Doctoratul în Psihologie

Generalități

Programul de descriere

Scopul doctoratului în psihologie este de a instrui cercetătorii în domeniul psihologic, cu o abordare pluriparadigmatică, atât în cadrul disciplinei - în conceptualizarea și abordarea metodologică - cât și în angajamentul față de o lucrare interdisciplinară. Programul este încadrat în interesul Universității de a privilegia construcția socială a sensului, cercetarea relevantă din punct de vedere social în mediul său și angajamentul față de construirea și întărirea unei societăți inclusive, respectuos și apărător al demnității umane. Programul este structurat în jurul a cinci linii de lucru care reflectă traiectoria academică și de cercetare a Facultății: bunăstarea și sănătatea integrală; Conflictele sociale și armate: abordări psihosociale pentru construirea unei culturi a păcii; Construirea de cunoștințe în contexte educaționale; Familii, crize și contexte și Psihologie, muncă și subiectivitate.

Informații generale

 • Titlul acordat: Doctor în Psihologie.
 • Modalitate: La fața locului, cu dedicație de 20 de ore pe săptămână.
 • SNIES: 105986
 • Durata estimată: 8 semestre.
 • Rezoluție calificată a registrului: 20594 din 1 noiembrie 2016, valabilă până la 1 noiembrie 2023.
 • Taxă de înscriere: 15.239.000 $ / Semestru *
 • Tipul de formare: Postuniversitare
 • Locul unde este oferit: Bogotá DC

* Valoarea de înregistrare corespunde costului pe perioadă stabilită pentru anul 2019.

Curriculum

Organizarea programelor de doctorat în psihologie se face din două componente curriculare: investigație și fundație.

Componenta de investigație

69 de credite

Ea promite înțelegerea presupozițiilor epistemologice, teoretice și etice ale psihologiei, care permit formularea de întrebări dintr-o perspectivă disciplinară și interdisciplinară și abordarea sa într-un mod sistematic și riguros pentru producerea de cunoștințe și diseminarea lor în comunitățile academice.

subiecte:

 • Dezbateri contemporane în psihologie
 • Studii directe

Componenta fundației

24 de credite

Se aprofundează în reflecția asupra constituției subiectului, subiectivităților și intersubiectivităților în contextul interacțiunii. Această componentă promovează reflecția asupra evoluțiilor pluriparadigmatice și metodologice ale disciplinei care au caracterizat abordările de investigare psihologice. În același timp, ea încurajează discuțiile și dezbaterile dintr-o perspectivă etico-politică, în jurul unor chestiuni centrale de ordin psihologic, dintr-o perspectivă socială, istorică, politică și juridică.

subiecte:

 • Cercetarea în domeniul cercetării
 • Teza de doctorat
 • Seminar de linii
 • Etica cercetării în psihologie

Profilul solicitantului

Programul este destinat psihologilor și profesioniștilor din domeniile științelor sociale, umane și de sănătate, care au o diplomă de master și cel puțin un an de experiență de cercetare relevantă disciplinei, într-una din liniile de doctorat.

profilul absolvent

Absolvent al Doctoratului în Psihologie oferit de Pontificia Universidad Javeriana este capabil să:

 • Formulează, proiectează și dezvoltă programe de cercetare și proiecte care generează cunoștințe psihologice.
 • Desfășurarea unei cercetări autonome, articulate grupurilor de cercetare și / sau rețelelor academice naționale și internaționale.
 • Dezvoltarea cercetării din cadrul disciplinei într-un dialog permanent cu interdisciplinaritatea, care permite extinderea și complexitatea înțelegerii problemelor abordate.
 • Dezvoltați cercetarea care generează alternative la problemele relevante din punct de vedere social, căutând construirea unei societăți mai echitabile, mai echitabile, mai cuprinzătoare și mai umane.
 • Contribuie la consolidarea comunităților academice dintr-o lucrare de cercetare care abordează ipotezele epistemologice, ontologice și metodologice ale disciplinei, din punct de vedere etic politic.
 • Diseminarea și transferul rezultatelor cercetării în așa fel încât să afecteze producerea de cunoștințe și politici publice, pentru construirea unei societăți mai echitabile și mai echitabile.

