Economia sectorului de doctorat și economia întreprinderilor

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Forma de studiu: full-time sau distanță

Durata studiilor: 4 ani (8 semestre)

Examenul de intrare: este condus de un comitet desemnat de comisia științifică a programului de studiu relevant și atribuit de decanul facultății. Examenul de acces constă într-o discuție științifică, interviu oral care verifică cunoștințele de engleză și o a doua limbă străină de uz global și transcrierea înregistrărilor din studiile universitare anterioare.

Profilul absolventului

Se presupune că absolventul deține bazele teoretice ale zonei de studiu, metodele de bază ale lucrărilor științifice în domeniul studiilor și formele de bază ale colectării permanente a cunoștințelor la nivel mondial în domeniul studiilor pentru învățarea pe tot parcursul vieții. Absolvenții trebuie să fie capabili să modeleze modele descriptive și normative economice ale proceselor economice la nivel macro și microeconomic și să colecteze documentele necesare pentru formalizarea lor. În plus, capacitatea de generalizare a cunoștințelor științifice în forma legilor economice este asumată împreună cu aplicarea lor în interpretarea sarcinilor economice specifice pentru promovarea dezvoltării durabile. Absolvenții ar trebui să poată lucra independent pe soluții pentru probleme economice grave, inclusiv protecția mediului la nivel sectorial și de companie în cadrul sectorului agrar ca parte integrantă a economiei naționale. Absolvenții trebuie să gestioneze abordări alternative pentru rezolvarea problemelor economice atât la nivel de afaceri, cât și corporativ și să fie capabili să susțină o sinteză interdisciplinară care să sprijine optimizarea acțiunilor și proceselor economice către o dezvoltare durabilă.

Obiectivele programului de studiu

Scopul programului de studiu este educația științifică a specialiștilor cu înaltă calificare în domeniul proceselor economice la nivel de întreprinderi și sectoriale, dotate cu cunoștințe interdisciplinare proprii. Absolvenții programului de studiu propus pot găsi un loc de muncă în instituții științifice și de cercetare, universități, instituții guvernamentale și UE, organizații internaționale, întreprinderi naționale și supranaționale și companii, întreprinderi concentrate pe servicii și consiliere sau în sectorul bancar și financiar. Natura interdisciplinară a studiului va permite, de asemenea, o integrare complexă și un grad ridicat de adaptabilitate a absolvenților la schimbarea condițiilor de pe piața muncii.

106063_Sloup-030.jpg

Structura programului de studiu

Durata studiului este de patru ani, ceea ce oferă timp suficient pentru cercetarea studenților și pentru prelucrarea unei teze de doctorat de înaltă calitate. Un accent deosebit în volumul de studiu al programului de studiu Economie sectorială și economia întreprinderilor este pus pe activitatea de cercetare a studenților. Un astfel de accent este proiectat și la numărul și structura examenelor obligatorii de bază. Pe lângă examenele de engleză și a doua limbă străină, doctoratul. studentul trebuie să treacă un examen legat de subiectul de bază al facultății și subiectul de bază al domeniului și un examen de subiecte legate de subiectul disertației și procesarea acesteia. Pe lângă aceste domenii de studiu de bază, facultatea oferă o serie de alte cursuri pentru a asigura nivelul de cunoștințe preconizat al unui absolvent. Această structură permite studenților să se concentreze în principal pe cercetarea lor ducând la o teză de doctorat de înaltă calitate.

O parte a curriculum-ului este un seminar metodologic obligatoriu. Misiunea sa este de a dota studenții cu cunoștințele necesare despre metodele și tehnicile de lucru științific. Scopul acestui seminar este creșterea calității tezelor de doctorat.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Re ... Citeste mai mult

The Czech University of Life Sciences is a public university (according to Act No. 111/1998 Coll. on universities). Currently, there are 27 public universities and 2 state universities in the Czech Republic. Citește mai puţin