lingvistică

Introducere

Programul Doctorat în Studii lingvistice Acesta este destinat celor care, cu studii superioare și cu un profil în limbi și lingvistică, doresc să îndeplinească provocarea de a scrie o teză. Ne-am întâlnit un grup de specialiști general, în limba spaniolă, limba galiciană și lingvistică pentru a oferi un program atractiv și un plan de schiță stimulativ pentru desfășurarea cercetării.

Investigațiile pot fi despre o problemă conexă cu

 • Descrierea limbilor
 • lingvistică aplicată în diferite aspecte (lexicografie și terminografie, predarea și învățarea limbilor și a tehnologiilor lingvistice)
 • Analiza discursului și sociolingvistică
 • lingvistică istorică și lingvistică istoriografiei

De ce studia gradul

De ce un doctorat? Doctoratul este cea mai mare gama de studii universitare. Indică faptul că persoana care a însușit subiectul pe care teza a făcut și a făcut de cercetare care ofera ceva nou la starea noastră de cunoaștere.

De ce un doctorat în lingvistică? Cum comunicăm? Care este relația dintre limbă și gândire? Ce schimba limbile? De ce sunt atât de multe limbi în lume? Dacă aveți formare lingvistică, și, de asemenea, pune sub semnul întrebării modul în care sunt faci tu cu siguranță un loc în programul nostru de doctorat. Puteți contribui de cercetare pentru a avansa răspunsul complex la aceste întrebări și altele asemenea.

Care sunt avantajele programului de doctorat în Studii lingvistice? Suntem o echipa cu o capacitate de formare a demonstrat de teza pe care le-am adresat și care sunt în prezent în curs de desfășurare în responsabilitatea noastră. Veți găsi cu siguranță un subiect de interes în rândul diverse linii de cercetare pe care le oferim. În plus, universitățile din Vigo și A Coruña va furniza resurse materiale de mare interes, în special în ceea ce privește accesul la sursele de informare.

De asemenea, oferim posibilitatea de a petrece timp în străinătate beneficing de colaborare avem cu grupuri de universități străine în țări precum Belgia, Brazilia, Franța și Portugalia.

Ce ai învățat

Ce trebuie să știți pentru a începe o teză?

Trebuie să avem o bază de cunoștințe de limbă și echivalentul unui master sau studii de nivel avansat de diplomă (DEA) limbi. Dacă această cunoaștere nu poate fi pe deplin acreditat, de admitere pot fi supuse la finalizarea anumitor formare suplimentară.

proiectul

Odată finalizat procesul de admitere, primul semestru se va concentra pe dezvoltarea unui proiect de teză. Pentru a face acest lucru vei verifica ceea ce a fost publicat pe subiectul care le-ați ales (aceasta se numește „stadiul actual al tehnicii“), pentru a stabili punctul de pornire. În plus, vă va proiecta o metodologie și veți obține o idee despre ceea ce va fi mai importante surse bibliografice și exemple de date ( „corpus“), dacă există. Acest proiect va fi prezentat și apărat în fața unei comisii de evaluare.

Adresa și tutorización

Teza este o provocare personală și arată capacitatea care îl face să interpreteze datele și să dezvolte posibile explicații pentru fenomenele studiate. Cu toate acestea, o persoană care a obținut deja doctoratul, va conduce sarcina. În plus, o altă persoană (un lector al programului de doctorat) vă va sfătui atunci când se iau măsurile necesare pentru a finaliza antrenamentul în conformitate cu liniile programului și obiectivele specifice ale cercetării) deciziilor. Acești doi oameni se vor alătura un al treilea pentru a finaliza un comitet tutore este responsabil, pentru durata de realizare a tezei, în mod regulat monitorizarea sarcinilor de cercetare.

Un sejur în străinătate

O modalitate buna de a da un impuls pentru cercetare este petrece timpul la un centru universitar sau de cercetare în străinătate, în mijlocul unei echipe de cercetare care permite completa sau extinde perspectiva pe tema tezei și să ofere tehnici de analiză cu noi nu am avut ocazia de a lucra. Studiul de doctorat limbaj de programare are colaborari interesante din afara care pot beneficia.

Cât timp îmi va lua?

Trei ani full-time, part-time sau de cinci ori.

