Dr. În fizica materiei condensate

Generalități

Programul de descriere

132745_banner_physics_of_condesed_matter.png

foto cu amabilitatea Pavol Jozef Safarik University Faculty of Science

P h.D. Programul descri ption

Programul de studiu Fizica materiei condensate se concentrează asupra investigării preponderent experimentale a proprietăților structurale, de transport și magnetice ale diferitelor obiecte solide care implică structuri create de om și nanosisteme atractive pentru studierea fenomenelor fizice fundamentale și a celor cu potențial mare de aplicare. Infrastructura locală unică și conectată logistic permite doctoratul. elevii să devină o parte importantă a efortului nostru științific în pregătirea materialelor noi, caracterizând structura lor și fenomenele cuantice macroscopice în condiții extreme de experimentare. Reglarea proprietăților materialului pentru aplicare în domenii strategice de cercetare a materialelor, cum ar fi nanotehnologiile, duce la proiectarea unei noi generații de senzori, elemente de memorie și afișare, metode de răcire și tehnologii ecologice. Proiectele de cercetare în curs și din trecut și rezultatele publicate oferă dovezi despre cunoștințele noastre și despre relevanța sa științifică.

132367_132333_2.jpg

foto cu amabilitatea Pavol Jozef Safarik University Faculty of Science

Cerințele de admitere

Toți candidații la un program de doctor în filozofie la Facultatea de Științe trebuie să îndeplinească cerințele de admitere pentru intrare. Salutăm absolvenții unui nivel universitar la nivel de master în fizică al cărui curriculum educațional a implicat unele dintre cursurile universitare standard în fizică a materiei condensate, termodinamică, mecanică cuantică, fizică a materialelor, nanotehnologii. Sunt recomandate abilități practice în programarea software.

Contactul personal cu un potențial supraveghetor este recomandat să consulte obiectivul tezei. Un subiect specific poate fi negociat, dar este supus atenției actualului proiect de cercetare de la Institut.

Focusul tezei poate fi modificat în timpul studiului pentru a reflecta mai exact conținutul tezei. Numărul de noi posturi de doctorat este limitat la 2-4 în fiecare an .

Solicitanții trebuie să furnizeze următoarele materiale pentru a fi luate în considerare pentru doctorat. program de absolvent:

  • Completați formularul online de solicitare
  • transcrieri
  • Scrisoare de motivație
  • Rezuma CV
  • Taxă de aplicare
  • Scrisori de recomandare (opțional)

Toți candidații calificați vor fi invitați pentru audierea comisiei de admitere (sfârșitul lunii iunie, sfârșitul lunii august).

În schimb, solicitanții pot solicita un apel Skype. În timpul discuțiilor de aproximativ 30 de minute, solicitantul se prezintă (educație, experiență, rezultate) și își prezintă cunoștințele actuale de fizică relevante pentru subiectul doctoratului propus. Teza.

Criteriile noastre de selecție :

  1. Aptitudini personale, cunoștințe, motivație și capacitate de a lucra pe subiect. (60%)
  2. Rezultatele studiilor și alte activități, cum ar fi participarea la târguri științifice, concursuri științifice, publicații, conferințe. (20%)
  3. Priorități ale Institutului, precum proiecte în curs de desfășurare și planificate, număr de doctorat. studenții supraveghetorului selectat etc. (20%)

Taxe de admitere și finanțare

Formularele de cerere trebuie depuse fie prin poștă, fie online. Taxa de cerere pentru programele de studiu doctoral este de 50 EUR (prin poștă) sau 30 EUR (online).

Studiul de doctorat este susținut financiar prin furnizarea de finanțare (stipendiu) pentru studenți. În fiecare an, Universitatea alocă un anumit număr de doctorat. posturi pentru fiecare program de studiu doctoral. Aceste poziții sunt eligibile pentru finanțarea de cca. 10.000 EUR anual per student. Mai mulți doctoranzi decât acest număr de posturi finanțate pot fi admise doar ca auto-plătitori. Un astfel de studiu este supus unei taxe de școlarizare de 5.000 EUR pe an universitar (2.500 EUR pe semestru) și nu se aplică nicio finanțare de la stat. Studiul este predat în limba slovacă sau engleză, fără niciun impact asupra taxelor de școlarizare la Facultatea de Științe.

De asemenea, îi întâmpinăm pe studenți în cadrul unor scheme de schimb de mobilitate precum Erasmus +, Ceepus, SAIA, Cotutelle și alții care urmează condițiile schemelor, iar candidații ar trebui să contacteze Biroul de relații internaționale și cercetare științifică înainte de a trimite o cerere.

