Ph.D. în fizică

Generalități

Programul de descriere

Subiectul

Întregul studiu este evaluat cu 240 de credite ECTS, conține 8 semestre și durează 4 ani. Din 240 de credite ECTS, 180 ECTS sunt destinate lucrărilor individuale ale studentului în cadrul lucrărilor de cercetare individuale (IRW), iar 60 ECTS sunt pentru forme de studiu organizate. În cadrul acestora, studentul finalizează cursurile obligatorii Introducere în Cercetare și Seminar (3 credite ECTS fiecare, 6 conținuturi ECTS obligatorii în total), 30 de forme de studiu organizate ECTS sunt completate de către student, sub formă de muncă, cu un îndrumător obligatoriu individual Lucrări de cercetare IV (3 ECTS fiecare), în total 15 credite ECTS) și Lucrări individuale de cercetare VI (6 credite ECTS) și în cadrul disertației de doctorat (9 credite ECTS). Restul de 24 de credite ECTS din 60 ECTS sunt elective, pe care studentul le obține prin finalizarea a trei cursuri elective de bază (6 ECTS fiecare) în cadrul modulelor selectate fizică, biofizică, fizică educațională și cu două cursuri elective Abilități transferabile I și II (3 ECTS) fiecare).

În cadrul IRW, candidatul explorează probleme legate de tema sa de teză de doctorat. Conceptul și ideile cheie sunt prezentate de către candidat la seminarul de curs din semestrul II al anului III.

Selectarea unui mentor

De regulă, înainte de a se înscrie la studiul de doctorat, studentul trebuie să selecteze un îndrumător de muncă, care este de obicei expertul în una dintre subiectele din programul de doctorat în fizică. Mentorul de lucru trebuie să confirme în scris această cerere și să prezinte Comisiei un studiu de absolvire în Departamentul de Fizică. Dacă candidatul la doctorat nu are un îndrumător de muncă selectat la momentul înscrierii, înscrierea este descurajată. Dacă candidatul la doctorat insistă pe înscriere, el sau ea trebuie să numească un îndrumător de lucru înainte de a se înscrie în programul de studiu la Departamentul de Fizică, iar acesta din urmă trebuie să fie de acord cu aceasta. Numele mentorului care lucrează este indicat la înscrierea în contractul de învățământ semnat între doctorandul și facultatea. Contractul definește conținutul și calendarul studiilor de doctorat și responsabilitățile și îndatoririle părților.

121777_DSCF1933-1.jpg

Selectarea modulului și a alegerilor

La începutul studiului, studentul, de comun acord cu mentorul activității, alege zona de studiu: fizică, biofizică sau fizică educațională. În consecință, el sau ea alege electivi din diferite seturi. Dacă studentul dorește să aibă un program proiectat individual, el selectează modulul Fizică, care este cel mai larg, dar dacă dorește să se concentreze în mod explicit în domeniul biofizicii sau fizicii în educație, el selectează unul dintre celălalt două module.

Studentul selectează dintre seturile de subiecte elective de mai sus, în acord cu mentorul potențial, în funcție de subiectul intenționat al disertației de doctorat și subiectul de doctorat al lucrărilor de cercetare individuale aferente. Studenții care aleg modulul Fizică, selectează toate cele trei elective cu 6 credite ECTS fiecare din cursul FIZICĂ. Studenții care aleg modulul de Biofizică, aleg din trei cursuri elective cu 6 ECTS fiecare, cel puțin două din setul de BIofizică și cel mult unul din setul de FIZICĂ. Studenții care aleg modulul de fizică educațională aleg din trei cursuri elective cu 6 ECTS fiecare, cel puțin unul din setul ISOPHYSICS, cel mult unul din setul de FIZICĂ și cel puțin unul dintre alte programe de doctorat acreditate în domeniul educației ( pedagogie, didactică etc.)

La acordul cu mentorul de lucru, un student poate câștiga 12 ECTS din opțiunile acestui program în alte programe de studiu acreditate relevante, alegerea căruia trebuie să fie aprobată de Comitetul de Studii Postuniversitare la Departamentul de Fizică al Universității din Maribor.

Finalizarea studiilor

Studentul își încheie cu succes studiile atunci când completează toate cerințele programului, colectând astfel un număr de cel puțin 240 de credite ECTS, depunând o disertație de doctorat scrisă și apărând-o cu succes. Înainte de a depune disertația de doctorat, candidatul trebuie să îndeplinească celelalte condiții, care sunt specificate în continuare în Regulile de studii doctorale ale Școlii Doctorale.

121773__DSC4142-1.jpg

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Faculty of Natural sciences and Mathematics (FNM) was founded in 2006. It came to be when the Faculty of Education broke down into three different faculties. FNM is divided into different departme ... Citeste mai mult

The Faculty of Natural sciences and Mathematics (FNM) was founded in 2006. It came to be when the Faculty of Education broke down into three different faculties. FNM is divided into different departments: Department of Biology, Department of Physics, Department of Mathematics and Computer Sciences and Department of Technical Studies. The vision of the faculty is to be the leading educational, research and applicatory developing center in the region studying the fields of Biology, Ecology, Physics, and Mathematics. It also strives to be the leading center for educating future teachers in Slovenia in different fields such as Science, Mathematics and Technical studies. Citește mai puţin