Ph.D. în Arhitectură

Generalități

Programul de descriere

Doctoratul program de studiu Arhitectură la Facultatea de Arhitectură a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava reflectă cercetarea actuală și orientarea artistică și vă permite să vă perfecționați profilurile individuale, concentrate pe explorarea teoretică și științifică. Studiul îți favorizează abilitatea de a lucra creativ și independent la proiecte de natură teoretică, de cercetare și dezvoltare (R&D) sau de natură artistică și de a analiza și rezolva probleme provocatoare în domeniile de studiu respective. De asemenea, te pregătește despre cum să-ți stabilești propria R&D creativă sau practica artistică.

Programul Arhitectură tratează cercetarea teoretică a arhitecturii, metodele de proiectare experimentală, cercetarea tipologiei arhitecturale, evaluarea mediului, sustenabilitatea în arhitectură, istoriografia și critica arhitecturală.

Subiectele abordate variază de la Laboratorul conștient de corp, noile tehnologii (realitate augmentată și virtuală, proces de proiectare generativă bazat pe utilizarea de noi softuri) până la arhitectura durabilă și restaurarea anumitor monumente și a multor alte subiecte contemporane și vizionare legate de arhitectură. Parcul științific al Universității, situat la Facultatea de Arhitectură, creează o platformă pentru fabricarea de produse și este echipat cu noi tehnologii, cum ar fi laser, prelucrare CNC, imprimante 3D etc., care pot fi utilizate pentru cercetări ample. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Jurnalul științific al facultății ALFA oferă o oportunitate excelentă de a-ți publica lucrările de cercetare împreună cu alți cercetători locali și internaționali. Ca doctor. cercetător, puteți lucra independent la disertația dvs., cu toate acestea, veți avea un îndrumător individual în cazul în care aveți nevoie de consultanță și consultare. În mod ideal, echipele de cercetare compuse din tutori și doctoratul lor. studenții lucrează la proiecte specifice, susținute prin finanțare și subvenții care permit colaborarea și mai intensă cu instituțiile partenere internaționale. Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a solicita un stagiu printr-o serie de scheme aplicabile. De exemplu, programul Erasmus Plus vă permite să alegeți, să aranjați și să gestionați un stagiu în orice instituție sau companie din lume. Un astfel de stagiu este de asemenea considerat o parte a studiului.

Ca absolvent, puteți lucra în domeniul cercetării și educației, consultanță guvernamentală sau comunală. Puteți deveni chiar un membru obișnuit al personalului facultății și puteți continua cercetări în domeniul arhitecturii. Vă puteți continua munca în cooperare cu partenerii internaționali în cadrul proiectelor internaționale de cercetare și puteți oferi prelegeri de specialitate. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

Termenele limită de depunere a cererii

Mai 2020 (solicitați informații)

Taxe de școlarizare

Studenții care studiază în limba engleză

  • Studiu full-time: 3.500 € pe an
  • Forma externă de studiu: 2.400 € pe an

Nota 1: În cazul unei prelungiri a studiului care depășește durata standard de studiu, studenții străini care studiază part-time în limba engleză trebuie să plătească o taxă, în funcție de faptul că studentul este cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene sau al unor state părți la Acordul privind Spațiul Economic European și Elveția sau nu, variind de la 1600 € la 2400 € / an.)
Nota 2: Taxe de școlarizare asociate studiilor de la Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava pentru anul universitar 2016-2017 - Formularea completă a Directivei rectorului nr. 3/2019-SR de școlarizare și taxele asociate studiilor la STU pentru anul universitar 2020 -2021 emis la 10 septembrie 2019 (denumită în continuare „Directiva”)
Taxele pot fi modificate. Pentru taxe reale, vă rugăm să consultați site-ul web al UTS: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Despre Școală

De ce Facultatea de Arhitectură a STU din Bratislava?

Facultatea de Arhitectură este una dintre cele șapte facultăți de la Universitatea Slovacă de Tehnologie din Bratislava (denumită în continuare STU, din slovacă „Slovenská technická univerzita”). Este cea mai mare și cea mai veche școală de arhitectură din Slovacia; începuturile educației în arhitectură datează din anul universitar 1946/1947 și sunt asociate domeniului de studiu numit Inginerie civilă.

Facultatea de Arhitectură este astăzi o instituție creativă și competitivă, cu personal deschis și care exploatează cu succes posibilitățile de cooperare internațională în cercetare și educație. În special prin programul de mobilitate Erasmus Plus, facultatea oferă posibilități de schimb cu peste 50 de instituții partenere din toată Europa. Anual, zeci de studenți ai Facultății de Arhitectură studiază în străinătate, precum și studenți internaționali ajung să studieze la Facultatea de Arhitectură. În același timp, 29 de studenți internaționali au venit să studieze la Facultatea de Arhitectură.

