Ph.D. în Matematică discretă

Generalități

Programul de descriere

132452_ScreenShot2020-03-07at10.07.05PM.png

Pavol Jozef Safarik University Faculty of Science

Ph.D. descrierea programului

Doctoratul programul Matematică discretă este un program de studiu bazat pe cercetare, cu accent pe două domenii. Direcția teoriei graficului se concentrează în principal pe teoria graficului cromatic, structura graficelor, teoria topologică a graficelor, ciclurile în grafice, etichetarea graficelor, algoritmii de grafic și aplicațiile teoriei grafice. Ramura algebrică se ocupă de algebre universale, zăbrele și structuri ordonate. Studenții lucrează la cele mai recente teme de cercetare și abordează probleme deschise dificil. Au posibilitatea de a participa activ la colaborarea internațională, de a-și prezenta rezultatele la conferințe internaționale și de a publica în reviste științifice de top. Institutul de Matematică care implementează acest doctorat. programul are o lungă tradiție în cercetare și bogată colaborare internațională. KOSDIM - grupul de matematică discret este recunoscut ca una dintre cele mai importante echipe de cercetare europene din zonă.

Cerințele de admitere

Toți candidații la un program de Doctor în Filozofie (doctorat) la Facultatea de Științe trebuie să îndeplinească cerințele de admitere pentru intrare. Salutăm absolvenții în domeniul matematicii, informaticii, dar și în discipline științifice conexe. Solicitanții ar trebui să își susțină interesul cu cunoștințe relevante în domeniul matematicii, pe care le-au dobândit fie în timpul studiului anterior, fie într-o activitate profesională. Contactul personal cu potențialul supraveghetor prin e-mail sau telefon este recomandat să consulte subiectul tezei.

Focusul tezei poate fi modificat în timpul studiului pentru a reflecta mai exact conținutul tezei. Numărul de noi posturi de doctorat este limitat la 2-4 locuri pe an.

Solicitanții trebuie să furnizeze următoarele materiale pentru a fi luate în considerare pentru doctorat. program de absolvent:

 • Scrisoare de motivație
 • Formular de cerere online completat și tipărit
 • Transcrieri ale înregistrărilor studiilor de masterat
 • Copie certificată a diplomei de master - notar verificat
 • CV care include o listă de publicații și lucrări nepublicate
 • Documente privind experiența profesională (dacă este cazul)
 • Taxa de cerere (copie scanată a bonului de transfer bancar)
 • Scrisoare de recomandare (opțional)
 • Ph.D. propunere de proiect (maxim 5 pagini, A4)

Toți candidații calificați vor fi invitați la audierea comisiei de admitere în iunie. În schimb, solicitanții pot solicita un apel Skype. În timpul ședinței de aproximativ 30 de minute, solicitantul se prezintă (educație, experiență, rezultate) și își prezintă planul preliminar de cercetare bazat pe rezumatul doctoratului. tema publicată în apelul de admitere și cunoștințele sale despre zona de cercetare.

Criteriile noastre de selecție:

 1. Aptitudini personale, cunoștințe, motivație și capacitate de a lucra pe subiect. (40%)
 2. Rezultatele studiilor și alte activități, cum ar fi participarea la târguri științifice, concursuri științifice, publicații, conferințe. (40%)
 3. Prioritățile Institutului de Matematică, cum ar fi proiectele în curs de desfășurare și planificate, numărul de doctorat. studenții supraveghetorului selectat etc. (20%)

Taxe de admitere și finanțare

Formularele de cerere trebuie depuse fie prin poștă, fie online. Taxa de cerere pentru programele de studiu doctoral este de 50 EUR (prin poștă) sau 30 EUR (online).

Studiul de doctorat este susținut financiar prin furnizarea de finanțare (un stipendiu) pentru studenți. În fiecare an, Universitatea alocă un anumit număr de doctorat. posturi pentru fiecare program de studiu doctoral. Aceste poziții sunt eligibile pentru finanțarea de cca. 10.000 EUR anual per student. Mai mulți solicitanți pentru doctorat. studii decât acest număr de poziții finanțate pot fi admise doar ca auto-plătitori. Studiul auto-plătit este supus unei taxe de școlarizare de 5.000 EUR pe an universitar (2.500 EUR pe semestru) și nu se aplică nicio finanțare de la stat. Studiul este predat în limba slovacă sau engleză, fără niciun impact asupra taxelor de școlarizare la Facultatea de Științe.

