Doctorat în Studii de Mediu și Rural

Generalități

Programul de descriere

Doctoratul în Studii de Mediu și Rural a focalizat cursul Facultății de Mediu și Studii Rurale în pregătirea cercetătorilor de nivel înalt care se disting pentru calitățile lor umane, academice și profesionale. Programul există de peste 10 ani, formând doctori capabili să propună și să elaboreze studii ecologice, de mediu și rurale, cu o viziune holistică și interdisciplinară, încorporând cele mai recente cunoștințe academice cu scopul de a influența relația dintre societate și natură. Absolvenții noștri au fost pregătiți să genereze noi teorii, grupuri de cercetare și studii inovatoare în domeniul lor de cunoaștere.

Activitatea comună a departamentelor de Ecologie și Teritoriu și Dezvoltare Rurală a întărit trei grupuri de cercetare acreditate de Colciencias ca grupuri de categoria A, la care sunt legați studenții.

Informații generale

 • Diplomă acordată: Doctor în Studii de Mediu și Rural.
 • Modalitate: Doctoratul necesită o dedicare cu normă întreagă. De luni până vineri între orele 08:00 și 18:00.
 • SNIES: 52283
 • Durata estimată: De la șase (6) la doisprezece (12) semestre.
 • Rezoluție calificată a registrului: 11985 din 6 septembrie 2013, valabilă până la 6 septembrie 2020.
 • Taxă de înscriere: 15.325.000 $ / semestru *
 • Tipul de formare: Postuniversitare
 • Locul unde este oferit: Bogotá DC

* Valoarea de înregistrare corespunde costului pe perioadă stabilită pentru anul 2019.

Curriculum

Doctoratul oferă baze și forme teoretice în capacități analitice pentru dezvoltarea gândirii inovatoare în studiul problemelor de mediu, ecologice și rurale, oferind în același timp o formare personalizată construită în conformitate cu interesele fiecărui student. Formarea fiecărui elev are ca epicentrul pregătirea disertației doctorale, care este o cercetare interdisciplinară sau transdisciplinară în funcție de interesul elevului.

Elevii trebuie să ia 108 de credite, iar subiecții vor fi selectați cu sprijinul directorului de teză. Orientarea personalizată academică și de cercetare este oferită prin acompaniamentul unui director de teze și al a trei consilieri, selectați ad hoc în zona studenților de interes.

Planul curricular se formează după cum urmează:

 • Subiect în domeniul dezvoltării rurale și regionale (4 credite)
 • Subiectul în domeniul Ecologiei și Teritoriului (4 credite)
 • Filosofia disciplinei cunostintelor (3 credite)
 • Seminar privind studiile de mediu și rurale (3 credite)
 • Elemente opționale (13 credite)
 • Cercetarea I, II și III (21 de credite)
 • Investigații IV și V (40 credite)
 • Lucrarea de diplomă (20 credite)

Profilul solicitantului

Programul vizează:

 • Profesioniști cu diplomă de masterat în domenii legate de problemele de mediu și rurale și care demonstrează capacitatea de cercetare interdisciplinară.
 • Profesioniști interesați de realizarea unei cercetări originale și independente într-un mediu interdisciplinar, cu potențialul de a influența dezvoltarea regională și națională.

Este necesar ca solicitanții să aibă disponibilitate pentru o dedicare cu normă întreagă.

profilul absolvent

Absolvenții pot folosi o abordare sistemică și complexă pentru a participa și / sau conduce echipe de cercetare și planificare interdisciplinară sau transdisciplinară, cu independență și excelență.

Ei lucrează ca profesori sau cercetători în centre private, de stat și non-guvernamentale dedicate studiilor de dinamică ecologică, ecologică și rurală. De asemenea, aceștia pot lucra ca designeri și implementatori ai politicilor publice sau proiectelor de dezvoltare legate de acest subiect.

De ce ne aleg?

Doctoratul în Studii de Mediu și Rural oferit de Pontificia Universidad Javeriana ca scop generarea de cunoștințe despre problemele ecologice, de mediu și rurale, în același timp antrenarea cercetătorilor care pot juca un rol crucial în consolidarea Învățământul superior în țară. Cursul facultății se concentrează pe cercetarea aplicată a cărei abordări conceptuale, teoretice și metodologice se desfășoară în conformitate cu problemele abordate. Prin urmare, cercetarea lor utilizează atât cadre de referință ale științelor sociale, cât și naturale, prin care se creează nu numai cunoștințe disciplinare, ci și interdisciplinare.

Studenții noștri au avut posibilitatea de a face studii de doctorat în: Statele Unite ale Americii (Universitatea din Rutgers, New Jersey) (Institutul de Inovare Pământ, San Francisco), Brazilia (Universitatea federală rurală din Rio de Janeiro), Mexic utilizarea biodiversității - Conabio, Centrul regional pentru cercetarea multidisciplinară a UNAM, Școala postuniversitară); Germania (Unitatea de Cercetare Sustenabilitate și Schimbare Globală - Universitatea din Hamburg, Universitatea din Kaiserslautern, Spania (Universitatea Pablo de Olavide, Sevilla), Suedia (Stockholm Environment Institute).

Diferențele noastre

 • cercetare
  Fiecare student doctorant face parte dintr-un grup de cercetare al Facultății în timpul studiilor și poate participa la activitățile altor grupuri de cercetare.
 • facultate
  Doctoratul are participarea unui grup semnificativ de profesori de plante și scaune, desemnați în departamentele de Ecologie și Teritoriu și Dezvoltare Rurală și Regională ale Facultății de Studii de Mediu și Rural.
 • Cercetarea recunoscută și susținută
  Avem mai multe grupuri de cercetare clasificate în cele mai înalte categorii de Colciencias.
 • Expert bibliotecar
  Studenții programelor noastre absolvite au Biblioteca Generală Alfonso Borrero Cabal, SJ, care are unul dintre cele mai importante depozite din America Latină, medii de studiu individuale și de grup și bibliotecari de experți capabili să susțină nevoile de cercetare și studiu.
 • Doctoratul interacționează cu Observatorul Teritoriului Etnic și Țărănesc , Institutul de Studii de Mediu și Institutul de Studii Rurale al Facultății de Studii de Mediu și Rural.
 • Avem 10 ani de funcționare, 11 absolvenți, 32 de publicații științifice în care participă studenții noștri.

admitere

Procesul de admitere al Universității se bazează pe trei grupe de criterii: atitudine, abilități și / sau cunoștințe. Din care fiecare dintre candidați va fi evaluat prin activitățile stabilite de program, cum ar fi: interviu, teste specifice, printre altele (depinde de fiecare program). Solicitantul inițiază procesul de înregistrare în program prin intermediul formularului de înregistrare.

În tabelul următor veți vedea valoarea specifică pentru fiecare grup de criterii și activitățile sale specifice:

112505_Admision03.png

* În activitatea la care se face referire la examen puteți alege unul dintre examenele conexe.

Fiecare dintre grupele de criterii Atitudine, Abilități și Cunoaștere va avea activități specifice care vor fi evaluate și care, la rândul lor, vor avea o valoare specifică. Amintiți-vă că o activitate poate apărea repetată în diferite criterii, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să o repetați pentru fiecare dintre ele. În criteriul Cunoaștere puteți găsi mai multe examene, dintre care puteți alege pentru procesul dvs. de admitere.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Citeste mai mult

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Citește mai puţin