Doctorat în Inginerie fizică

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat în inginerie fizică își pregătește absolvenții pentru cariere creative independente în trei domenii științifice și de cercetare majore înrudite, respectiv electronică fizică, ingineria statului solid și structura și proprietățile materialelor. Ei folosesc principii și metode fizice comune ale electronicii, opticii, diagnosticului, modelării matematice și procesării datelor, ceea ce asigură sinergii puternice în cadrul cercetării.

127505_photo-1492962827063-e5ea0d8c01f5.jpeg
Linus Mimietz / Unsplash

Programul de doctorat în Inginerie Fizică este oferit de Departamentul de Electronică Fizică, Departamentul de Materiale și Departamentul de Inginerie a Statului Solid.

  • Programul axat pe Electronica Fizică acoperă aspecte legate de fizica laserului și tehnologiile sistemelor laser în cadrul nanosecundelor până la scala de timp a atosecundelor, optică neliniară, optică și optografie difractivă, tehnologii de fizică și nanostructura, optoelectronică modernă, spectroscopie și radiografie fotonică. Accentul este pus pe aplicații în cercetarea cu plasmă la temperatură ridicată, metode avansate de detectare și procesare experimentală a datelor, metrologie, imagistică, tomografie și nanotehnologie, inclusiv litografia EUV.

  • Specializarea structurii și proprietăților materialelor se concentrează pe intersecția interdisciplinară a mecanicii aplicate și a științei materialelor cu fundamentele fizicii în stare solidă, elastomecanică, teoria plasticității și mecanica fracturilor. Apoi, în cadrul unei specializări mai restrânse, programul se concentrează pe studiul proceselor de defecțiune în solide, structura și proprietățile mecanice ale materialelor, problemele de durabilitate și fiabilitate ale corpurilor și sistemelor mecanice, modelarea matematică a fisurilor, propagarea și fenomenele dinamice în solide. și în biomecanică.

  • În cadrul celui de-al treilea domeniu, axat pe ingineria statelor solide , cursul este orientat către aplicațiile fizicii în stare solidă în știință și știința materialelor. Accentul se pune pe structura și proprietățile solidelor, superconductivitatea, utilizarea metodelor de difracție cu raze X și neutronografice în cercetarea materialelor, proprietățile optice ale solidelor, studiul suprafețelor și straturilor subțiri de metale și polimeri, teoria și tehnologia semiconductoarelor pentru detectarea radiațiilor nucleare, software și hardware pentru controlul diferitelor aparate experimentale și procesul de modelare a materialelor.

Profilul absolventului

În ceea ce privește profilul absolventului, accentul este pus pe măiestria fizicii teoretice și experimentale și pe creativitatea independentă în cercetare. Absolvenții obțin o bună comandă a limbii engleze și au dobândit abilități bune pentru a-și prezenta rezultatele la conferințele internaționale și în revistele respectate revizuite de la egal la egal. O parte a cursului include, de asemenea, o experiență de stagiu de câteva luni la o universitate din străinătate, precum și formare pentru munca în echipă în echipe de cercetare naționale și internaționale. La nivel național, studenții au dobândit experiență în departamentele sau institutele de acasă, adesea ca beneficiari ai proiectelor de finanțare. Absolvenții pot căuta un loc de muncă nu numai la universități și institute ale Academiei Cehe de Științe, dar pot intra și în centre de plasament în industrie, sectorul bancar și orice poziție, în general, necesitând profesioniști de înaltă calificare, cu o experiență aprofundată în matematică și fizică, capabil să analizeze și să propună soluții pentru probleme complexe la nivel național și internațional, inclusiv probleme de natură interdisciplinară.

Examen de admitere

  • da

Cerințe de intrare

  • Formular
  • Curriculum vitae
  • Copie notarială a certificatului și transcrierea înregistrărilor
  • Taxa de cerere: 32 EUR
  • O listă de lucrări publicate și alte rezultate ale activității profesionale; orice formă de evaluare a acestora ar fi apreciată
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research ... Citeste mai mult

Czech Technical University in Prague is the oldest technical university in Europe, founded in 1707 and is currently a leading technical research university within the region and in the Prague Research cluster. CTU offers undergraduate, graduate and doctoral programs at 8 faculties: Faculty of Civil Engineering, Mechanical Engineering, Electrical Engineering, Nuclear Sciences, and Physical Engineering, Architecture, Transportation Sciences, Biomedical Engineering, Information Technology and programs at MIAS School of Business. Moreover, CTU offers free sports courses, you may visit and study in the National Library of Technology and feel the international community in the Campus Dejvice in the heart of Europe. Citește mai puţin