Linii de investigare

Acestea sunt liniile de cercetare a acestui program de doctorat:

 • analiza discursului
 • Învățarea limbilor străine
 • Bilingvismul și multilingvismul
 • dialectologie
 • editare de text
 • fonologie
 • Frazeologia și paremiología
 • gramatica istorică
 • istoriografia lexicografica
 • istoriografia lingvistică
 • limba literară
 • lexicografie istorică
 • Lexicografie / Dicționare
 • lexicologie
 • lexicografie istorică
 • Corpus Lingvistică
 • modalități Visu-gestual de limbă și de limbaje ale semnelor
 • morfologie
 • neology
 • Onomastică și toponimie
 • pragmaticii
 • semantică
 • sintaxă
 • sociolingvisticii
 • Tehnologii lingvistice
 • terminologie
 • tradiții discursive de zi cu zi

suplimente de formare specifice

În cazul în care studentul doctorand îi lipsește formarea prealabilă completă cerute de program, admiterea la programul va fi condiționată de depășirea suplimente de formare specifice care pot fi subiecte sau module și masterat. Ins atribuite aceluiași student de doctorat nu poate depăși 15 de credite ECTS și pot fi efectuate înainte sau simultan înscrierea în supravegherea academică sub formă de program.

În cazul studenților de performanță simultane trebuie să se înregistreze pentru aceste suplimente la momentul înscrierii în programul de supraveghere academică, care trebuie să fie depășite într-o perioadă maximă de trei semestre consecutive. Imposibilitatea de a face acest lucru, studenții din program vor fi eliminate.

activităților programului de formare

Fiecare elev sau student va face alegerea sa particulară, cu ajutorul comitetului său tutore, în conformitate cu planul lor de cercetare. Calendarul oferă informații cu privire la activitățile de formare, dar include, de asemenea, alte evenimente de interes.

seminar introductiv

Odată finalizat procesul de admitere la programul de doctorat, va exista un seminar de scurtă durată (aproximativ 10 ore), în care programul de cercetare va fi prezentat și probleme organizatorice vor fi explicate. Acesta va servi ca un prim contact între noi studenți și cercetători ai programului.

seminare de instruire avansată

Acestea vor dura 20 de ore și se va concentra pe teme de cercetare, care sunt în curs de dezvoltate din diferite grupuri de cercetare, care au legături cu programul. Ca regulă generală, fiecare student va emite minime obligatorii două astfel de seminarii în primii doi ani.

Grupuri de discuții

Acestea sunt întâlniri periodice ale doctoranzilor supravegheate în fiecare caz, de către cel puțin un cadru didactic și asistat de alți profesori ai programului, pentru a face schimb de idei și de a discuta probleme, din lecturi anterioare comune sau prezentările făcute de elevii înșiși sau de către unii cercetător invitat. Ca regulă generală, fiecare elev să participe la un minim obligatoriu de două grupuri de discuții în primii doi ani.

Cursuri de instruire transversale

Ei se vor concentra pe tehnici și instrumente de cercetare, cum ar fi accesul la documentație, statistici, limbaje de programare, etc. Acestea vor dura 20 de ore, cu excepția cursuri de limbi străine, care va fi de 30 de ore. Ca regulă generală, se recomandă ca fiecare elev blestem, opțional, cel puțin un astfel de curs în timpul primului an.

Efectuarea sejururi de cercetare

Vă recomandăm un sejur cu un grup de cercetare pentru a dezvolta o linie de muncă legate de tema tezei, sau le permite să dezvolte o tehnică necesare pentru finalizarea acestuia. Amplasarea și durata șederii va depinde de fiecare caz în parte și se decide în conformitate cu tutorele comitetului.

contribuții științifice

Rezultatele cercetării vor fi prezentate în cadrul unei conferințe științifice sau o întâlnire. Alternativ, puteți de asemenea, a publicat un articol de cercetare într-o revistă, sau un capitol de carte, ca urmare a standardelor de calitate uzuale în aceste publicații.

Planul de cercetare de apărare

În primele patru luni, numărate de la admiterea la program, fiecare student va elabora un plan de cercetare, care trebuie să conțină starea cauză, metodologia și sursele de informații importante. Acest plan trebuie să fie apărat în mod public în fața unei comisii.

ieșiri profesionale și academice

Ph.D.

 • Este pașaportul într-o cariera de cercetare la o universitate sau un centru de cercetare.
 • Acesta permite accesul la posturi didactice și de cercetare în toate universitățile din lume.
 • Lucrarea presupune a face o TESE specială arată ce în ce mai necesară și capacitatea intelectuală în afaceri de luare a deciziilor

Admitere profil recomandate

Profilul corespunde celor care doresc să urmeze teza de doctorat în domeniul lingvisticii sau Galiția, limba portugheză sau spaniolă și limbajul semnelor spaniolă (LSE), sau chiar și în domeniul orice altă limbă. Programul va apela la atât studenților, cât și național în străinătate. Deoarece universitățile organizatoare au o poziție strategică pentru a oferi studii spaniolă, galiciană și portugheză, studenții vorbitori de limbă portugheză pot găsi în programul de doctorat lingvistică Studii o alegere excelenta pentru a dezvolta lor de cercetare.

Program predat în:
Spaniolă

Vezi 27 mai multe cursuri de la Universidade da Coruña »

Acest curs este Bazat în Campus
Duration
3 - 5 anii
Part time
La zi
După locații
După dată
Termen limită de aplicare