Doctorat executiv în administrarea afacerilor

Generalități

Programul de descriere

De ce un EDBA

Sunteți Senior Executive Manager

Ești un profesionist în activitate (manager de afaceri, senior executiv, consultant, profesor sau vorbitor) și ai mai mult de zece ani de experiență.

 • Ești condus de dorința de a-ți oficializa cunoștințele, de a le împărtăși.
 • Vă propuneți să vă teoretizați practica.
 • Doriți să produceți cercetări academice la nivel înalt și să o difuzați sub formă de publicații și lucrări care să vă aducă piatra în edificiul cunoașterii în domeniile aplicate.
 • Te simți motivat să scrii o teză pe o problemă managerială concretă susținută de instrumente de cercetare științifică.
 • Doriți să accesați titlul de „calificat academic” sau „medic executiv” ca parte a dezvoltării carierei.

Toate cu un program compatibil cu viața profesională într-o categorie de trei ani. Nu ezitați mai mult, EDBA al Universității Paris-Dauphine este făcut pentru dumneavoastră!

EDBA al Universității Paris-Dauphine este un program la nivel de doctorat, bazat pe conceptul de „cercetare angajată”, care vizează profesioniști care lucrează, pentru a le oferi toate resursele necesare pentru a teoretiza practica și produc cercetări academice la nivel înalt.

134312_Paris-Dauphine_3.jpg

EDBA de la Universitatea Paris-Dauphine își propune să promoveze comunicarea între două lumi adesea îndepărtate, cea a cercetării de management și cea a afacerilor, în beneficiul ambelor sfere.

Această reconciliere face posibilă:
 • Oferiți un domeniu științific „intuițiilor” dvs.
 • Dezvoltați-vă legitimitatea / vizibilitatea în lumea profesională

Accesați o viziune globală asupra strategiei de afaceri, organizațiilor sale funcționale, inclusiv cele mai recente progrese în cercetarea teoretică într-un context științific.

Participați semnificativ la evoluția cunoștințelor din domeniul dvs. de expertiză, trecând în revistă practicile profesionale; „… După antrenament, în viața de zi cu zi ca manager, nu am mai înțeles problemele în același mod, ci cu mai multă perspectivă și din mai multe unghiuri ...” (Elisabeth Bordes)

Să lucreze și să fii în contact cu directori superiori într-un mediu condus de cercetare.

Lucrați la un nivel înalt de expertiză în sectorul dvs. de activitate și în cadrul companiei dvs., datorită accesului constant la referințe în domeniul Științelor organizaționale.

Participați la activitățile de cercetare ale celui mai mare centru de management din Franța: Dauphine Research in Management (DRM)

Deveniți profesor de referință în universități și școli de afaceri internaționale printr-o analiză sistematică a problemelor manageriale.


Pe scurt, făcând din această bogată oportunitate de dezvoltare un tramp solid pentru carieră și succes managerial.

De ce Dauphine

Universitatea Paris-Dauphine a fost una dintre primele universități din Europa care a oferit un Executive DBA, în 2008, și prima din Franța. Astăzi, acest program se întâlnește cu un succes tot mai mare, cu o promovare anuală de 16 participanți în medie, dintre care de la 30% la mai mult de jumătate sunt internaționali. EDBA este bogat în schimbul de experiență pe care îl oferă această deschidere internațională.

10 motive întemeiate pentru alegerea EDBA a Universității Paris-Dauphine

 1. Sunteți susținut de o echipă de profesori-cercetători de nivel înalt, care garantează calitatea conținutului și supravegherea, un criteriu determinant pentru diferențierea de alte programe.
 2. Faceți parte din prima universitate franceză din clasamentul mondial pentru cercetare de management: șase centre de cercetare (inclusiv 4 asociate cu CNRS), o școală de doctorat cu 7 programe de doctorat (științe de management, științe economice, științe, informatică, drept, Sociologie și științe politice), peste 200 de doctoranzi, 430 doctoranzi, 77 de teze apărate în 2013, peste 20 de catedre, inițiative și cercuri de cercetare și predare, peste 40 de contracte de cercetare semnate în 2013.
 3. Nivelul de educație face Universitatea Paris-Dauphine prima sursă pentru eliberarea unui doctorat în management în Franța în domeniile Finanțe / Marketing / Contabilitate-Control-Audit / Organizare / Strategie / Sisteme informatice. Peste 20 de teze de doctorat au câștigat premii naționale sau internaționale în ultimii 10 ani.
 4. Veți aparține primei universități franceze acreditate EQUIS (cea mai selectivă acreditare din lume pentru universități și școli de management).
 5. Veți construi legături puternice cu profesorii și studenții și vă veți alătura unei rețele de studenți adevărați. Link către rețelele de studenți.
 6. Veți descoperi un spirit de corp și colaborare care favorizează dezvoltarea și desfășurarea proiectelor de cercetare și ajutor din partea cadrelor didactice la publicarea cărților.
 7. Veți beneficia de un mediu privilegiat și stimulant: Universitatea din Paris-Dauphine găzduiește în Franța o bibliotecă de cercetare de referință în domeniul economiei și managementului. Biblioteca de studiu are peste 60.000 de cărți, 17 săli de lucru în grup și 620 de locuri de lectură. Înregistrarea în EDBA oferă acces la toate resursele digitale ale Dauphine, inclusiv la bazele de date academice.
 8. Într-o dinamică de progres pentru studenții săi, Dauphine face parte din inițiativa de excelență PSL „Paris Sciences et Lettres” din 2011. Aceasta are ambiția de a construi o universitate de cercetare care se află în top 20 la nivel mondial.
 9. Studenți ai programului EDBA, veți beneficia de sprijinul celui mai mare centru de management din Franța, cu eticheta CNRS: DRM - Dauphine Recherches en Management, care include o echipă de 76 de mari cercetători și 142 doctoranzi și reprezintă cât mai multe oportunități pentru schimburi și de colaborări.
 10. Este situat ideal în inima Parisului și a Europei, permițând accesul ușor pentru studenții internaționali.

