Dr. În știință regională și geografie economică

Generalități

Programul de descriere

GSSI - Gran Sasso Science Institute, cu sediul în L’Aquila (Italia), oferă 30 de burse de doctorat în următoarele domenii:

  • „Fizica astroparticulelor” (8 burse)
  • „Matematică în științele naturii, sociale și ale vieții” (8 burse)
  • „Calculatoare” (7 burse)
  • „Știință regională și geografie economică” (7 burse)

Limba oficială a programelor de doctorat este engleza. Bursele sunt acordate timp de 4 ani, iar suma lor anuală este de 16.159,91 euro brut. Toți doctoranzii au cazare gratuită la facilitățile GSSI și folosesc cantina.

Cererea trebuie depusă prin intermediul formularului online disponibil pe www.gssi.it/phd/ până la 11 iunie 2020, ora 17:00 (fus orar italian).

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați apelul pentru aplicații la www.gssi.it/phd/ sau să scrieți un e-mail la applications@gssi.it .

Programul evidențiază

Știința regională și geografia economică (7 burse)
Scopul doctoratului în știință regională și geografie economică este de a aborda problemele legate de dezvoltarea teritorială, cu referire în special la zonele interne și periferice și la orașele intermediare, cu accent pe rolul capitalului uman, cultural și de mediu în traiectoriile dezvoltării și creșterii. . Perspectiva metodologică în cercetare și predare este de natură multidisciplinară, cu o combinație de abordări referitoare la economia teritoriului, științele regionale, geografia economică și umană.

Comitet

Alessandro Coppola (Politehnica din MIlan, Italia), Roberto Basile (Universitatea L’Aquila, Italia), Bianca Biagi (Universitatea din Sassari, Italia), Andrea Brighenti (Universitatea din Trento, Italia), Francesco Chiodelli (GSSI de L’Aquila , Italia), Marco Cremaschi (Universitatea Roma3 din Roma, Italia), Alessandro Crociata (GSSI de L’Aquila, Italia), Alessandra Faggian (GSSI de L’Aquila, Italia), Ugo Fratesi (Politehnica din Milano, Italia), Simona Iammarino (London School of Economics, Marea Britanie), Philip McCann (University of Sheffield, Marea Britanie), Marco Modica (GSSI din L’Aquila, Italia), Mark Partridge (Ohio State University, SUA), Andrès Rodriguez-Pose (London School of Economie, Marea Britanie), Giulia Urso (GSSI de L’Aquila, Italia), Alberto Vanolo (Universitatea din Torino, Italia), Paolo Veneri (OCDE, Franța), Federico Zanfi (Politehnica din Milano, Italia).

Profilul universității

GSSI - Gran Sasso Science Institute ( www.gssi.it ) este o școală internațională de doctorat și un centru pentru cercetare și educație superioară în domeniile fizicii, matematicii, informaticii și științelor sociale. A fost fondată în 2012 în L’Aquila (Italia) ca centru de studii avansate a INFN - Institutul Național de Fizică Nucleară și apoi a fost înființată în martie 2016 ca Școală de Studii Avansate care oferă educație postuniversitară.

Printr-o colaborare și interacțiune de zi cu zi, cercetătorii și studenții au oportunitatea de a construi o bună cunoaștere a metodelor de cercetare și de a experimenta contaminarea intereselor, abordările inovatoare și schimburile multiculturale în toate activitățile GSSI. În abordarea complexității lumii de azi, ne-am angajat să înlăturăm toate barierele dintre zonele de studiu și de cercetare ale GSSI, unde interdisciplinaritatea și fertilizarea încrucișată stau la baza a tot ceea ce facem. Printre obiectivele noastre se numără diseminarea rezultatelor științifice către societate și promovarea evenimentelor culturale pentru publicul general, cetățenii și școlile.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The Gran Sasso Science Institute (GSSI) is an international PhD school and a center for research and higher education.

The Gran Sasso Science Institute (GSSI) is an international PhD school and a center for research and higher education. Citește mai puţin