Doctorat în Ingineria Nucleară

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat în inginerie nucleară pregătește absolvenții pentru cercetări creative independente într-o gamă largă de domenii științifice fundamentale ale fizicii nucleare și a particulelor și a aplicațiilor lor industriale, în special în detectarea energiei nucleare și a radiațiilor.

127506_photo-1534744971734-e1628d37ea01.jpeg
Fractal Hassan / Unsplash

Cursul de doctorat în inginerie nucleară este oferit de Departamentul de reactoare nucleare, Departamentul de dozimetrie și aplicare a radiațiilor ionizante și Departamentul de fizică.

  • Zona Studiilor reactoarelor acoperă fizica reactoarelor, fizica nucleară aplicată și experimentală, fizica neutronilor, siguranța nucleară și relația dintre energia nucleară și mediu, metodele de calcul și metodele de modelare matematică. De asemenea, abordează problemele sistemelor de control, ale tehnologiilor de transmutație conduse de accelerator și ale fizicii și tehnologiei fuziunii nucleare.
  • Scopul cursului de Psihologie și Tehnologie a Fuziunii Termonucleare este de a educa experții în legătură cu eliberarea controlată a energiei nucleare bazată pe fuziunea izotopilor ușori de hidrogen.
  • Dosimetria și aplicațiile radiațiilor ionizante se concentrează pe fizica radiațiilor, dozimetrie și microdosimetrie, interacțiunea radiațiilor, metode radioanalitice, tehnologie de radiații, aplicații medicale și inginerești ale radionuclizilor și radiațiilor ionizante, metode de calcul și modelare, protecție și monitorizare a radiațiilor și protecție a mediului.
  • În Experimental Nuclear and Particle Physics , fizicienii experimentali sunt instruiți în fizica particulelor și fizica nucleară, în special în problemele de construcție, funcționare și evaluare a datelor de la detectoarele de particule în experimente internaționale, precum și în dezvoltarea abilităților lor în domenii conexe. fizicii teoretice, în special în ceea ce privește fenomenologia particulelor elementare puternic interacționante și o descriere a plasmei quark-gluon.

Acest doctorat programul este oferit în cooperare cu instituțiile academice și științifice naționale și internaționale, adică Facultatea de Inginerie Electrică a Universității Tehnice Cehe (FEE CTU), Academia Cehă de Științe (CAS) - Institutul de Fizică (IP), Institutul de Fizică Nucleară (NPI) , și Institute of Plasma Plasma (IPP), precum și Institutul de Cercetări Nucleare Řež (NRI Než), Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN), Brookhaven National Laboratory (BNL), Fermi National Accelerator Laboratory (FNAL) și GSI Helmholtz Zentrum für Schwerionenforschung, Darmstadt. Participarea studenților (stagii, colectare de date) la cercetarea la instituțiile partenere este foarte frecventă.

Doctoratul cursul este legat de activitățile de cercetare ale departamentelor și instituțiilor individuale și subvențiile acestora.

Profilul absolventului

Doctorat absolvenții de inginerie nucleară găsesc funcții atât ca cadre universitare la universități, instituții științifice și de cercetare, cât și ca personal profesionist din industrie, instituții de îngrijire a sănătății și în organele administrației de stat, de exemplu Institutul Național de Protecție împotriva Radiațiilor (NRPI), SONS cu deficiențe de vedere) și oriunde este nevoie de profesioniști axați pe fizica modernă și radiații ionizante. Un fond teoretic de înaltă calitate și cunoștințe generale în domeniul respectiv îi face pe candidați să se adapteze rapid la problemele cu o gamă foarte largă. Prin urmare, sunt pregătiți să răspundă provocărilor de natură interdisciplinară din cadrul echipelor internaționale de cercetare.

Examen de admitere

  • da

Cerințe de intrare

  • Formular
  • Curriculum vitae
  • Copie notarială a certificatului și transcrierea înregistrărilor
  • Taxa de intrare 650, - CZK (aproximativ 25 €)
  • O listă de lucrări publicate și alte rezultate ale activității profesionale; orice formă de evaluare a acestora ar fi apreciată
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Citeste mai mult

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Citește mai puţin