Cum este organizat studiul?

Durata standard a studiului este de patru ani. În mod normal, trimiterile sunt scadente până în iunie, iar studiul începe în septembrie . Studiul implică lucrări de curs și cercetare care duce la o disertație. Cursurile includ cursuri obligatorii și selective obligatorii. Cursurile obligatorii se concentrează pe extinderea cunoștințelor în teoria fizicii materiilor condensate și dezvoltarea abilităților speciale necesare lucrărilor de cercetare. Cursurile selective obligatorii implică învățarea unor subiecte avansate despre fenomene cuantice macroscopice, magnetochemie, materiale magnetice inteligente, nanotehnologii și obiecte nanoscopice. Acest tip de curs permite, de asemenea, specializarea studentului în conformitate cu teza sa.

În partea științifică a studiului, studentul este ghidat de supraveghetorul său pentru a efectua lucrări de cercetare de înaltă calitate. Finalizarea cu succes a studiului de doctorat se așteaptă să dobândească competențe și expertiză științifică pentru a obține rezultate științifice originale și să le publice în reviste de cercetare revizuite de la egal la egal. Studentul trebuie să publice cel puțin două lucrări de cercetare în reviste internaționale de conducere revizuite de la egal la egal pentru a finaliza cu succes studiul, confirmând astfel capacitatea sa de a publica rezultatele cercetării și de a conduce o echipă de cercetare. Studenții vor învăța treptat aceste abilități în procesul de supraveghere și comunicare cu alți colegi de la Institut. Studenții se întâlnesc cu supraveghetorii lor în mod regulat și li se cere să raporteze progresul lor anual.

Ambele componente ale studiului încep din primul an de studiu și, de obicei, partea de studiu este terminată în al doilea an. Până la sfârșitul celui de-al doilea an al programului, studentul trebuie să treacă un examen scris și oral de stat, concentrându-se pe subiectul său de cercetare, care să demonstreze capacitatea de a efectua cercetare în mod independent. Redactarea disertației se așteaptă să detalieze rezultatele unui proiect de cercetare substanțial și original. Studiul se încheie cu apărarea publică a tezei de disertație, de obicei, în al patrulea an al studiului.

132366_132332_1.jpg

foto cu amabilitatea Pavol Jozef Safarik University Faculty of Science

Ph.D. profil de absolvent

Absolvenți de doctorat. Programul de studiu Fizica materiei condensate sunt experți în disciplina lor, cu cunoștințe vaste despre stadiul de artă. Au stăpânit metodologiile de cercetare în fizica statului solid în ceea ce privește un interval de temperatură larg, inclusiv metode spectroscopice sensibile în condiții normale și extreme (temperaturi scăzute și câmpuri magnetice de intensitate ridicată). Absolvenții sunt capabili să pregătească materiale inteligente, semiconductori și nanostructuri. De asemenea, au experiență în diagnosticul microscopic. Aptitudinile dezvoltate de calculator îl fac pe absolvent de înaltă calificare pentru dezvoltarea de soluții software personalizate pentru achiziția și analiza datelor. Absolvenții își aplică abilitățile în cercetarea fundamentală și aplicată proiectând noi materiale, tehnologii și metode.

Perspectivele de carieră

Cunoștințele, gândirea critică creativă, abilitățile experimentale și de calcul, munca în echipă și abilitățile de prezentare fac absolvenții noștri extrem de relevanți într-o gamă diversă de poziții , în special în companiile care oferă produse de înaltă tehnologie și / sau o valoare adăugată ridicată în sectoarele publice și private. , Absolvenții de succes lucrează în diferite instituții de cercetare (Academia Slovacă de Științe), în mediul academic (universități) și în industrie (Siderurgia SUA, grupul BSH - Bosch, Cemm Thome etc.). De asemenea, sunt foarte capabili să își gestioneze propriile afaceri (de exemplu, tehnologiile Alpha).

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded in 1963, the Faculty of Science, has educated over 6 000 graduates of both, joint and single degree study. Currently, over 350 Bachelor’s, Masters’s, and Doctoral students graduate each year i ... Citeste mai mult

Founded in 1963, the Faculty of Science, has educated over 6 000 graduates of both, joint and single degree study. Currently, over 350 Bachelor’s, Masters’s, and Doctoral students graduate each year in disciplines that impact lives today and will shape our future. Citește mai puţin