De asemenea, îi întâmpinăm pe studenți în cadrul unor scheme de schimb de mobilitate precum Erasmus +, Ceepus, SAIA, Cotutelle și alții care urmează condițiile schemelor, iar candidații ar trebui să contacteze Biroul de relații internaționale și cercetare științifică înainte de a trimite o cerere.

Cum este organizat studiul?

Durata standard a studiului este de patru ani. În mod normal, trimiterile sunt scadente până în iunie, iar studiul începe în septembrie.

Gradul de doctorat se bazează pe studii și cursuri care duc la o disertație. Cursurile includ cursuri obligatorii și selective obligatorii dedicate extinderii cunoștințelor studentului în diverse discipline ale matematicii discrete, cu un accent special pe subiectul de disertație. În partea de cercetare, studenții lucrează îndeaproape cu doctoratul lor. supraveghetor în cadrul unui seminar științific în care discută problemele științifice cu alți cercetători seniori și colegi de egalitate. În plus, cercetarea implică pregătirea de publicații, proiecte de cercetare, citate și altele.

Finalizarea cu succes a studiului de doctorat se așteaptă să dobândească abilități și expertiză științifică pentru a publica rezultatele obținute în reviste internaționale de cercetare revizuite la egalitate. Elevii vor învăța aceste abilități în procesul de supraveghere și comunicare cu alți colegi de la Institut. Studenții se întâlnesc cu supraveghetorii lor în mod regulat și li se cere să raporteze progresul lor anual.

Ambele componente ale studiului încep din primul an de studiu și, de obicei, partea de studiu este terminată în al doilea an. Până la sfârșitul celui de-al doilea an al programului, studentul trebuie să treacă un examen scris și oral de stat care să demonstreze capacitatea de a efectua independent cercetarea. Redactarea disertației se așteaptă să detalieze rezultatele unui proiect de cercetare substanțial și original. Studiul se încheie cu apărarea publică a tezei de disertație.

Ph.D. profil de absolvent

Absolventul are o gamă largă de cunoștințe teoretice și empirice de matematică discretă, capabile să propună modele matematice discrete pentru diverse sarcini științifice și practice și să găsească soluțiile lor (optime sau aproximative) aplicând abilități de programare dezvoltate.

Absolventul cunoaște principiile muncii și cercetării științifice, inclusiv publicarea în reviste științifice internaționale și prezentarea rezultatelor științifice. El sau ea poate să formuleze întrebări de cercetare și să le rezolve creativ cu proceduri metodologice adecvate. Absolventul are o imagine de ansamblu excelentă asupra statului contemporan.

Absolvenți de doctorat în matematică discretă. programul este extrem de relevant pe piața muncii, în special pentru instituțiile care se concentrează pe cercetare și dezvoltare, universități, instituții guvernamentale și afaceri care implică analiza datelor, proiectarea și gestionarea rețelelor și rețelelor, dezvoltarea de software, finanțe și activități de asigurare.

Perspectivele de carieră

Ph.D. absolvenții în Matematică Discretă au oportunități excelente de carieră în mediul academic, cercetare, inginerie software, economie, guvern și alte tipuri de poziții din sectorul public și privat. Absolvenții noștri lucrează în posturi academice și corporative la nivel înalt în companii precum LaBRI Bordeaux, Google Zurich, Gazprom Marketing & Trading London, Privatbank Bratislava, IBM Košice.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Founded in 1963, the Faculty of Science, has educated over 6 000 graduates of both, joint and single degree study. Currently, over 350 Bachelor’s, Masters’s, and Doctoral students graduate each year i ... Citeste mai mult

Founded in 1963, the Faculty of Science, has educated over 6 000 graduates of both, joint and single degree study. Currently, over 350 Bachelor’s, Masters’s, and Doctoral students graduate each year in disciplines that impact lives today and will shape our future. Citește mai puţin