47 Doctorat Programe în Istorie 2024

Doctorat Programe în Istorie 2024Filter
    • Santiago de Compostela, Spania

    La zi

    3 ani

    În campus

    Spaniolă, Galician

    Istoria contemporană este un domeniu complet consolidat în predarea și cercetarea universitară. Dincolo de limitele științelor umaniste, are, de asemenea, o recunoaștere în creștere și un interes notoriu în rândul oamenilor de știință și al profesioniștilor din zona macro-științifico-socială. Acest lucru se datorează capacității sale de a explica vremurile recente și, în consecință, de a furniza acel depozit de experiențe esențiale pentru a putea înțelege prezentul și a face față procesului decizional, precum și pentru a contribui la forjarea memoriei colective, un ingredient esențial al coeziunii sociale. Prin urmare, semnificația Istoriei Contemporane în articularea societăților actuale este fără îndoială.

    • Budapest, Ungaria

    La zi

    8 semestre

    În campus

    Engleză

    Școala doctorală de științe militare are un spectru larg de domenii de cercetare: studii de securitate, aspecte sociale ale studiilor de apărare, teorie militară generală, teorii de știință militară, logistică de apărare și economie a apărării, securitate națională și teorie a tehnologiei informației și comunicării apărării.

    • Riga, Letonia

    La zi

    3 ani

    În campus

    Engleză

    Scopul programului comun de studii doctorale „Istorie și arheologie” al University of Latvia și al Universității Daugavpils este de a asigura succesiunea științei istorice, pregătirea personalului de conducere din instituțiile științifice, de învățământ superior și de cultură care au competența de a ridica și rezolva cele mai importante probleme ale istoriei moderne, într-un sens mai larg, înseamnă participarea la formarea elitei intelectuale, precum și capacitatea de a influența dezvoltarea direcției și priorităților științei istorice naționale.

    • Fargo, Statele Unite ale Americii

    La zi

    3 ani

    În campus

    Engleză

    Programul de absolvire în istorie de la Universitatea de Stat din Dakota de Nord oferă o diplomă de master și doctorat.

    • Richardson, Statele Unite ale Americii

    La zi

    4 ani

    În campus

    Engleză

    Doctoratul în Istoria Ideilor programul de diplomă este conceput în primul rând pentru persoanele care doresc să efectueze cercetări avansate și să predea la nivel de colegiu, dar este deschis candidaților calificați care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile. Elevii se concentrează pe studiul filozofiei și al istoriei intelectuale și culturale, cu accent pe Europa modernă și America.

    • Saint Petersburg, Rusia

    La zi

    3 ani

    În campus

    Engleză, Rusă

    Programul se adresează studenților care doresc să dobândească cunoștințe despre aspectele teoretice, filosofice și metodologice ale științei politice și capacitatea de a aplica în mod rezonabil și eficient cercetările existente și de a efectua noi cercetări privind formarea și dezvoltarea proceselor politice. Studenții vor dobândi experiență și cunoștințe privind activitățile de cercetare și predare în domeniul științelor politice, al studiilor regionale și al științelor sociale.

    • Arlington, Statele Unite ale Americii

    La zi, Part time

    3 ani

    În campus

    Engleză

    Doctoratul nostru programul este specializat în abordări transatlantice, transnaționale și globale ale istoriei. Facultatea noastră premiată predă cursuri postuniversitare care acoperă o mare varietate de subiecte și zone geografice, cu un accent deosebit pe Statele Unite, Europa și America Latină, precum și pe zonele de frontieră, transatlantice și istoria transnațională.

    • London, Regatul Unit

    La zi, Part time

    3 ani

    Învățământ la Distanță, În campus

    Engleză

    Institutul de Cercetări Istorice (IHR) este o resursă importantă și un loc de întâlnire pentru cercetătorii din întreaga lume, oferind un portal accesibil și stimulant pentru schimbul de idei, informații și evoluțiile actuale în bursele istorice. Un MPhil / doctorat cu Institutul de Cercetări Istorice oferă oportunitatea de a dobândi expertiză în domeniul dvs. de interes, îmbunătățind în același timp o serie de abilități transferabile.

    • London, Regatul Unit
    • Bologna, Italia

    La zi

    24 Luni

    Învățământ la Distanță

    Engleză

    Acest program este identificat cu arta și conceptele de război de la începutul istoriei înregistrate până astăzi. Candidatul care dezvoltă o teză în acest domeniu militar special ar trebui să fie capabil să dezvolte concepte originale pentru a oferi o înțelegere a interrelațiilor dintre nivelurile politice, strategice, operaționale, tactice și tehnice de război din trecut, concentrându-se pe aplicarea acestora principii pentru câmpurile de luptă contemporane.

    • Vienna, Austria

    La zi

    4 ani

    În campus

    Engleză

    Programele de doctorat de la CEU sunt programe de studiu finanțate integral, cu o durată standard de 4 ani, care acordă o diplomă din SUA și o diplomă austriacă. Obiectivele majore ale programului de doctorat în Studii antichități târzii, medievale și timpurii moderne sunt de a încuraja cercetarea medievalistă transdisciplinară, de a deschide noi perspective și de a dezvolta noi abordări.

    • London, Regatul Unit

    La zi, Part time

    4 ani

    În campus

    Engleză

    Departamentul de istorie SOAS este unul dintre centrele importante din lume care oferă supraveghere pentru diplomele de cercetare în istoria africană și asiatică. Atrage studenți și vizitatori savanți din toate părțile lumii. Departamentul oferă oportunități pentru candidații bine calificați să se alăture grupurilor mari de studenți și personal care lucrează în sau în jurul domeniilor lor de istorie de specialitate. Combinația unică de supraveghere individuală, cursuri predate și seminarii asigură că marea majoritate a studenților își termină diplomele în termen de patru ani.

    • Johannesburg, Africa de Sud

    La zi

    3 ani

    În campus

    Engleză

    Scopul tezei este de a face cercetări minuțioase, folosind atât surse primare, cât și secundare, pentru a contribui inițial la cunoștințe în Studii Istorice. Un subiect este selectat în consultare cu lectorul.

    • Prague, Republica Cehă

    La zi

    4 ani

    Amestecat, În campus

    Engleză

    Principalele subiecte ale sociologiei istorice se referă la schimbările sociale, modernizarea, procesele de modernizare, analiza civilizată, formarea statelor și națiunilor, formarea sistemului mondial și tendințele globalizării. Aceste întrebări sunt studiate dintr-o analiză comparativă extinsă care implică o perspectivă geografică largă și intervale lungi de timp. O parte din domeniul sociologiei istorice cuprinde o serie de domenii de cercetare parțiale, specifice, care includ aspecte precum mentalitățile colective, obiceiurile și memoria socială. Sociologia istorică este o disciplină foarte diversă și diferențiată pe plan intern care are abordări teoretice generale, o serie de teorii speciale, o varietate de direcții de cercetare specializate și dezvoltă cercetări la nivel empiric.

    • Prague, Republica Cehă

    La zi, Part time

    4 ani

    În campus

    Engleză

    Absolventul este un expert cu înaltă educație, care a demonstrat capacitatea de a-și dezvolta cunoștințele într-un mod creativ.

    • Prague, Republica Cehă

    La zi

    4 ani

    Amestecat, În campus

    Engleză

    Programul de doctorat în istoria modernă își prezintă doctoratul. studenți cu posibilitatea de a întreprinde cercetări originale pe teme care tratează Europa și America de Nord în secolele 19, 20 și 21, precum și relațiile dintre cele două continente.