134309_Paris-Dauphine_1.jpg

Curs de formare

Instruire pentru profesioniști seniori.

EDBA are formatul unei formări continue part-time care se întinde pe trei ani.

Organizate trei zile pe lună, în weekend (vineri după-amiază, sâmbătă și duminică), seminariile permit participanților să își continue activitățile profesionale.

"Seminariile de vineri după-amiază până duminică târziu după-amiază sunt unul dintre motivele care m-au determinat să aleg EDBA din Dauphine" (Promovarea 7)

„Modalitățile EDBA cu cursuri și seminarii în weekendurile selectate sunt foarte practice” (Mike Pfister, Promoția 6).

Pregătirea durează 3 ani și este distribuită după cum urmează:

 • Un curriculum de bază de 14 zile de teorie pentru a înțelege fundamentele teoriilor științifice ale managementului, inclusiv 6 zile de seminarii „la alegere”.
 • 18 zile de metodologie de cercetare.
 • 16 zile de practică de cercetare pentru a descifra provocările și instrumentele de cercetare, inclusiv 7 tutoriale colective, 7 seminarii de practică, 3 zile de seminare de scriere.
 • 3 livrări intermediare înainte de apărare prealabilă.
 • Scrierea, apoi apărarea tezei după ce instrumentele de cercetare sunt însușite.

Începutul antrenamentului

Data începerii instruirii: octombrie

Data încheierii antrenamentului: N + 3

limbă

Promovarea este formată din două grupuri, unul pentru care lecțiile sunt predate în engleză, celălalt pentru care toate lecțiile sunt predate în franceză. Unele seminarii elective pot fi susținute într-o singură limbă.

Majoritatea documentelor educaționale sunt în engleză, ceea ce implică o comandă minimă a limbii engleze la citire.

EDBA a Universității Paris-Dauphine este acum livrată pe 3 campusuri

 • Paris (EDBA al Universității Paris-Dauphine)

Diplome relocate în parteneriat cu:

 • Beijing (EDBA a Universității Paris-Dauphine / Universitatea Tsinghua)
 • Beirut (EDBA de la Universitatea Paris-Dauphine / Universitatea Saint Joseph)

program

Universitatea Paris-Dauphine a ales să ofere 288 de ore de pregătire față în față (excluzând supravegherea directorilor de teză), care oferă un sprijin solid studenților EDBA pe toată durata formării lor. EDBA are loc, în mod normal, pe parcursul a trei ani și poate, cu aprobarea juriului pre-apărare, să se extindă la un al patrulea an. Primul an este dedicat unei pregătiri conceptuale și metodologice solide (prin module universitare) și dezvoltării unui proiect valabil științific. Începând cu anul II, vor fi urmate seminariile de aprofundare și va trebui să înceapă realizarea lucrării empirice. Al treilea an este dedicat finalizării lucrării empirice și redactării tezei EDBA.

Harta programului EDBA a fost proiectată în jurul temelor majore.

seminarii

Seminarii de curs de bază (25 de zile) Seminarii avansate (7 zile) Ateliere de cercetare (16 zile)
 • Proiectare cercetare
 • epistemologie
 • Inovare și Management
 • Metodologii calitative
 • Metodologii cantitative
 • Performanța organizației
 • Teoria organizațiilor
 • inovație
 • Abordări culturale
 • Spații și teritorii de management
 • strategie
 • Abordări bazate pe proces
 • Abordări relaționale
 • sensemaking
 • Strategie în practică
 • Viraj discursiv
 • Modele de afaceri
 • Practică de cercetare
 • Seminarii de scriere
 • Tutoriale colective

lecturi

Înainte de începerea programului, sunt indicate lecturi obligatorii pentru a pregăti participanții pentru intrarea lor în program.

