Dr. În electronice și tehnologii de comunicare

Generalități

Programul de descriere

Electronice și tehnologii de comunicare

Facultatea: FEEC

Abreviere: DPA - KAM, EKT, EIT, MET, SEE, TLI, TEE

Acad. an: 2020/2021

Tipul programului de studiu: Doctoral

Diplomă academică acordată: doctorat

Limba de instruire: engleza

Acreditare: 28.5.2019 - 27.5.2029

Mod de studiu: Studiu cu normă întreagă

Durata studiului standard: 4 ani

Consiliul de programe de grad

Scopurile studiului

Oferă educație doctorală absolvenților unui master în electronică și tehnologii de comunicare. A aprofunda cunoștințele teoretice ale elevilor în anumite părți ale matematicii și fizicii și a le oferi cunoștințele necesare și abilitățile practice în informatică aplicată și informatică. Pentru a le învăța metodele muncii științifice.

Profil absolvent

Doctoratul absolventul va putea rezolva probleme tehnice științifice și complexe în domeniul electronicelor și comunicațiilor. Absolvenții programului de doctorat „Tehnologiile de electronică și comunicare” vor fi competenți să lucreze în domeniul electronicii și tehnologiei comunicațiilor ca oameni de știință și cercetători în cercetarea fundamentală sau aplicată, ca specialiști înalți în dezvoltare, proiectare și construcții în multe R

Caracteristicile profesiei

Medicii sunt capabili să rezolve în mod independent sarcini științifice și complexe de inginerie în domeniul electronicelor și comunicațiilor. Datorită educației teoretice de înaltă calitate și specializării în programul de studiu, absolvenții de studii doctorale sunt căutați ca specialiști în domeniul ingineriei electronice și comunicațiilor. Absolvenții programului de doctorat vor putea lucra în domeniul tehnicii electronice și a comunicațiilor ca cercetători în cercetarea fundamentală sau aplicată, ca specialiști în dezvoltare, proiectare și construcții în diverse instituții de cercetare și dezvoltare, companii de fabricație electrotehnică și electronică, unde vor să fie capabil să exploateze creativ tehnologiile moderne de calcul, comunicare și măsurare.

Criterii de îndeplinire

Studiile de doctorat sunt realizate în acord cu planul de studiu individual, care va pregăti supraveghetorul împreună cu doctorandul la începutul studiului. Planul individual de studiu specifică toate îndatoririle date de Regulile de studiu și examinare BUT, pe care doctorandul trebuie să le îndeplinească pentru a-și termina studiul cu succes. Aceste sarcini sunt programate pe întreaga perioadă de studiu. Acestea sunt clasificate pe puncte și îndeplinirea lor este verificată la termene fixate. Studentul se înscrie și efectuează examenul de la discipline obligatorii (comunicare digitală modernă fără fir, proiectare modernă a circuitului electronic), cel puțin de la două discipline obligatorii-elective vizate zonei de disertație și cel puțin de la două cursuri opționale, cum ar fi limba engleză pentru doctoranzi, soluții pentru intrări inovatoare, editura științifică de la A la Z).
Studenții se pot înscrie la examenul de stat numai dacă toate examenele specificate în planul său individual de studiu au fost finalizate. Înainte de examenul de stat, studentul pregătește o versiune scurtă a tezei de disertație care descrie în detaliu scopurile tezei, starea artei în domeniul disertației, în cele din urmă proprietățile metodelor care se presupune că sunt aplicate în soluția subiectelor de cercetare. Apărarea versiunii scurte a tezei, care este revizuită, este prima parte a examenului de stat. În următoarea parte a examenului, studentul trebuie să dovedească cunoștințe teoretice și practice profunde în domeniul ingineriei electrice, electronică, tehnici de comunicare, teoria fundamentală a circuitelor și câmpului electromagnetic, procesarea semnalului, antene și tehnici de înaltă frecvență. Examenul de stat este oral și, pe lângă discuția despre teza de disertație, constă și din domenii legate de cursurile elective obligatorii și obligatorii.
Studentul poate solicita apărarea disertației după ce a trecut cu succes examenul de stat și după îndeplinirea tuturor condițiilor pentru încheierea studiilor, cum ar fi participarea la activități didactice, științifice și profesionale (activități creative), precum și un studiu sau o ședere de muncă la o instituție străină nr. mai scurt de o lună sau participarea la un proiect internațional.

