Dr. În sociologie economică și organizațională

Generalități

Programul de descriere

Doctoratul Sociologia economică și organizațională a fost înființată de Universitatea Tehnică din Lisabona în 1991 și adaptată la Spațiul European de Învățământ Superior în 2009. Acest curs al 3-lea ciclu își propune să ofere o pregătire academică de înaltă calitate în sociologia economică și organizațională și să producă cercetări originale în acest domeniu. Cursul este predat în parteneriat științific cu Institutul de Științe Sociale al Universității din Lisabona (ICS / UL) și Facultatea de Științe Sociale și Umaniste din Noua Universitate din Lisabona (FCSH / UNL).

Centre gazdă

Cercetările întreprinse în centrele de cercetare ale ISEG oferă un sprijin important studenților în doctorat. programe.

Pentru doctorat. Sociologia economică și organizațională principalul centru de cercetare gazdă este SOCIUS - Centrul de cercetare în sociologia economică și organizațională (Centro de Investigație în Sociologia Económică și das Organizações). SOCIUS este o unitate de cercetare acreditată de Fundația pentru Știință și Tehnologie (FCT) care, din 1999, a fost clasificată drept „excelentă” în cadrul Programului plurianal al Fundației pentru finanțarea unităților de cercetare și dezvoltare. Domeniul său principal de activitate științifică, sociologia economică și organizațională este considerat în sensul său cel mai larg, favorizând numeroasele puncte de contact dintre sociologia contemporană și economie, pe lângă alte științe sociale implicate în studiul realității economice și organizaționale.

Cine este doctorul în Sociologie economică și organizațională pentru?

Oricine este interesat să obțină pregătire academică avansată și să facă cercetări în vederea activității în locuri de muncă în sectorul public, sectorul privat sau sectorul non-profit, fie în context internațional sau național. Ph.D. absolvirea va permite studenților să lucreze în posturi didactice și de cercetare, poziții manageriale și executive în organizații, consultanță, instruire, proiecte de cercetare, jurnalism, planificare, proiecte de dezvoltare, planificare de politici publice și evaluare și proiecte sociale și politici.

Cum este structurat cursul?

Doctoratul Sociologia economică și organizațională este un program de trei ani în care studenții trebuie să obțină un total de 180 ECTS (credite), corespunzând la trei ani de muncă cu normă întreagă. Cuprinde:

Primul an
  • Seminarii de formare avansată (40 ECTS)
  • Seminarii de cercetare (20 ECTS)
Anii II și III
  • Disertație (120 ECTS)

Scopul seminarelor de formare avansată va fi cunoașterea în continuare a temelor referitoare la domeniul științific al sociologiei economice și organizaționale, precum și o metodologie de cercetare. Acestea vor fi oferite prin predarea personalului ISEG - SOCIUS și al altor unități de cercetare -, pe lângă personalul didactic din alte universități portugheze și străine. Unele dintre aceste seminarii constau în module de formare de bază, în timp ce altele sunt conferințe tematice indicate anual. Unele seminarii vor avea loc la ICS / UL și FCSH / UNL.

Seminarul de cercetare va servi la prezentarea și discutarea proiectelor individuale de doctorat. Este de așteptat ca doctoranzii să prezinte proiectul de teză cu care au solicitat doctoratul până la sfârșitul semestrului II al primului an universitar și să prezinte rezultatele cercetării în curs o dată pe an, în cursul anilor universitari următori. .

Cine poate aplica?

Oricine deține un master în domeniile sociologie, economie, management și alte științe sociale considerate adecvate de către comitetul științific și oricine arată abilități pentru realizarea programului.

Se pot aplica, de asemenea, studenții care au obținut un GPA de 16 sau mai mult (din 20) sau, în circumstanțe speciale, studenți al căror APG este mai mic decât 16, dar au demonstrat pregătirea științifică adecvată sau experiență profesională.

Ce criterii sunt utilizate pentru a selecta candidații?

Comitetul științific pentru programul de doctorat va alege candidații pe baza următoarelor criterii:

  • Masterat și nota finală
  • Primul ciclu (licență) grad (GPA) și nota finală
  • Experiență profesională academică și relevantă
  • Propunere de cercetare

Aplicații pentru doctorat. Sociologia economică și organizațională sunt realizate online pe site-ul ISEG . Solicitanții trebuie să facă dovada că îndeplinesc cerințele de admitere. De asemenea, ar trebui să atașeze o propunere de cercetare pentru proiectul lor de disertare doctorală. Acceptarea unui solicitant depinde de evaluarea experienței lor academice și profesionale și de aprobarea propunerii de cercetare. Solicitanții acceptați vor primi un supraveghetor și vor fi integrați în SOCIUS ca centru de cercetare gazdă.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Citeste mai mult

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Citește mai puţin