Doctorat în relații internaționale

Generalități

Programul de descriere

Scopul programului este de a oferi studii postuniversitare în domeniul multidisciplinar de Studii Internaționale. Deoarece Studii Internaționale este format din mai multe domenii academice, în structura programului științelor, cum ar fi dreptul internațional, Economie Internationala, Teoria Relațiilor Internaționale, Istoria relațiilor internaționale, Studii Regionale poate fi găsit. Prelegerile de la Școala Doctorală sunt organizate în principal de către Departamentul de Economie Mondială (Facultatea de Economie) și Institutul pentru Studii Internaționale (Facultatea de Științe Sociale).

Programul de doctorat se referă la două domenii majore: educație și cercetare. Primii doi ani de curs reprezintă perioada de învățământ. Cercetarea începe paralel cu programul de învățământ, și care formează ultimul an al programului. Primul an de studii includ discipline de bază cu privire la metodologia și teoria, unele la care au participat elevi din ambele subprograme, în timp ce altele sunt specifice curs.

Studenții trebuie să prezinte o propunere de cercetare, la sfârșitul primului an. Bazat pe propunerea lor un supraveghetor este numit de către Consiliul Școlii Doctorale. În al doilea an universitar sunt studiate lecții-subprogramului specifice și subiecte alternative. De asemenea, pregătirea pentru scrierea tezei începe în timpul seminarii de cercetare. În același timp, forumuri de cercetare sunt deținute în scopul de a permite discuții și o mai bună înțelegere a rezultatelor cercetării făcut înainte.

  • Limba programului : engleză - maghiară
  • Disciplina științei : Științe sociale
  • Filiala științei : economie, științe politice

subprograme

Lumea Economie

Șef al Subprogramului Economie Mondială: Profesor András Blahó CSc

Departamentul Economiei Mondiale

Studii Internaționale și de Securitate

Șef al subprogramului Studii Internaționale și de Securitate: Prof. Erzsébet Kaponyi, dr. habil.,

Institutul de Studii Internaționale

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality a ... Citeste mai mult

The Faculty of Social Sciences and International Relations has been rated to be the country’s leading university institution for study of the social science. The staff’s outstanding teaching quality and the innovation of its research account for its academic reputation. Citește mai puţin