Doctorat în Studii Umaniste

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

doctorado

Doctoratul în Studii Umaniste (DEH) caută să genereze cunoștințe din domeniul științelor umaniste, prin cercetări interdisciplinare de înaltă calitate, cu intenția de a extinde orizonturile din care poate fi generată o reflecție critică asupra mediului actual și provocărilor sale.

DEH urmărește formarea unor cercetători independenți cu abilități, cunoștințe și competențe pentru a propune, dezvolta și consilia proiecte de cercetare naționale și internaționale în domeniul lor de expertiză; să genereze noi cunoștințe în domeniul științelor umaniste; și să dezvolte proiecte de antreprenoriat social cu o capacitate ridicată de a răspunde nevoilor comunității.

Programul oferă patru linii de cercetare care permit aprofundarea, înțelegerea și oferirea de perspective la dilemele culturii contemporane. Aceste linii sunt: ​​Știință, tehnologie și societate; Comunicare și mass-media; Studii de discurs istoric, cultural și literar; și etică.

beneficiu

profesori

Programul predat de profesori cu gradul de "doctorat" și experiența profesională a Școlii de Umanități și Educație a Tecnológico de Monterrey. 80% din Facultatea Academică aparține Sistemului Național de Cercetători (SNI).

Acreditari

Acest program are acreditări și recunoașteri de la instituții naționale și internaționale, cum ar fi: Programul acreditat de Certificatul Național de Graduate de Calitate (PNPC) al Comisiei CONACyT de universități din Asociația de școli și universități din sudul Statelor Unite (SACS).

Tecnológico de Monterrey este acreditat de către Comisia Universităților din Asociația Școlilor și Universităților din Sudul Statelor Unite pentru a acorda diplome profesionale și grade universitare de masterat și alt = "doctorat". Contactați Comisia Universităților din 1866 Southern Lane , Decatur, Georgia 30033-4097 sau apel (1) 404-679-4500 (1) 404-679-4500, pentru întrebări legate de acreditarea Tecnológico de Monterrey Recunoașterea validității oficiale a Secretariatului de Educație Publică din Mexic .

Model educațional

Participarea activă a studenților la educația lor profesională și personală este promovată prin învățarea individuală și colaborativă. Acest model îi permite, de asemenea, elevului să își construiască cunoștințele cu îndrumarea profesorilor experți în domeniul lor profesional și în predare.

Mă îndrept

Programul este destinat persoanelor care caută să dezvolte dintr-o perspectivă interdisciplinară o formare cu care să se specializeze în domeniile lor de studiu, să genereze cunoștințe și abilități prin cercetare care să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea socială a țării. În special, urmărește:

 • Academicieni care se confruntă creativ și adecvat cu provocările și nevoile antreprenoriatului social, indispensabile în noile contexte globalizate și digitale.
 • Liderii și colaboratorii organizațiilor neguvernamentale care promovează înțelegerea societății și a proceselor sale actuale pentru a ghida acțiunile sale.
 • Profesioniștii care practică în sectorul privat, public și social, ale căror interese sau nevoi de lucru necesită dezvoltarea unui profil umanist și social inovatoare.
 • Persoanele interesate să consolideze sistemul de învățământ superior prin exercitarea de predare și cercetare.

obiective

Doctoratul în Studii Umaniste are ca scop:

 • Propuneți, dezvoltați și consiliați proiecte de cercetare naționale și internaționale, în domeniul lor de expertiză, de la abordarea la execuție.
 • Să genereze noi cunoștințe în domeniul științelor umane, în special în domeniile specialității lor, prin publicații științifice revizuite de colegi, cum ar fi articole (în revistele Scopus), capitole în cărți, cărți sau elaborarea de programe educaționale inovatoare.
 • Dezvoltați proiectele de antreprenoriat social cu o capacitate ridicată de a răspunde nevoilor comunității.
 • Face parte din Sistemul Național al Cercetătorilor de la CONACYT sau similar, dacă locuiește în afara Mexicului.
 • Fii creator în Sistemul Național al Creatorilor sau similar, dacă locuiești în afara Mexicului.

domenii de cercetare

Linile de generare și aplicare a cunoștințelor (LGAC) în care se concentrează Doctoratul în Studiile Umaniste sunt:

 • Știință, tehnologie și societate. Acest studiu LGAC încearcă să studieze relațiile complexe dintre societate, tehnologie, știință și cultură și consecințele acestora, de la epistemologia la cea economică.
 • Comunicare și mass-media. Această linie de cercetare se concentrează pe explicarea și analiza mass-media în societatea contemporană, în special în participarea sa la construcția socială.
 • Studii de discurs istoric, cultural și literar. Această linie de cercetare încearcă să studieze diferitele manifestări ale discursului în sprijinul său scris, digital sau audiovizual din abordări istorice, artistice și literare
 • Etica. Această linie încearcă să fie un domeniu al generării de cunoștințe în care mișcările și tendințele societății actuale, interpretate din diferite perspective, sunt interogate dintr-o perspectivă etico-filosofică.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

El Tecnológico de Monterrey es una institución de carácter privado, sin fines de lucro, independiente y ajena a partidos políticos y religiosos. Fue fundado en 1943 gracias a la visión del empresario ... Citeste mai mult

El Tecnológico de Monterrey es una institución de carácter privado, sin fines de lucro, independiente y ajena a partidos políticos y religiosos. Fue fundado en 1943 gracias a la visión del empresario mexicano Eugenio Garza Sada. Cuenta con 31 campus y 21 sedes y oficinas de enlace internacional. Su objetivo es formar líderes con espíritu emprendedor, sentido humano y un alto nivel de competitividad. Citește mai puţin
Monterrey , Buenavista , Mexico City , Zapopan , Morelia , Orașul Puebla , Mexico City , Santiago de Querétaro , Toluca , Argentina Online , Bolivia Online , Chile Online , Columbia Online , Costa Rica Online , Ecuador Online , El Salvador Online , Guatemala Online , Honduras Online , Nicaragua Online , Panama Online , Paraguay Online , Peru Online , Republica Dominicană Online , Uruguay Online , Venezuela Online , Puerto Rico (SUA) Online , Buenos Aires , La Paz , Santiago , Cali , Cartagena , San Jose , Guayaquil , Quito , San salvador , Antigua Guatemala , Tegucigalpa , Houston , Managua , orasul Panama , Asuncion , Lima , Jud. Orange , Santo Domingo , Montevideo , Caracas , Irapuato , Leon , San Luis Potosi , Chihuahua , Ciudad Juarez , Coahuila , Saltillo , Tampico , Aguascalientes , Ciudad Obregón , Culiacán , Hermosillo , Zacatecas , Tuxtla Gutiérrez , Cuernavaca , Pachuca , Córdoba , Bogota , Medellín , Bucaramanga + 65 Mai mult Mai Puțin