Pe parcursul programului, citirile pun la punct activitatea participanților pentru a finaliza sesiunile față în față și pentru a asigura o reflecție aprofundată asupra diferitelor aspecte care trebuie stăpânite (metodologie, teorii, practici de cercetare etc.)

muncă

3 prezentări punctează avansul înainte de apărare prealabilă:

 • Proiectul de cercetare specificat
 • Revizuirea literaturii și proiectarea cercetării
 • Studiu empiric și analiză de date

134310_Paris-Dauphine_2.jpg

Profilul participanților

Participanții la EDBA sunt profesioniști la nivel înalt, care au ideal un profil sau o experiență cu o dimensiune internațională. Peste 2/3 dintre studenții EDBA provin din străinătate (Statele Unite, Belgia, Germania, Egipt, Liban, etc.)

Vârsta medie este în jur de 40 de ani. Elevii noștri au în general între 35 și 55 de ani.

Motivațiile participanților sunt diverse:

 • Dorința de a aprofunda o problemă, o uimire marginală.
 • Dorința de a dezvolta și stabili un statut de expert pe o capacitate serioasă de a produce cunoștințe valide.
 • Dorința de a dezvolta, de a completa sau de a testa științific robustetea unui instrument.
 • Dorința de a schimba cariera.
 • Urmăriți o reflecție aprofundată pe un anumit domeniu după un MBA.
 • Voința de a transmite cunoștințele într-un mod structurat.

Ceea ce unește toți participanții noștri este dorința de a dezvolta o reflecție în profunzime printr-o provocare intelectuală afirmativă.

Condiții de înregistrare

Condiții de selecție

EDBA este o pregătire la nivel înalt, solicitantă pentru participanți, care necesită premise:

 • țineți un Bac + 5 (Master de cercetare / DEA, DESS, Master 2, MBA etc.),
 • au cel puțin 10 ani de experiență profesională în funcții de responsabilitate,
 • au pofta de cercetare, precum și o idee pentru un subiect de cercetare,
 • stăpânește lectura limbii engleze.

Date de înregistrare: martie - septembrie.

Candidații EDBA trebuie să propună un proiect de subiect imediat ce se aplică și să poată demonstra interes pentru acest subiect atât la nivel practic, cât și la nivel teoretic. Acest proiect va fi perfecționat în continuare.

Natura EDBA necesită o abordare particulară, iar solicitanții trebuie să aibă motivația pentru:

 • Lucrați cu metode și modele științifice.
 • Mobilizarea raționamentului științific / structurat.

Selecția se face în trei etape:

 • Un dosar completat corespunzător.
 • Prezentarea unui subiect de cercetare în zece pagini (inclusiv bibliografie).
 • După preselecția dosarului, interviu de selecție cu directorii EDBA și / sau cu membrii facultății.

Juriul evaluează calitatea candidatului pe baza unui set de semne care au o valoare bună pentru capacitatea lor de a efectua cercetări riguroase pentru teza EDBA, pe baza proiectului de teză EDBA prezentat.

tarif

Costul instruirii: 35.000 € plătit în 5 rate:

 • 1 octombrie anul: 10500 €
 • 2 februarie anul: 7.000 €
 • 2 iunie anul: 7.000 €
 • 2 octombrie anul: 7.000 €
 • 3 martie anul: 3.500 €

Costul EDBA include seminarii față în față, catering, furnizarea unei valize educaționale, monitorizarea de către un director de cercetare, organizația științifică a apărării la Universitatea Paris-Dauphine, precum și accesul la biblioteca și resursele digitale ale Universității Paris-Dauphine, pentru o perioadă de 3 ani.

În funcție de progresul proiectului, poate fi necesar un al patrulea an, costul acestuia fiind de 2000 €; și 4000 € în al cincilea an.

134311_Paris-Dauphine_4.jpg

Marturii

Spiritul de echipă și colaborarea „Spiritul de echipă și colaborarea în cadrul promoțiilor și între participanții la diferite promoții, precum și schimburile cu contacte care împărtășesc interese apropiate m-au surprins plăcut”. (Promovarea 7).

„După ce am terminat un DEA (master și doctorat) în economie, a face un doctorat a rămas întotdeauna o aspirație pentru mine. Caracterul practic al EDBA, fiind part-time și adaptat pentru profesioniști, a făcut ca aceasta să fie o opțiune optimă pentru a atinge obiectivele mele academice. Experiența și punctele de vedere ale colegilor mei EDBA, fiecare aducând ani de experiență profesională din diferite domenii, sunt de neprețuit pentru program și pentru propria mea cercetare. ”(Promovarea 6)

„Un cadru dincolo de practică”
„Suplimentează experiența mea profesională cu abilități academice pentru a-mi dezvolta activitatea de predare (a doua activitate a mea) într-un cadru care depășește practica prin integrarea teoriilor economico-financiare”. (Promovarea 3).
Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

Dauphine is specialized in the Organization and Decision Sciences. Our mission is to educate future generations of executives, entrepreneurs, leaders and scholars to be both experts in their fields an ... Citeste mai mult

Dauphine is specialized in the Organization and Decision Sciences. Our mission is to educate future generations of executives, entrepreneurs, leaders and scholars to be both experts in their fields and socially responsible, cultured, open-minded members of the community. Citește mai puţin