Ph.D. în economie

Generalități

Programul de descriere

href = "http://phdeconomics.luiss.it/

Doctoratul în economie la Luiss Guido Carli este un program de patru ani care oferă educație avansată în toate domeniile principale ale economiei. Acesta este destinat formării economiștilor internaționali capabili să contribuie la avansarea cunoștințelor și capabili să extindă frontierele cercetării în discipline economice.

Programul necesită prezență cu normă întreagă și este predat în întregime în engleză. Este conceput pentru a oferi elevilor capacitatea de a înțelege și de a elabora un spectru larg de probleme economice și de a oferi tehnici analitice, empirice și cantitative la zi.

Studenții dobândesc abilitățile necesare pentru a desfășura cariere academice și profesionale, în universități, instituții internaționale de cercetare, autorități publice, bănci centrale, consultanță și instituții financiare.

În primul an, studenții urmează cursuri avansate la EIEF în Aplicat Microeconomie, Macroeconomie, Econometrie și Finanțe. Al doilea, al treilea și al patrulea an sunt consacrați să își scrie disertația de doctorat și să își prezinte munca în seminarii interne în timp ce urmează seminarii sau „grupuri de lectură” la Luiss sau la EIEF.

Luiss a ajuns la un acord cu Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe (EIEF), prin care studenții s-au înscris în primul an de doctorat Luiss. programul poate beneficia de activitatea de predare (cursuri formale și consiliere) și facilitățile oferite la EIEF. Acesta din urmă este un Institut de Cercetare sponsorizat de Banca Italiei, situat în apropierea campusului Luiss. Personalul academic al EIEF este apreciat în cadrul profesiei academice internaționale.

Profesori asistenți tineri în doctoratul Luiss programul și la EIEF sunt recrutați pe piața americană de locuri de muncă și sunt printre cei mai buni cercetători care provin din cele mai bune programe de absolvire din întreaga lume.

Principalele domenii de cercetare

 • Macroeconomie
 • Microeconomie
 • Econometrie
 • Economie comportamentală și experimentală
 • Economie financiară
 • Economie monetară
 • Economii internationale
 • Organizație industrială
 • Economia muncii
 • Economie publică

Program

În primul an, studenții urmează o selecție de cursuri avansate în Microeconomie Aplicată, Macroeconomie, Econometrie și Finanțe la EIEF. În al doilea an, studenții trebuie să pregătească o lucrare de cercetare din al doilea an. În anul al treilea și al patrulea, studenții se concentrează pe scrierea lor de doctorat și își prezintă munca în seminarii interne, în timp ce urmează seminarii sau „grupuri de lectură” la Luiss sau la EIEF. Doctoratul Teza este de așteptat să fie constituită dintr-o contribuție originală și semnificativă la domeniul ales de specializare.

Cursuri de primă an

Toate cursurile de primăvară se desfășoară la EIEF (Institutul Einaudi pentru Economie și Finanțe). Programul este organizat în 2 termeni (toamna și primăvara). Fiecare mandat durează 12 săptămâni, inclusiv o pauză de o săptămână la jumătatea perioadei și o săptămână finală pentru întâlniri suplimentare, teste etc. Limba de lucru este engleza.

Cursurile de teren sunt predate în:

 • Microeconomie aplicată (organizație industrială, economie comportamentală, economie de muncă)
 • Macroeconomie (economie monetară, macroeconomie avansată)
 • Econometrie (Estimarea Bayesiană, Econometrie neparametrică, Serii de timp, Analiză panou)
 • Finanțe (prețuri de active, finanțe corporative, bancare)

Aplicare și admitere

Cinci posturi cu o bursă disponibilă pentru înscrierea la doctorat. program în economie la Universitatea Luiss Guido Carli din Roma, începând cu octombrie 2020.

Studenții aleși, pentru cele cinci posturi cu bursă, vor beneficia de un pachet de sprijin financiar, care include o derogare de școlarizare și o bursă de 15.343,28 EUR brut pe an pentru a acoperi cheltuielile de viață pe durata programului de patru ani. Acești studenți vor avea, de asemenea, acces la finanțare pentru călătorii de cercetare, pe lângă o creștere a subvenției, dacă petrec o perioadă de vizită la o universitate internațională de prestigiu.

A existat o amânare a termenilor stabiliți de DR nr. 38 din 13 martie 2020, privind termenele pentru concurență, prin evaluare comparativă pentru admiterea în programele de cercetare doctorală - ciclul XXXVI, publicat în seria specială GU IV - Competiții și examene - n. 29 din 10 aprilie 2020, pentru prezentarea cererilor de admitere.

Termenele limită pentru prezentarea cererilor au fost amânate până la 13 iulie 2020, ora 16:00 (CEST), UTC + 2.

În consecință, au fost amânate următoarele termene:

 • data limită pentru publicarea clasificării de admitere : până la 21 septembrie 2020
 • începerea programelor: până în octombrie 2020

Nu se modifică termenul limită pentru obținerea titlului necesar pentru accesul la programele de doctorat, care rămâne până la 31 iulie 2020.

În ceea ce privește etapele de selecție pentru admitere, s-a decis că:

 • examenul oral pentru admiterea la programul de doctorat în management va avea loc așa cum este prezentat în anexa C anexată la decret.

Documentație obligatorie

 • Dovada posesiei unui master
 • Curriculum vitae, care indică toate calificările deținute
 • Cartea de identitate / pașaportul național
 • Lista publicațiilor împreună cu textele complete ale publicațiilor sau o auto-declarație care să ateste că nu există publicații
 • Propunere de cercetare
 • GRE

Vă rugăm să consultați următorul link către doctoratul Luiss Economics. site-ul web al programului pentru informații suplimentare: href = "http://phdeconomics.luiss.it/application-and-ammission/

Ultima actualizare Aug 2020

Despre facultate

Luiss – Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli – is an independent university. It was created out of a pre-existing Roman institution, Pro Deo, between 1974 and 1978.

Luiss – Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli – is an independent university. It was created out of a pre-existing Roman institution, Pro Deo, between 1974 and 1978. Citește mai puţin