Doctoratul în Administrarea Afacerilor (DBA)

41 North Business School

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Doctoratul în Administrarea Afacerilor (DBA)

41 North Business School

Doctoratul în Administrarea Afacerilor (DBA)

Obiective

Acest program este unul dintre cele nouă programe DBA din lume care urmează să fie acreditate de către AMBA.

Doctoratul de Administrare a Afacerilor (DBA) își propune ca absolvenții să discute orientările emergente care trebuie aplicate în cadrul unei companii: Acest doctorat vă va ajuta să dobândiți și să stăpâniți metodologia de cercetare pentru a vă aplica la locul de muncă.

Doctoratul de Administrare a Afacerilor oferit de Grenoble Ecole de Management este o diplomă de doctorat bazată pe cercetare, care oferă participanților posibilitatea de a obține cele mai înalte calificări, calificări unice și bazate pe probleme în afaceri.

Această diplomă de doctorat se concentrează în special pe gestionarea tehnologiei, a schimbărilor organizaționale și a inovării. Cu toate acestea, programul poate acoperi, de asemenea, mai multe subiecte de cercetare tradiționale în domenii precum managementul, finanțele, marketingul și comportamentul organizațional.

Program

De ce să te înscrii într-un program de Doctorat Executiv (DBA)?

Există trei componente critice care cântăresc foarte mult pe decizia unui solicitant de a se înscrie într-un program DBA. Acestea sunt (A) EFECTE CAREER după absolvire; (B) EXPERIENȚE în timpul programului și (C) cultura școlii de afaceri.

Efectul carierei

Motivul principal al directorilor, consultanților și personalului superior care se înscriu într-un program DBA este decizia lor de a-și modifica în mod semnificativ munca și stilul de viață. Solicitantul tipic are un MBA sau un grad comparabil în management, o carieră de succes dezvoltată de-a lungul anilor, aparține mai multor asociații profesionale și citește mai multe periodice de afaceri pentru a rămâne la curent cu noile evoluții. Dar, acum simte că există ceva care lipsește, "Totul e în viață? Am nevoie de o nouă provocare intelectuală pentru a continua și am nevoie de mai mult timp pentru mine ". "Am fost un antrenor bun, dar acum aș vrea să-mi transfer în mod liber expertiza și cunoștințele de afaceri către cei din afară" .

Școlile de conducere postuniversitare de conducere și AACSB International raportează o lipsă tot mai mare de cadre didactice cu experiență de doctorat cu experiență în managementul afacerilor aplicate. De ce? De-a lungul anilor, motivarea persoanelor în vârstă de 25-30 de ani pentru a se înscrie în afaceri tradiționale Ph.D. programele au devenit extrem de dificile, atât de mult încât acum puținele și proaspetele doctoranzi în contabilitate, finanțe și marketing se pot aștepta să primească mai multe oferte de la universități restante chiar înainte de a-și termina studiile de doctorat. Cum a ajuns academia de afaceri la asta? Unul dintre motivele majore este că majoritatea absolvenților de studii superioare preferă să meargă la MBA și să câștige venituri substanțial mai mari decât doctoratul lor. omologii. Cum vom elimina acest decalaj în oferta și cererea de profesori de afaceri experimentați? DBA este un răspuns. După o carieră de succes în afaceri, unele dintre MBA-urile care au absolvit ani în urmă sunt acum pregătite și motivați să studieze pentru DBA cu normă întreagă. În timpul programului DBA, le învățăm cum să realizeze cercetări academice, cum să scrie o teză astfel încât să devină calificați din punct de vedere academic (AQ), deoarece acest statut este cerința indispensabilă pentru predarea în școlile de afaceri de conducere. Când învață, ei învață să difuzeze nu numai cunoștințele, ci și propria lor experiență de afaceri testată în timp și aplicată. Acest lucru le oferă satisfacția imensă!

Însă învățământul nu este singurul scop al candidaților DBA. Multe provin din domenii de consultanță și posturi de personal tehnic, astfel că DBA le oferă o caracteristică deosebită rară, cu alte cuvinte, le conferă avantajul comparativ într-un domeniu plin de mulți concurenți.

EXPERIENȚE ÎN TIMPUL DBA

Cu toate acestea, transformarea managerilor de afaceri, a consultanților sau a personalului tehnic în profesori AQ de afaceri este mai ușor de zis decât de făcut! Supraveghetorii trebuie să fie pregătiți în egală măsură pentru a face față provocării. Acest lucru necesită aptitudini speciale. Într-o tradițională doctorat program, elevul (discipolul) învață de la profesori (difuzoare de cunoștințe) în ritmul lor și se răspândește pe parcursul mai multor ani universitari. În DBA, profesorii sunt supervizori, dar trebuie să-și conducă studenții în mod activ, adesea pe bază individuală. În schimb, elevul trebuie să dedice o bună perioadă de 30 de ore pe lună pentru a învăța cum să efectueze cercetări științifice academice și să scrie o teză remarcabilă.

Forța angajamentului, diversitatea mediului de afaceri și diversitatea globală sunt caracteristici puternice ale cohortelor DBA. Membrii învață nu numai de la supraveghetorii lor, ci și de la ceilalți. Pozitivitatea, coerența și sprijinul interpersonal devin factori de succes importanți din punct de vedere critic. După absolvire, se alătură absolvenților DBA din ce în ce mai în creștere, știind că ei sunt acum membri ai mediului academic global.

