Dr. În fotonică

Generalități

3 locații disponibile

Programul de descriere

Faza de cercetare

Studenții care intră în program în faza de cercetare trebuie să fi finalizat cu succes faza de studiu a programului sau să fi primit altfel o diplomă de master excelentă, cu o expunere suficientă la fizică din altă parte.

În faza de cercetare, studenții se concentrează pe cercetarea științifică pentru doctoratul lor. proiect care se derulează în cadrul unui grup de cercetare condus și supravegheat de un FPS MPSP. Studenților li se mai atribuie un co-supervizor, situat în mod ideal la o altă universitate. Supravegherea atentă este asigurată prin întâlniri periodice și rapoarte de progres. Diploma universitară finală este acordată de către universitatea sau organizația de cercetare la care este afiliată conducerea MPSP-Fellow. Studenții sunt, de asemenea, încurajați să efectueze șederi de cercetare pe termen scurt sau mediu cu grupul de cercetare condus de co-supraveghetorul lor.

Studenților li se oferă diverse oportunități de formare și ateliere pentru a dobândi competențe sociale sau profesionale suplimentare, cum ar fi managementul de proiect sau conducerea și organizarea de start-up, precum și mai multe seminarii de experți specifice disciplinei. Mai mult, în efortul de a stabili și menține o rețea puternică, studenții MPSP și studenții din faza de cercetare participă la școlile de vară și toamnă MPSP.

În plus, doctorat. studenții prezintă și discută progresele lor de cercetare la seminarii de doctorat oferite în mod regulat, reunind participanți din diferite grupuri de cercetare. Datorită caracterului național al programului, cursurile în faza de cercetare vor fi oferite în mare parte prin campusul virtual MPSP.

123908_Programm.jpg

Subiecte de cercetare

Ph.D. subiecte de cercetare disponibile pentru faza de cercetare a programului

Câmpurile de cercetare enumerate mai jos sunt disponibile în prezent pentru doctorat. cercetare în cadrul programului MPSP. Studenții care solicită înscrierea directă în faza de cercetare trebuie să ofere o preferință de cel puțin unul (și maximum cinci) din domeniile de cercetare enumerate pe care ar dori să își bazeze doctoratul. cercetare. Subiectele specifice din aceste câmpuri sunt prezentate pe site-ul web și pot fi adaptate în cadrul procesului de selecție împreună cu potențialul supervizor. Modificările privind preferințele pot fi făcute înainte de data limită de depunere a cererii.

 • Advanced Imaging
 • Fizica Attosecundului
 • Biophotonics
 • Fibre optice
 • Dezvoltarea sursei laser
 • nanofotonica
 • Nanoscopie
 • Proiectare optică
 • Comunicare optică
 • Optica cuantică
 • Strongfield Physics
 • Imagistica ultrarapida
 • Știința razelor X

123911_original_.jpg

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

MPSP este o școală absolvită interdisciplinară, la nivel național, oferind un doctorat unic, în două faze. program pentru studenți excelenți din întreaga lume. Se mândrește cu o rețea largă, inclusiv ... Citeste mai mult

MPSP este o școală absolvită interdisciplinară, la nivel național, oferind un doctorat unic, în două faze. program pentru studenți excelenți din întreaga lume. Se mândrește cu o rețea largă, inclusiv institutele de cercetare de renume și instituții importante din industria fotonicii. Citește mai puţin
Munchen , Erlangen , Jena , Karlsruhe + 3 Mai mult Mai Puțin