Doctorat în schimbarea organizațională (ADOC)

Generalități

Programul de descriere

Nu căutați să aducă o contribuție unică la înțelegerea organizațiilor și comunităților, precum și a dinamicii de stabilitate și schimbare? Sunteți un medic cu experiență și reflexiv interesat în curs de dezvoltare tine si practica, prin disciplina „Acțiune anchetă“? Ești interesat în a face cercetare în strânsă colaborare cu sprijinul unei comunități de practicieni care împărtășesc aceleași valori?

Dacă da, atunci Ashridge doctorat în Schimbarea organizațională va fi de interes pentru tine. Printr-un proces riguros de anchetă, această calificare se va dezvolta practica la un nivel mai profund. Pe măsură ce organizațiile se confruntă cu necesitatea de a răspunde unor probleme tot mai diverse și provocatoare, practicienii trebuie să dezvolte noi modalități de lucru cu situații complexe și incerte, în vederea realizării scopurilor și a rezultatelor care contează pentru ei.

TPWHY

Programul de conținut

Programul are o abordare filosofică, mai degrabă decât oferind setul de instrumente standard de. Acesta vă provoacă să exploreze presupunerile implicite și explicite și implicațiile acestor ipoteze pentru practica.

Conținutul Programul se aplică imediat înapoi la locul de muncă și sunteți încurajați să împărtășiți experiențele personale cu colegii de participanți, astfel încât toată lumea învață unii de la alții. Vei dezvolta disciplina si abilitatea de a scrie reflexivă prin teme practice. Teza este o oportunitate pentru o anchetă practică extinsă, cu sprijinul tutore și colegii (în grupul de supraveghere).

Facultate

Facultate sunt practicieni cu experiență. Mulți dețin o calificare psihoterapeutic, și toți sunt experți în provocatoare și sprijinirea persoanelor fizice. Facultatea funcționează ca membri ai grupului și în calitate de facilitatori / observatori, care ajută la crearea unui mediu propice de învățare, angajarea și robust. Facultatea vă însoțească în călătoria dumneavoastră de învățare, mai degrabă decât să fie specialiști la distanță. Atmosfera este de dezbatere și dialog, mai degrabă decât de predare și de a spune.

CINE ESTE program pentru?

Acest program este destinat persoanelor care doresc să inițieze și să susțină schimbările în cadrul și între organizații. Aceasta poate include de lucru pe probleme de schimbări sociale și instituționale la nivel macro. Acesta își propune să vă implicați în dezvoltarea o contribuție unică la domeniul ales.

Aceasta este o oportunitate de a se conecta cu alți practicanți cu experiență care doresc să învețe la un nivel mai profund.

Grupul se împarte în grupuri mai mici de practică de acțiune, cu un facilitator Ashridge. Acest lucru sporește elementul de reflecție personală a programului.

Learning Environment

Ashridge este un mediu unic și frumos de învățare. Ora și timp, din nou, participanții ne spun că motivele sunt locul final pentru a reflecta și re-încărcare. În plus, sălile de clasă sunt concepute pentru a încuraja mese rotunde, mai degrabă decât de predare stil de cursuri de teatru.

Alumni rezumate

Acest program are ca scop de a sprijini practicieni avansate în crearea de noi perspective și prin investigarea atentă a practicii.

Programul adâncește înțelegerea noastră a practicii înconjurătoare consultarea prin cicluri riguroase de anchetă în munca noastră și angajament susținut cu teoria, în scopul de a genera noi perspective în domeniu.

Unii dintre absolventii nostri împărtășesc călătoriile lor interesante și stimularea, prin schimbul de rezumate din observațiile lor teză individuale.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Established in 1959 with initial support from companies including Shell and Unilever, Ashridge Executive Education has been focused on helping people, companies, and organizations succeed. Our researc ... Citeste mai mult

Established in 1959 with initial support from companies including Shell and Unilever, Ashridge Executive Education has been focused on helping people, companies, and organizations succeed. Our research, pedagogy, and courses have always had one goal: to improve how organizations perform and how executives lead. Citește mai puţin
Londra , Berkhamsted + 1 Mai mult Mai Puțin

Acreditări