Ph.D. în matematică

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Bine ați venit la Departamentul de Matematică

Departamentul de Matematică din Boston College încearcă să promoveze matematica printr-un angajament de excelență în cercetare, predare și servicii pentru comunitate. Facultatea are o reputație puternică de cercetare, cu grupuri de cercetări foarte apreciate în domenii precum geometria algebrică, geometria, teoria numerelor, teoria reprezentării și topologia.

Departamentul de doctorat Programul a fost lansat în 2010 și susține acum 25-30 de studenți absolvenți, atragerea de doctoranzi din programele de top, atât la nivel național, cât și internațional. Contribuțiile la serviciu includ o muncă extensivă cu profesori de matematică pre-colegială, implicarea în chestiunile legate de politica matematică la nivel național și național și sprijin pentru bursă în matematică prin organizarea de întâlniri academice internaționale și editarea de reviste de înaltă calitate.

Pe măsură ce explorați Boston College , fără îndoială veți fi impresionați de puterea programelor noastre de absolvent și de adâncimea resurselor pe care le oferim pentru a susține un studiu absolvent absolvent. În campus, o treime din toți studenții sunt absolvenți bineveniți la departamentul de studenți de matematică; acestea reprezintă o parte vitală a vieții intelectuale a universității. Absolvenții în toate programele Boston College contribuie și beneficiază de carisma unei universități iezuiți, combinând o dorință pentru realizarea academică cu un climat care favorizează creșterea personală și o preocupare îngrijorătoare pentru individ.

Locația noastră din Boston - un centru de renume mondial pentru matematică - oferă, de asemenea, un climat intelectual vibrant în care studenții noștri absolvent prosperă.

Program de absolvent

Ph.D. Program în matematică

Departamentul de matematică de la Boston College oferă un program de doctorat selectiv și concentrat pentru studenții talentați specializați în trei mari domenii de cercetare: Geometria / Topologia, Teoria numărului / Teoria reprezentării și Geometria algebrică. Elevii din acest program sunt sprijiniți cu burse de predare, care includ o bursă generoasă și o remisiune completă de școlarizare. Dimensiunea limitată a programului nostru contribuie la un grup strâns de tineri absolvenți prietenoși care interacționează strâns cu facultatea noastră de matematică.

Domeniile de cercetare ale facultății noastre în Geometrie / Topologie includ:

 • dinamica;
 • Heegaard-Floer și homologul Khovanov;
 • hiperbolică geometrie;
 • Grupări Kleinian;
 • teoria nodurilor
 • spectrul geometric; și
 • galeriile tridimensionale și geometria lor.

Facultatea interesată de aceste domenii de cercetare sunt profesorii Baldwin, Biringer, Bridgeman, Chen, Greene, Grigsby, Kelmer, Li, Meyerhoff și Treumann.

Domeniile de cercetare ale facultății noastre în teoria numărului / teoria reprezentării includ:

 • teoria numerelor analitice;
 • forme și reprezentări automorfice;
 • coomologia grupurilor aritmetice;
 • Reprezentări Galois;
 • teoria reprezentării geometrice;
 • presupunerile Langlands;
 • mai multe serii Dirichlet;
 • reprezentări ale grupărilor p-adic; și
 • Soiuri Shimura.

Facultatea interesată de aceste domenii de cercetare sunt Profesorii Ash, Friedberg, Gross, Howard, Kelmer, Reeder și Treumann.

Domeniile de cercetare ale facultății noastre în geometrie algebrică includ:

 • geometria și dinamica algebrică;
 • geometria birațională;
 • categorii derivate;
 • teoria reprezentării geometrice;
 • geometria spațiilor moduli; și
 • logaritmică.

Facultatea interesată de aceste domenii de cercetare sunt profesorii D. Chen, Q. Chen, Fedorchuk, Lehmann și Treumann.

Facultatea noastră recunoscută pe plan internațional publică în aceste domenii în reviste de top. Departamentul de matematică BC este, de asemenea, un sponsor al seminarului BC-MIT privind teoria numărului, al seriei geometrice algebrice nord-est și al atelierului de geometrie și topologie Hamilton de la Trinity College. Elevii au oportunități de a participa la seminarii în întreaga zonă Boston și de a călători la conferințe și ateliere de lucru din întreaga lume.

Rezultatele învățării

Departamentul de Matematică este angajat într-un efort continuu de a evalua programele noastre. Am organizat acest efort în jurul mai multor scopuri de învățare. Evaluăm rezultatele studenților în aceste domenii în fiecare an și folosim aceste informații pentru a îmbunătăți structura și conținutul programului nostru major și programul nostru de doctorat.

Rezultatele învățării care trebuie atinse pentru studenții postuniversitare sunt:

 • Elevii vor avea o cunoaștere largă a domeniilor majore de matematică modernă (algebră, analiză și geometrie) și o cunoaștere detaliată a temelor avansate în cel puțin una din aceste domenii.
 • Elevii vor putea să efectueze cercetări inițiale în domeniul lor de studiu.
 • Elevii vor preda cursuri eficiente de matematică la nivel de colegiu.

Asistență financiară

Finanțarea Departamentului

Doctoranzii sunt în general admiși cu ajutor financiar sub formă de asistență de cercetare. Aceste premii includ o bursă competitivă și o burse de studii complete pentru toate cursurile legate de program. Doctoranzii, în general, servesc ca învățători după primul an. Finanțarea poate fi reînnoită pentru o perioadă de până la cinci ani, în funcție de progresele satisfăcătoare pentru finalizarea gradului.

Ph.D. candidații trebuie să urmeze diploma cu normă întreagă și să mențină progrese satisfăcătoare în vederea îndeplinirii cerințelor de grad.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and studen ... Citeste mai mult

The Robert J. Morrissey College of Arts and Sciences fosters the rigorous intellectual development and the religious, ethical, and personal growth of its students. Morrissey College faculty and students directly engage the world’s most pressing problems, using their gifts to enhance the common good. Citește mai puţin