Doctorat in Stiinte ale Reproductiei si Dezvoltarii

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Scopul Doctoratului în Științele de Reproducție și Dezvoltare este de a oferi un program de formare profesională interdisciplinară și, dacă este posibil, internațional, cu scopul de a pregăti cercetători de înaltă calificare în domeniul științelor biomedicale și, în special, în domeniul sănătății copilului maternal și nou-născut . Misiunea școlii este de a forma practicieni capabili să reprezinte în viitor personalul universităților, IRCCS (Institutele de cercetare științifică) și alte institute și industrii de cercetare biomedicală. Doctoratul oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi instruiți în programe internaționale de cercetare în domeniul cooperării în dezvoltarea țărilor emergente. Programul de formare este alcătuit din două domenii de cercetare: epidemiologia clinică și genetica moleculară. Scopul școlii de epidemiologie clinică este de a permite cercetătorilor să efectueze studii clinice în domeniul biologic și medical, să valideze noi orientări, să propună abordări terapeutice și diagnostice inovatoare. Scopul școlii este, de asemenea, formarea cercetătorilor pentru a ușura necesitatea oamenilor și efectuarea de studii epidemiologice pentru evaluarea efectelor măsurilor preventive asupra sănătății.

Calea genetică moleculară are scopul de a instrui experți calificați în diferite domenii de cercetare (de bază și aplicate), diagnostice și tratamente personalizate, capabile să comunice și să interacționeze cu mediul clinic și să-și finalizeze experiența în nevoile de îngrijire.

Posibilități de plasare a unui loc de muncă

Doctoratul în Științele de Reproducție și Dezvoltare pregătește specialiști foarte specializați care, datorită naturii multidisciplinare a competențelor implicate, nivelul ridicat de pregătire teoretică și practică și relațiile de colaborare cu instituții naționale și internaționale de prestigiu vor putea găsi locuri de muncă în specialitățile medicale , domeniul molecular biologic și educațional.

Principalele domenii de activitate sunt:

  • Facilități clinice cu vocație specială pentru cercetare (spitale universitare și IRCCS)
  • Institutele de cercetare biomedicală publice și private
  • Instituțiile care desfășoară activități de cercetare în domeniul social (consiliere în domeniul sănătății, școli etc.)
  • Comisiile de etică

Pe lângă posibilitatea angajării în instituțiile publice și private de asistență medicală - naționale și internaționale - doctorat studenții vor fi angajați în spitale și instituții din regiunea noastră, răspunzând unui obiectiv important al învățământului terțiar, și anume acela de a oferi teritoriul în care universitatea acționează cu personal calificat.

Linii de cercetare

Bursele se acordă pe o perioadă de 3 ani, iar suma anuală este de 15.343,28 EUR brut (aproximativ 1130 EUR net pe lună).

Admiterea se bazează pe o examinare competitivă.

Apelul pentru cereri (aviz de concurență) este disponibil pe site-ul nostru

Pentru mai multe informații despre program, consultați această pagină .

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Citeste mai mult

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Citește mai puţin