De ce ne aleg?

Angajamentul pedagogic al programului se concentrează asupra cercetării ca dispozitiv didactic care promovează dezvoltarea și consolidarea competențelor de investigație, disciplinară, interdisciplinară, comunicativă și etico-politică, dintr-o viziune multi-paradigmatică și un acompaniament continuu care permite orientarea procesului de instruire a studenților, și inserarea în comunitățile academice. Doctoratul în Psihologie a fost structurat în comun între sediul central și secția Cali, care permite unificarea punctelor forte ale echipei de profesori și de a avea o perspectivă regională în favoarea cercetării relevante din punct de vedere social. Programul oferă posibilitatea de a avea o echipă de profesori care împărtășesc cele cinci linii de lucru ale doctoratului, care sunt cultivate de discuțiile grupurilor de cercetare aprobate de Colciencias. Această opțiune permite studenților să participe la dezbaterile academice ale echipei de profesori și să ia cursuri comune care îmbogățesc dezbaterile academice. Fiecare doctorat (sediul Central Bogota - secția Cali) are un registru independent calificat, dar cu o lucrare comună care se reflectă în structura curriculară.

Diferențele noastre

 • Calitate superioară a predării
  Doctoratul are 30 de profesori de doctorat grupați în cele cinci linii de cercetare.
 • Dialog interdisciplinar
  Abordări față de alte discipline, de la citiri interdisciplinare până la propuneri transdisciplinare, în funcție de obiectul studiului.
 • Linii de cercetare
  Sănătate și sănătate complete; Construirea de cunoștințe în contexte educaționale; Conflictele sociale și armate; Familie, părinți și contexte; Psihologie, muncă și subiectivitate.
 • Expert bibliotecar
  Elevii au Biblioteca Generală Alfonso Borrero Cabal, SJ, care are unul dintre cele mai importante depozite din America Latină, medii de studiu individuale și de grup și bibliotecari care sunt experți în domeniul științelor juridice, capabili să susțină cerințele de cercetare și cercetare. studiu.
 • Înțelegerea metodologiilor cu o varietate de strategii de cercetare care permit studii bine concepute, cu colectarea și analiza informațiilor corespunzătoare obiectului de studiu, în corespondență cu contextul în care este înregistrat.
 • Pluralul de gândire
  Conținutul și metodologia generează spații de participare deschise unor poziții, criterii și gânduri diferite care contribuie la construirea permanentă a cunoștințelor, a culturii și a valorilor.
 • Participarea la cercetarea proiectelor grupurilor care alcătuiesc liniile.
 • internaționalizare
  Co-tutee cu Universitatea Alberto Hurtado din Chile.

admitere

Procesul de admitere al Universității se bazează pe trei grupe de criterii: atitudine, abilități și / sau cunoștințe. Din care fiecare dintre candidați va fi evaluat prin activitățile stabilite de program, cum ar fi: interviu, teste specifice, printre altele (depinde de fiecare program). Solicitantul inițiază procesul de înregistrare în program prin intermediul formularului de înregistrare.

În tabelul următor veți vedea valoarea specifică pentru fiecare grup de criterii și activitățile sale specifice:

112507_Admision05.png

* În activitatea la care se face referire la examen puteți alege unul dintre examenele conexe.

Fiecare dintre grupele de criterii Atitudine, Abilități și Cunoaștere va avea activități specifice care vor fi evaluate și care, la rândul lor, vor avea o valoare specifică. Amintiți-vă că o activitate poate apărea repetată în diferite criterii, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să o repetați pentru fiecare dintre ele. În criteriul Cunoaștere puteți găsi mai multe examene, dintre care puteți alege pentru procesul dvs. de admitere.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Citeste mai mult

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Citește mai puţin