Doctoratul în Inginerie

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat în inginerie prin promovarea cercetării și formarea cercetătorilor își concentrează misiunea asupra educației integrale a studenților săi, care, pe lângă excelența academică, sporesc munca interdisciplinară și contribuie la rezolvarea problemelor majore naționale și globale. Nucleul de cunoștințe profesionale, disciplinare și interdisciplinare ale acestui program academic este cel al ingineriei și, în special, cel care se regăsește în domeniul sistemelor și proceselor asociate cu liniile și domeniile de cunoaștere legate de grupurile de cercetare ale Facultății de Inginerie a Pontificia Universidad Javeriana .

Informații generale

 • Titlul titularului: Doctor of Engineering
 • Mod de studiu:
 • SNIES: 53804
 • Durata estimată: 4 ani
 • Rezoluție registru calificat: 5868 din 4 mai 2015, valabilă până la data de 4 mai 2022.
 • Taxă de înscriere: 15 039 000 dolari / semestru *
 • Tipul de formare: Postuniversitare
 • Locul unde este oferit: Bogotá DC
 • Rezoluția de acreditare de înaltă calitate: 09417 din 8 iunie 2018, acordată timp de șase ani
 • Zi: Zi, cu normă întreagă.

* Valoarea de înregistrare corespunde costului pe perioadă stabilită pentru anul 2019.

Curriculum

Programul de doctorat este complet individualizat și se bazează pe proiectul de cercetare realizat de student sub îndrumarea tutorelui său și în jurul căruia vor fi organizate toate activitățile curriculare.

Curriculum-ul programului Doctorat în Inginerie presupune aprobarea unui total de 120 de credite. Studentul care intră în program fără să fi finalizat programul de master poate completa aceste credite într-o perioadă de la 8 la 10 semestre. Pentru cei care dețin o diplomă de master și cărora li sa aprobat un număr important de credite, durata estimată va fi între 6 și 7 semestre. Programul necesită o reședință minimă de doi ani și promovează stagii în străinătate.

Etapele dezvoltării programului

Prima fază: corespunde fazei introducerii cercetării a cărei durată este în mod normal un an. Elevii care au deja o diplomă de master la începutul programului pot trece în această etapă printr-un proces de omologare convenit cu tutorele lor și cu directivele programului.

A doua fază: Reprezintă faza de cercetare a cărei durată este, în mod normal, de trei ani. În această fază studentul se concentrează pe dezvoltarea tezei sale de doctorat. Acest produs este construit printr-un proces în care studentul prezintă inițial examenul de competență, apoi examenul de candidatură și, în final, suportul tezei de doctorat.

Încărcătură academică maximă semestru: Încărcarea maximă academică a unui student în programul de Doctorat în Inginerie este de 16 credite pe semestru. Această valoare are scopul de a evita supraîncărcarea muncii care afectează calitatea și productivitatea elevului, care este întărită cu durata de 21 de săptămâni de muncă în perioada academică pentru subiecții de cercetare.

Teza de doctorat: Teza de doctorat trebuie să fie o lucrare de cercetare care constituie o contribuție originală la științele inginerești. În plus, trebuie să aibă merite pentru a genera publicații în reviste de specialitate cu valoare științifică recunoscută la nivel internațional și / sau pentru a genera produse tehnologice de înaltă calitate și impact protejate de mecanisme de proprietate intelectuală.

Profilul solicitantului

Programul este destinat inginerilor și profesioniștilor legate de disciplina dispusă să se antreneze în calitate de cercetători. Inginerii, fizicienii, matematicienii și absolvenții de discipline și științele legate de inginerie vor avea, prin urmare, spațiu, obținând o diplomă universitară aplicabilă domeniului în care doresc să dezvolte programul de doctorat. Ei trebuie să demonstreze un nivel academic și profesional deosebit în timpul studiilor și / sau în exercitarea profesiei lor.

profilul absolvent

Absolvent al Doctoratului în Inginerie al Pontificia Universidad Javeriana va putea:

 • Efectuează și ghidează într-un mod autonom procesele academice și de cercetare și aplică dezvoltarea științifică și tehnologică în domeniul ingineriei. El își va concentra cercetarea în domeniul sistemelor și proceselor asociate cu liniile de cunoștințe legate de grupurile de cercetare ale Facultății de Inginerie a Pontificia Universidad Javeriana .
 • Oferiți soluții la problemele relevante din domeniul lor de activitate și dezvoltați-le pe baza unei lucrări metodice și ordonate printr-o analiză critică și independentă.
 • Prezentarea și dimensionarea oricărei probleme în zona dvs. de lucru într-o manieră precisă, contribuind în mod continuu la dezvoltarea domeniului dvs. de interes prin dezvoltarea continuă a cercetării originale.
 • Transmiteți-vă cunoștințele în mod clar și eficient.
 • Propuneți proiecte de cercetare directe și lucrați ca o echipă.
 • Participă activ la soluționarea problemelor de interes național și global, propunând soluții alternative în conformitate cu realitatea națională și în cadrul unui cadru de angajament etic, moral și social.

Diferențele noastre

 • Grupuri de cercetare
  Are 14 grupuri de cercetare, toate înregistrate și recunoscute de Colciencias.
 • Consiliere și susținere în teza de doctorat
  Supravegherea și însoțirea permanentă a unui director de teze.
 • Acorduri cu universități naționale și internaționale care permit recunoașterea curriculară a studenților din afara programului și studenții programului în alte universități.

admitere

Procesul de admitere al Universității se bazează pe trei grupe de criterii: atitudine, abilități și / sau cunoștințe. Din care fiecare dintre candidați va fi evaluat prin activitățile stabilite de program, cum ar fi: interviu, teste specifice, printre altele (depinde de fiecare program). Solicitantul inițiază procesul de înregistrare în program prin intermediul formularului de înregistrare.

În tabelul următor veți vedea valoarea specifică pentru fiecare grup de criterii și activitățile sale specifice:

112506_Admision04.png

* În activitatea la care se face referire la examen puteți alege unul dintre examenele conexe.

Fiecare dintre grupele de criterii Atitudine, Abilități și Cunoaștere va avea activități specifice care vor fi evaluate și care, la rândul lor, vor avea o valoare specifică. Amintiți-vă că o activitate poate apărea repetată în diferite criterii, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să o repetați pentru fiecare dintre ele. În criteriul Cunoaștere puteți găsi mai multe examene, dintre care puteți alege pentru procesul dvs. de admitere.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Citeste mai mult

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Citește mai puţin