Crearea planului de studiu

Studiile doctorale ale unui student urmează Planul individual de studiu (ISP), care este definit de către supervizor și student la începutul perioadei de studiu. ISP este obligatoriu pentru student și specifică toate îndatoririle care sunt în concordanță cu Regulile de studiu și examinare ale BUT, pe care studentul trebuie să le îndeplinească cu succes până la sfârșitul perioadei de studiu. Sarcinile sunt distribuite pe întreaga perioadă de studiu, notate prin credite / puncte și verificate în date definite. Evaluarea punctuală actuală a tuturor activităților studentului este rezumată în documentul „Evaluarea punctuală totală a doctorandului” și face parte din ISP. La începutul anului următor, supervizorul evidențiază eventualele modificări ale ISP. Până în octombrie, 15 din fiecare an de studiu, studentul prezintă ISP-ul tipărit și semnat la Departamentul de Știință al facultății pentru a verifica și arhiva.
În primele patru semestre, studentul susține examenele de cursuri obligatorii, opțional-specializate și / sau opționale-generale, pentru a îndeplini limita de punctaj în zona de studiu, iar în același timp studentul se ocupă în mod semnificativ de studiul și analiza cunoștințelor specifice domeniului definit de tema tezei de disertație și, de asemenea, se ocupă continuu cu publicarea acestor observații și a rezultatelor proprii. În semestrul de urmărire, studentul se concentrează deja mai mult asupra cercetării și dezvoltării care este legată de subiectul tezei de disertație și la publicarea rezultatelor obținute și la compilarea tezei de disertație.
Până la sfârșitul celui de-al doilea an de studii, studentul susține examenul de doctorat, unde studentul dovedește o imagine de ansamblu și cunoștințe profunde în domeniu legat de subiectul tezei de disertație. Studentul trebuie să solicite acest examen până la 30 aprilie în al doilea an de studii. Înainte de examenul de doctorat, studentul trebuie să treacă cu succes examenul de la cursul de limba engleză.
În al treilea și al patrulea an de studii, studentul se ocupă de activitățile de cercetare necesare, publică rezultatele obținute și întocmește teza de disertație. Ca parte a sarcinilor de studiu este de asemenea finalizarea unei perioade de studiu la o instituție din străinătate sau participarea la un proiect de cercetare internațional, cu rezultate publicate sau prezentate în străinătate sau o altă formă de participare directă a studentului la o activitate de cooperare internațională, care trebuie dovedită până la data depunerii tezei de disertație.
Până la sfârșitul termenului de iarnă în cel de-al patrulea an de studiu, studenții prezintă teza de disertație elaborată supraveghetorului, care notează acest lucru elaborat. Teza de disertație finală este de așteptat să fie transmisă de către student până la sfârșitul celui de-al patrulea an de studii.
În forma de studiu cu normă întreagă, în perioada de studiu elevul este obligat să treacă o practică pedagogică, adică să participe la procesul de învățământ. Participarea studentului la activitățile pedagogice face parte din pregătirile sale de cercetare. Prin practica pedagogică elevul dobândește experiență în transmiterea cunoștințelor și îmbunătățește abilitățile de prezentare. Încărcarea de practică pedagogică (exerciții, laboratoare, supravegherea proiectului etc.) a elevului este specificată de șeful departamentului în baza acordului cu supervizorul studentului. Datoria practicii pedagogice nu se aplică studenților-plătitori și studenților cu studii combinate. Implicarea studentului în procesul de învățământ în cadrul practicii pedagogice este confirmată de supraveghetor în Sistemul de informații al universității.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and re ... Citeste mai mult

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and research universities in central Europe. For more information you can contact directly our international student ambassadors - https://www.vutbr.cz/en/study-options/degree-studies-en/ambassadors Citește mai puţin