Doctorat în economie

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat în economie încearcă să instruiască profesioniști cu cele mai avansate capacități teoretice, analitice și metodologice de a conduce proiecte de cercetare. Cercetarea lor inovatoare va extinde frontierele curente ale cunoașterii și va contribui la formularea unor politici economice și sociale etice și responsabile.

Informații generale

 • Acordarea titlului: Doctor în economie
 • Modalitate: cu normă întreagă
 • SNIES: 107650
 • Durata estimată: 4 ani
 • Rezoluție 262 din 16 ianuarie 2019, valabilă până la data de 16 ianuarie 2026
 • Taxă de înscriere: 15.750.000 $ / Semestru *
 • Tipul de formare: Postuniversitare
 • Locul unde este oferit: Bogotá DC

* Valoarea de înregistrare corespunde costului pe perioadă stabilită pentru anul 2019.

Curriculum

Curriculum-ul constă în trei cicluri în care, timp de patru ani, sunt luate în total 96 de credite.

Ciclul I (28 credite): Argument (un an)

Acesta cuprinde șapte discipline care vor permite elevului să aprofundeze instrumentele din nucleul disciplinei (microeconomie, macroeconomie și econometrie) esențiale pentru realizarea cercetării economice la granița cunoașterii. Ciclul se încheie cu prezentarea unei examinări aprofundate a cunoștințelor economice și pregătirea unei propuneri preliminare de cercetare care va servi drept fundamentul tezei de doctorat.

Ciclul II (28 credite): Deepening (un an)

Acesta cuprinde șapte discipline împărțite în trei categorii: dezvoltarea economică, aprofundarea subiectelor (în care elevul se poate concentra pe instrumentele cele mai specifice pentru a-și promova agenda de cercetare) și seminarii de cercetare. La sfârșitul acestui ciclu, elevul trebuie să fi definit propunerea de cercetare și a prezentat un prim progres, sub forma unui articol publicabil, pentru managementul programului.

Ciclul III (40 credite): Cercetare (doi ani)

Creditele sunt dedicate exclusiv disciplinei Seminar de Doctorat. Studentul va dezvolta potențialul de cercetare acumulat în prima jumătate a programului și va beneficia de feedbackul obținut la prezentarea cercetării sale în cadrul seminarului departamentului, precum și de posibilitatea de a face o ședere în străinătate. Ciclul se încheie cu sprijinul tezei de doctorat, compus din trei articole de cercetare autonome.

Profilul solicitantului

Programul este destinat atât economiștilor, cât și profesioniștilor din alte discipline ale universităților naționale și străine, cu o motivație sporită de a-și aprofunda abilitățile de investigare sub acompaniamentul profesorilor de prim nivel într-unul dintre cele mai bune departamente economice din țară.

Succesul la disciplinele programului depinde, în mare măsură, de aptitudinile academice cu care contează elevul, de pasiunea sa pentru învățare și de interesul său pentru cercetare. De asemenea, necesită o disponibilitate largă de timp, precum și o bună gestionare a limbii engleze, care vă permite să accesați frontiera globală a cunoștințelor economice.

profilul absolvent

Absolvenții Doctoratului în economie vor reuși să demonstreze un înalt nivel de înțelegere și gestionare a principalelor instrumente teoretice și empirice aplicate în cercetarea actuală.

De asemenea, ei vor fi certificat abilitățile de a crea cunoștințe prin contribuțiile conținute în tezele lor de doctorat. Aceste contribuții vor îmbogăți domeniile de cercetare ale solicitantului și, în mod ideal, în unele cazuri vor servi drept input în formularea politicilor publice care conduc la îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației țării, în special cele mai vulnerabile.

Domenii de activitate ale absolvenților: muncă și cercetare

Absolvenții Doctoratului în economie vor putea să aplice abilitățile dobândite în formarea lor doctorală în orice poziție care necesită acces la producția globală de cunoștințe noi și, la rândul său, să participe la această creație. Unele dintre aceste oportunități de angajare includ mediul academic, funcțiile publice în stat și banca centrală, activitățile de consultanță și cercetare din sectorul privat, funcțiile în organizații multilaterale precum IDB, Banca Mondială și altele.

Diferențele noastre

 • Predarea puterii
  Mai mult de treizeci de profesori cu doctorate în economie din unele dintre cele mai prestigioase universități din lume (Harvard, Brown, NYU, London School of Economics, Scoala de Economie din Toulouse, printre altele). Ei sunt în întregime responsabili pentru asigurarea calității academice și de cercetare a programului în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale.
 • cercetare
  Asociat cu două grupuri de cercetare de înaltă calitate, aprobate de Colciencias, doctoranzii vor fi activi în cadrul activităților de cercetare (seminarii, școli de vară cu cercetători internaționali, ateliere în domenii specifice de economie) din cadrul Departamentului de Economie.
 • Colaborare interdisciplinară
  Un ecosistem de cercetare unic susținut de 40 de programe universitare și peste 120 de programe postuniversitare (inclusiv 12 doctorate) în cadrul a 20 de facultăți. Pontificia Universidad Javeriana promovează și valorizează studiile interdisciplinare și oferă un mediu ideal pentru realizarea sa.
 • Infrastructura fizică
  Campusul nostru, situat central în Bogotá, are o atenție continuă în biblioteca generală pentru a asigura accesul constant la catalogul său excepțional de baze de date și depozite. Elevii se bucură, de asemenea, de serviciile Centrului de Formare Sportivă Javeriano și de scena dinamică artistică și culturală a Universității noastre.

admitere

Procesul de admitere al Universității se bazează pe trei grupe de criterii: atitudine, abilități și / sau cunoștințe. Din care fiecare dintre candidați va fi evaluat prin activitățile stabilite de program, cum ar fi: interviu, teste specifice, printre altele (depinde de fiecare program). Solicitantul inițiază procesul de înregistrare în program prin intermediul formularului de înregistrare.

În tabelul următor veți vedea valoarea specifică pentru fiecare grup de criterii și activitățile sale specifice:

112509_Admision07.png

* În activitatea la care se face referire la examen puteți alege unul dintre examenele conexe.

Fiecare dintre grupele de criterii Atitudine, Abilități și Cunoaștere va avea activități specifice care vor fi evaluate și care, la rândul lor, vor avea o valoare specifică. Amintiți-vă că o activitate poate apărea repetată în diferite criterii, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să o repetați pentru fiecare dintre ele. În criteriul Cunoaștere puteți găsi mai multe examene, dintre care puteți alege pentru procesul dvs. de admitere.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Citeste mai mult

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Citește mai puţin