Dr. În matematică aplicată pentru economie și management

Generalități

Programul de descriere

Acest grad este util pentru cei care doresc să urmeze o carieră academică sau care doresc să efectueze cercetări, precum și pentru cei care doresc să își continue educația și să învețe noile tehnici și practici științifice necesare pentru urmărirea excelenței în viață profesională în companii sau instituții private sau publice.

Acest curs se mândrește cu profesori de înaltă calificare, în special în domeniile Științei actuale, Analiză, Sisteme dinamice, Econometrie finanțare, Matematică financiară, Macro și Micro-Econometrie, Cercetare operațională, Statistică și Seria de timp.

Centre gazdă

Cercetările întreprinse în centrele de cercetare ale ISEG oferă un sprijin important studenților în doctorat. programe.

Pentru doctorat. în Matematică Aplicată pentru Economie și Management centrele de cercetare gazdă sunt:

  • CEMAPRE - Centrul de Matematică Aplicată și Economie. Este o unitate de cercetare acreditată de Fundația pentru Știință și Tehnologie (FCT) în cadrul Programului plurianual al Fundației pentru finanțarea unităților de cercetare și dezvoltare.
  • UECE - Unitatea de cercetare privind complexitatea și economia. Este o unitate de cercetare acreditată de Fundația pentru Știință și Tehnologie (FCT) în cadrul Programului plurianual al Fundației pentru finanțarea unităților de cercetare și dezvoltare.

Cine este doctorul în Matematică aplicată economiei și managementului pentru?

Obiectivul principal este de a sprijini pe cei interesați de o carieră academică sau de cercetare în domeniul științific menționat mai sus. De asemenea, oferă o oportunitate de a dezvolta noi rezultate tehnice și științifice care ar putea contribui la îmbunătățirea performanței întreprinderilor și a altor instituții publice sau private.

Cum este structurat cursul?

Doctoratul programul în Matematică Aplicată la Economie și Management este organizat în 6 semestre, corespunzând la 180 ECTS (credite).

În fiecare semestru, doctorandul trebuie să completeze 30 ECTS, ceea ce corespunde unui volum de muncă de 800 de ore.

Din cele 180 ECTS, totalul ciclului de studii, 60 sunt obținute printr-un doctorat. curs, care corespunde prezenței unităților curriculare - primul an al programului - și restul de 120 sunt rezervate pentru lucrările de cercetare și finalizarea unei disertații originale în domeniul Matematicii aplicate economiei și managementului.

Cine poate aplica?

Solicitanții ar fi trebuit să se instruiască în matematică (sau în alte domenii adecvate, cum ar fi economie, inginerie, finanțe, management, fizică și statistică) la unul dintre următoarele niveluri:

  • Maestru;
  • Licență (4 ani sau mai mult în sistemul „pre-Bologna”) și un curriculum școlar de o importanță științifică deosebită.

Toți candidații care anticipează îndeplinirea cerințelor de mai sus înainte de a începe studiile în cadrul acestui program vor fi acceptate condiționat. În circumstanțe excepționale, pot fi admiși orice alți candidați cu un curriculum științific semnificativ, academic sau profesional adecvat cursului.

Cum pot depune cererea de doctorat. în matematică aplicată economiei și managementului?

Principalul obiectiv al doctoratului. în Matematica Aplicată pentru Economie și Management este de a contribui la avansarea frontierelor cunoașterii în domeniul Matematicii, în special în aplicarea sa la Economie și Management și, de asemenea, pentru a umple un gol important în oferta de educație avansată în acest domeniu.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Citeste mai mult

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Citește mai puţin