de criterii și activitățile sale specifice:

112504_Admision02.png

* În activitatea la care se face referire la examen puteți alege unul dintre examenele conexe.

Fiecare dintre grupele de criterii Atitudine, Abilități și Cunoaștere va avea activități specifice care vor fi evaluate și care, la rândul lor, vor avea o valoare specifică. Amintiți-vă că o activitate poate apărea repetată în diferite criterii, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să o repetați pentru fiecare dintre ele. În criteriul Cunoaștere puteți găsi mai multe examene, dintre care puteți alege pentru procesul dvs. de admitere.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Citeste mai mult

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Citește mai puţin