Ph.D. în Chimie și Tehnologia materialelor: Ingineria suprafeței

Generalități

Programul de descriere

Facultatea de Tehnologie Chimică

  • Domeniul de studiu: Ingineria suprafeței

Programul de studiu: Chimia și tehnologia materialelor

  • Forma de studiu: Part-time / Full-time
  • Durata standard a studiului: 4 ani
  • Numărul de credite ECTS alocate: Studiul nu se bazează pe credit
  • Cerințe de absolvire: examen de doctorat de stat și apărarea tezei de doctorat
  • Taxa de școlarizare (pe an universitar): maxim 4.900 EUR

Programul de studiu doctoral în inginerie de suprafață acreditat la Institutul de Chimie și Tehnologie a Materialelor Macromoleculare al Facultății de Tehnologie Chimică încurajează cercetarea în zone unice pentru Republica Cehă. Studenții de doctorat materiale de cercetare și se concentrează pe structuri macromoleculare și supramoleculare destinate modelării sistemelor organice / anorganice compozite și hibride. Cercetarea materialelor este asociată cu chimia macromoleculară, tehnologia materialelor macromoleculare, chimia polimerilor și compozitelor, chimia acoperirilor organice, a fibrelor și a chimiei textile, cu chimia hârtiei și a materialelor celulozelor și cu zona de arte grafice și foto-fizică.

Studenții care cercetează în domeniul acoperirilor organice se angajează cu formularea de noi compozite, protejarea materialelor împotriva coroziunii, acoperiri concepute pentru a îmbunătăți protecția și performanța materialelor, finisarea suprafeței care reduce contaminarea bacteriană, modificarea vizată a suprafeței de particule de pigment și umplutură și sinteza și acțiunea catalitică a compușilor organometalici și a compușilor de coordonare a metalelor de tranziție pentru auto-oxidarea liantilor a căror uscare este condusă de mecanismul oxidativ.

Temele de cercetare în domeniul chimiei polimerice și textile includ reacții de polimerizare și policondensare și investighează dispersiile pe bază de apă. Studenții află despre anti-degradanți legați de polimeri, destinate polimerilor (termoplastice convenționale și unele tipuri de reactoplastice) și despre procesele tehnologice dezvoltate pentru prepararea acestor noi materiale și aplicațiile lor în diferite tipuri de polimeri, cum ar fi stirenul și polietilena .

Temele de cercetare în domeniul lemnului, celulozei și hârtiei abordează problemele asociate proceselor de suprafață în sisteme poroase, adică procese hiper-moleculare în materiale pe bază de celuloză și lignoceluloză și prepararea fibrelor din materiale vegetale pentru a înțelege mai bine îmbătrânirea pe bază de lignoceluloză materiale și pentru a controla acest proces. Studenții cercetează proprietățile și modificările celulozei, hârtiei și altor materiale pe bază de celuloză; metode mecanice, chimico-mecanice și chimice pentru prelucrarea paiului de rapiță (care rămâne ca deșeuri din producția de biocombustibil) în fibră.

Ultima actualizare Nov 2019

Despre facultate

The University of Pardubice is one of 26 public higher education institutions in the Czech Republic and the only university in the Pardubice Region. As an internationally respected center of learning, ... Citeste mai mult

The University of Pardubice is one of 26 public higher education institutions in the Czech Republic and the only university in the Pardubice Region. As an internationally respected center of learning, the University wishes to contribute continually to the development of scientific knowledge, creative human potential and advanced technologies to improve the quality of life and prosperity of the society. As the only tertiary education institution of the university type in the Pardubice Region, it wants to be a modern public university open in sharing and exchanging information and dynamically developing in contact with the surrounding world. Citește mai puţin