Lectorii de la Facultatea de Arhitectură sunt personalități marcante care nu sunt doar profesori și cercetători; majoritatea sunt arhitecți activi, urbaniști sau proiectanți industriali / de produse și grafici / mărci. Premiile și premiile obținute, precum și recunoașterea și contactele care trec peste granițele Slovaciei sunt cea mai bună dovadă a calităților lor. 133914_olah.jpg

În afară de experți naționali, FA STU a invitat și profesori care au vizitat din străinătate: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects ) sunt doar câțiva dintre numeroșii experți și personalități străine semnificative ale arhitecturii contemporane care au vizitat până acum Facultatea. Implicarea internațională a facultății este reflectată de apartenența la organizații internaționale și participarea la proiecte multinaționale din Slovacia și străinătate.

Fiind una dintre cele mai mici metropole din Europa Centrală și de Vest, vibrantul oraș Bratislava reprezintă un loc inspirator și, în același timp, accesibil pentru studenții și călătorii internaționali. Datorită locației sale geografice din Europa centrală, este poarta către Europa. Vă veți bucura de proximitatea sa cu Viena, Budapesta, Praga, cu conexiuni perfecte de trafic. Istoria comună și distanțele apropiate sunt comune acestor capitale și oferă multe oportunități pentru experiențe culturale, sociale și de călătorie. Conexiunile excelente de autobuz și feroviar de la Bratislava, precum și accesibilitatea ușoară către aeroporturile din Bratislava și Viena oferă conexiuni ieftine către principalele destinații europene.

Ce facem și cum?

Dacă sunteți în căutarea celei mai mari și mai vechi școli de arhitectură din Slovacia, cu Facultatea de Arhitectură ca parte integrantă a Universității Slovace de Tehnologie din Bratislava, sunteți pe punctul de a ajunge la locul potrivit.

Puteți studia aici Arhitectură și Proiectare urbană, Proiectare industrială și produs. Caracterul acestor studii a determinat strategia de învățământ de bază a Facultății, în special accentul său pe dezvoltarea creativității și a gândirii critice a studenților și capacitatea acestora de a răspunde provocărilor imprevizibile ale viitorului pe care fiecare absolvent trebuie să le întâmpine. Învățarea bazată pe proiecte, condusă de experți cu studii universitare, precum și profesionale și proiecte coordonate în strânsă cooperare cu practica, oferă o simulare fidelă a experienței „reale”.

Facultatea de Arhitectură oferă, de asemenea, posibilitățile de activitate concentrată în Centrul său specializat de Educație și Cercetare din inima orașului Banská Štiavnica din Patrimoniul Cultural UNESCO. În casa istorică autentică (restaurată efectiv de către studenți), Facultatea poate găzdui până la 30 de studenți și 10 membri ai personalului în timpul atelierelor sau cursurilor de specialitate pe tot parcursul anului. 133910_21.jpg

Când se apropie de practică, elevii sunt încurajați să participe la o gamă largă de concursuri locale, precum și internaționale. Calitatea școlii este confirmată în principal de realizările elevilor. Facultatea de Arhitectură se poate lăuda cu mândrie cu succesele studenților în diferite concursuri de arhitectură-urbanism și design local și internațional (de exemplu, premiile Inspireli, Xella, Isover, premiul național pentru proiectare, ABF Slovacia pentru cea mai bună lucrare de licență, premiul prof. Lacko pentru cele mai bune lucrări de diplomă) și multe altele.

Cu o astfel de mentalitate ne propunem pregătirea complexă a studenților noștri în domeniul abilităților dure, precum și a abilităților soft în contextul viitoarei industrii 4.0.

Cu toate acestea, o educație bună nu este suficientă. Ne străduim să creăm o comunitate în primul rând. Facultatea de Arhitectură oferă viață socială, de cercetare, academică și sportivă bogată. Avem o lungă tradiție în organizarea celui mai mare eveniment public al nostru - Noaptea de Arhitectură și Design. Multe dintre evenimente sunt pregătite pentru studenți de către studenți - de exemplu, Manifest (primii ani ai noștri primesc cu căldură noii colegi). Urmate de zile deschise, expoziții de studenți, precum și profesioniști care își prezintă munca, weekend-ul tenisului de masă, etc. și se termină cu multe arhitecturi locale, design, festivaluri de artă și piețe (cum ar fi Urban Market), Facultatea de Arhitectură se bucură de prezență datorită locației sale strategice, aproape de centrul orașului Bratislava. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Ultima actualizare Apr. 2020

Despre facultate

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Citeste mai mult

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Citește mai puţin