Doctorat în Inginerie Matematică

Generalități

Programul de descriere

Domeniul de studiu al ingineriei matematice oferit de Facultatea de Științe Nucleare și Inginerie Fizică este în competența Departamentului de Matematică în colaborare cu Departamentul de Fizică și Departamentul de Inginerie Software. Ingineria matematică este de natură interdisciplinară, deoarece combină cunoștințele teoretice matematice în multe domenii ale științelor naturale și inginerie și o aplică modelării matematice a proceselor din natură, inginerie și protecția mediului; în disciplinele moderne ale fizicii matematice; în informatică teoretică; și în matematica discretă și inginerie software, în special așa cum este aplicată științelor naturii.

Mulți academicieni de la Departamentul de Matematică au parte de sarcina de a educa studenții la cursurile academice avansate, alături de medici universitari din multe instituții de cercetare semnificative ale Academiei Cehe de Științe (CAS) (Institutul de Informatică, Institutul de Teorie a Informației și Automatizare) , Institutul de fizică, Institutul de fizică nucleară și Institutul de termomecanică). De asemenea, departamentul găzduiește echipe de renume internațional, adesea implicate în rezolvarea problemelor în mod cooperativ.

127504_photo-1531482615713-2afd69097998.jpeg
NESA by Makers / Unsplash

Profilul absolventului

Cursul de doctorat în Inginerie Matematică oferă o perspectivă și mai profundă și mai avansată a nivelului disciplinelor dobândite în cursul de master.

Absolvenții sunt perfilați într-una dintre domeniile selectate ale matematicii moderne (de exemplu, analiza funcțională avansată, structuri algebice, procese stocastice, structuri aperiodice, ecuații diferențiale parțiale neliniare), precum și într-un domeniu larg de aplicații (de exemplu, mecanica cuantică, fizica particulelor , știința materialelor, metode avansate de informatică și protecția mediului). Teza de doctorat este apoi o dovadă a măiestriei studentului de ambele părți ale matematicii moderne și de aplicațiile lor interdisciplinare creative. Un avantaj semnificativ al cursului este faptul că toți studenții doctoranzi se alătură echipelor de cercetare fie direct la departamentul lor, fie la instituțiile cooperante, în special institutele Academiei Cehe de Științe (CAS) (vezi mai sus) și participă adesea la proiecte la scară largă ale echipe multinaționale din străinătate. Cursul poate fi, de asemenea, organizat sub dublă supraveghere, ca curs de licență, împreună cu o distinsă universitate străină (Franța, Germania). Studenții doctoranzi sunt încurajați să își prezinte rezultatele la conferințe internaționale și să le publice în reviste științifice de prestigiu.

Ph.D. absolvenții cursurilor au pregătirile pentru a porni fără dificultate într-o carieră atât în cercetarea fundamentală, cât și în cea aplicată, să obțină o bursă postdoctorală de la o universitate străină sau internă, să își înceapă cariera academică la o universitate sau un institut de cercetare sau chiar să intre în posturi cu înaltă calificare în companii de finanțare sau software și computere.

Specializare

Programul de doctorat în Inginerie Matematică este oferit de Departamentul de Matematică și include următoarele specializări: Modelare matematică și Inginerie software și, în cooperare cu Departamentul de Fizică, Fizică Matematică.

  • Modelarea matematică este concentrată teoretic pe dezvoltarea și analiza modelelor deterministe și stocastice din numeroase domenii de cercetare în fizică, inginerie, medicină și economie.
  • Fizica matematică se concentrează pe problemele matematice ale teoriei cuantice. În special sunt cercetate modele matematice abstracte care folosesc calculatoare pentru calcule numerice și simbolice și simulări ale proceselor fizice. Multe subiecte de disertație pornesc de la proiecte de cercetare susținute de agenții de finanțare.
  • Ingineria software se concentrează asupra problemelor matematice legate de tehnologia informației și deseori la dezvoltarea unor programe informatice extinse, concepute pentru a rezolva proiecte specifice de cercetare și comerciale, cum ar fi proiecte experimentale internaționale mari în fizica particulelor (CERN, Brookhaven National Laboratory), precum și prelucrarea datelor de la monitorizarea pacienților cu o boală. Soluțiile la problemele de cercetare și comerciale rezultă deseori din crearea și implementarea algoritmilor.

Examen de admitere

  • da

Cerințe de intrare

  • Formular
  • Curriculum vitae
  • Copie notarială a certificatului și transcrierea înregistrărilor
  • Taxa de cerere: 32 EUR
  • O listă de lucrări publicate și alte rezultate ale activității profesionale; orice formă de evaluare a acestora ar fi apreciată
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Citeste mai mult

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Citește mai puţin