CULTURĂ

Școlile de afaceri care oferă programe DBA supraviețuiesc și se dezvoltă pe diversitatea și bogăția culturii lor. Nu sunt constrânși din punct de vedere geografic, admit participanți cu medii diferite, cel puțin 30% din aportul lor este de sex feminin, iar facultatea lor se potrivește cu caracteristicile diversității studenților lor. Programele DBA sunt laboratoare de afaceri societale în care nu domină o singură organizație sau filozofie sau cultură.

Program

Programul de Doctorat în Administrarea Afacerilor (DBA) este împărțit în două etape:

Etapa I - Instruirea în domeniul cercetării doctorale în științele de management:

Filosofie, metode și instrumente (18-24 luni)

Studenții DBA încep prin metode și tehnici de învățare pentru proiectarea cercetării, colectarea de date și analiza datelor pentru a conduce, analiza, crea și publica cercetări care respectă standardele de doctorat. Elevii completează o serie de patru până la șase ateliere de formare în domeniul cercetării care se desfășoară în Grenoble și în țările partenere.

Între ateliere, elevii pregătesc o propunere detaliată a tezei de cercetare, completează un studiu pilot și efectuează cercetări individuale și cercetări pe teren sub îndrumarea supervizorilor de doctorat. Pentru a trece la etapa a II-a, elevii trebuie să producă trei lucrări scrise. Acestea includ:

  • O propunere extensivă de cercetare (1.500 - 4.000 de cuvinte);
  • O revizuire cuprinzătoare a literaturii publicabile (între 5.000 și 20.000 de cuvinte); și
  • O teză preliminară (15.000 - 30.000 de cuvinte).

Finalizarea cu succes a etapei I duce la acordarea certificatului de cercetare în științe de management.

Etapa a II-a. Teza (24-30 de luni de studiu cu fracțiune de normă)

Porțiunea de cercetare și teza DBA a programului constă în principal în cercetarea individuală, sub supravegherea unui profesor calificat, care are o reputație internațională în managementul tehnologiei, inovarea în afaceri și managementul schimbării organizaționale și oferă o gamă largă de expertiză în domeniu.

Teza DBA ar trebui să prezinte dovezi substanțiale de bursă originală care să respecte standardele de publicare și oferă recomandări manageriale utile.

Candidații DBA sunt obligați să demonstreze capacitatea lor de a efectua investigații originale; testați, aplicați și examinați propriile idei și ideile altora; și să înțeleagă relația dintre temele lor și domeniile mai largi ale cunoașterii.

Candidaților li se poate cere să identifice problemele actuale și să aplice teorii relevante pentru rezolvarea problemelor.

Facultate

Fiecare candidat DBA este desemnat și supravegheat de către un profesor activ de cercetare de la Grenoble Ecole de Management sau de o instituție parteneră.

Angajabilitate

Cariere

Programul de Doctorat în Administrarea Afacerilor (DBA) permite studenților să:

  • Înțelegerea cercetărilor de ultimă oră în domeniile lor de studiu;
  • Dobândirea înțelegerii și a cunoștințelor necesare în ceea ce privește metodele și tehnicile pentru proiectarea cercetării, colectarea datelor și analiza datelor;
  • Efectuați, scrieți și difuzați cercetări de nivel înalt și de calitate la nivel de doctorat;
  • Obținerea unui nivel mai ridicat de eficacitate ca practicant profesionist în gestionarea tehnologiei, inovării și schimbării; și
  • Obțineți legitimitate ca cercetători și membri ai facultăților în medii academice și non-academice

Companii

Companiile care aleg să sponsorizeze candidații Grenoble Ecole de Management DBA beneficiază direct de studiile și studiile lor. Fiecare candidat efectuează cercetări de doctorat cu privire la problemele curente de afaceri și management, care se bazează adesea pe nevoile actuale și anticipate ale companiilor. În plus, companiile pot păstra la bord manageri valoroși, în timp ce își urmează diploma de doctorat în acest program cu frecvență redusă.

Admitere

Programele DBA sunt recrutați din întreaga lume. Ele provin dintr-o mare varietate de medii - științele, științele umane, domeniile tehnice și inginerie. În general, aceștia sunt profesioniști de nivel înalt, cum ar fi manageri sau directori cu studii superioare în disciplinele de afaceri.

Procedurile de admitere și de aplicare diferă în funcție de programul pe care doriți să-l participați.

DBA Impact

Din 1993, programul nostru de cercetare DBA a conectat în mod activ întreprinderile și comunitățile academice, în scopul de a adopta schimbări și de a promova progresul prin cercetare originală și riguroasă.

Studiul nostru de studenți DBA influențează mediul managerial și organizațional la cel mai înalt nivel. Teza fiecărui student include un capitol dedicat implicațiilor manageriale ale cercetării lor doctorale și oferă recomandări relevante organizațiilor pentru a depăși provocările cheie.

Studenții și absolvenții DBA sunt încurajați să împărtășească rezultatele și constatările lor cu publicul cât mai larg posibil pentru a se informa și a se angaja cu colegii, organizațiile și comunitățile lor.

Cu o concentrare accentuată pe diseminarea către publicul de afaceri și academic, combinația de relevanță și rigoare în cercetarea noastră DBA sprijină reputația noastră în managementul tehnologiei, inovării și antreprenoriatului.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză


Ultima actualizare July 24, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Iunie 2019
Duration
Durata
4 anii
Cu normă întreagă
Price
Preţ
60,000 EUR
Locations
Turcia - Istanbul, Istanbul
Data începerii : Iunie 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Iunie 2019
Turcia - Istanbul, Istanbul
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala