Ph.D. în Chimie și Tehnologia materialelor: Ingineria materialelor energetice

Generalități

Programul de descriere

Facultatea de Tehnologie Chimică

  • Domeniul de studiu: Ingineria materialelor energetice

Programul de studiu: Chimia și tehnologia materialelor

  • Forma de studiu: Part-time / Full-time
  • Durata standard a studiului: 4 ani
  • Numărul de credite ECTS alocate: Studiul nu se bazează pe credit
  • Cerințe de absolvire: examen de doctorat de stat și apărarea tezei de doctorat
  • Taxa de școlarizare (pe an universitar): maxim 4.900 EUR

Studiile în ramura de doctorat din Ingineria materialelor energetice (EEM) se adresează absolvenților universitari ai programelor de master compatibile (chimie, inginerie chimică, tehnologie chimică, fizică, inginerie mecanică, tehnologii militare etc.). Studiile sunt axate pe cercetarea științifică și activitatea creativă independentă în domeniul cercetării sau dezvoltării. Atât în timp complet, cât și sub forma combinată de studiu, studenții sunt îndrumați individual de către supervizor și educați în funcție de temele aprobate ale tezelor de doctorat. Studiile sunt axate în principal pe fizica exploziilor, pe chimia și tehnologia chimică a materialelor energetice individuale (explozibili înalte, propulsoare, produse și compoziții pirotehnice) și pe ingineria de siguranță a producției chimice.

Scopul studiului este de a conduce studenții la activități independente de cercetare creativă în domeniul fizicii explozive, chimiei și tehnologiei materialelor energetice și ingineriei de siguranță. Absolventul poate fi caracterizat ca un expert înalt calificat, care este capabil să asigure dezvoltarea de noi procese, produse și legislație, inclusiv introducerea rezultatelor acestei activități în practica tehnică, tehnologică și legislativă. Absolvenții vor găsi un loc de muncă în institute de cercetare, în industria de apărare, minerit și chimice, în armată, poliție și în administrația de stat.

Studiul de doctorat este structurat conform planului individual de studiu. În plus față de o temă de studiu personalizată a tezei de doctorat, planul conține cel puțin patru subiecte. Două discipline sunt obligatorii: limba engleză și fizica avansată a exploziilor. Cel puțin două optative obligatorii sunt selectate din lista cursurilor acreditate care au o relație tematică strânsă cu tema tezei de doctorat.

Ultima actualizare Nov 2019

Despre facultate

The University of Pardubice is one of 26 public higher education institutions in the Czech Republic and the only university in the Pardubice Region. As an internationally respected center of learning, ... Citeste mai mult

The University of Pardubice is one of 26 public higher education institutions in the Czech Republic and the only university in the Pardubice Region. As an internationally respected center of learning, the University wishes to contribute continually to the development of scientific knowledge, creative human potential and advanced technologies to improve the quality of life and prosperity of the society. As the only tertiary education institution of the university type in the Pardubice Region, it wants to be a modern public university open in sharing and exchanging information and dynamically developing in contact with the surrounding world. Citește mai puţin