Doctor în Relații Internaționale

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Doctor în Relații Internaționale

Charles University, Faculty of Social Sciences (FSS)

Absolvenții programului nostru de doctorat în relațiile internaționale sunt bine pregătiți să găsească o experiență de înaltă calificare în mediul academic (în cercetare), în departamentele analitice și în universități. Calificările lor le permit să-și aplice abilitățile în poziții de lider în cadrul agențiilor guvernamentale, aparatul administrativ al organizațiilor internaționale, ONG-urile internaționale și un întreg spectru de instituții din sectorul privat. Cunoștințele și aptitudinile pe care absolvenții noștri le dobândesc în analiza politicii internaționale, a relațiilor economice internaționale, a integrării europene și a dreptului internațional sunt susținute de o conversație cu concepte și metodologii teoretice relevante.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Procedura de admitere respectă Regulile de studiu și examinare ale Universității Charles și cerințele de admitere publicate în SIS.

Procedura de admitere este începută pe baza unei propuneri de cercetare pentru un doctorat. disertație. Solicitanții trebuie să trimită propunerea până la data de 17 mai 2019 într-o copie de hârtie către Centrul de doctorat. Studii ale Institutului de Studii Politice al Facultății de Științe Sociale, Universitatea Charles, precum și în versiune electronică la phd.mv@seznam.cz și cds-ips@fsv.cuni.cz.

Centrul de doctorat Studii, Institutul de Studii Politice
Universitatea Charles, Facultatea de Științe Sociale
U Krize 8
158 00 Praga
Republica Cehă


Propunerea ar trebui să cuprindă:

 • definirea clară și fundamentarea subiectului;
 • revizuirea literaturii și stadiul actual al tehnicii în domeniul proiectului;
 • obiectivele proiectului;
 • metodologia asumată;
 • o listă de referințe.

Pentru mai multe detalii referitoare la cerințele privind standardele de cercetare științifică socială, originalitate și condiții de implementare, consultați pagina web a Departamentului IR.

Solicitanții programului de doctorat în domeniul Relațiilor Internaționale pot alege un subiect de disertație din lista temelor prioritare furnizate de Departamentul de Relații Internaționale (IR) și de Departamentul de Studii de Securitate pentru anul universitar dat (aceste subiecte sunt publicate pe Departamentul IR către cel târziu la sfârșitul lunii ianuarie 2019).

Solicitanții sunt sfătuiți să consulte potențialul supraveghetor cu privire la propunerea de cercetare înainte de depunerea acesteia.

Procedura de admitere se desfășoară în două runde. În prima rundă, comisia de admitere evaluează propunerea de cercetare pe baza valorii sale academice și a compatibilității sale cu subiectele prioritare oferite de departamente și stabilește pragul necesar în puncte pentru avansul la cel de-al doilea tur. Pragul va fi stabilit pe baza numărului de solicitanți, a calității proiectelor lor, a reprezentării temelor prioritare în rândul candidaților și a distribuirii între autoritățile de supraveghere propuse. Solicitanții care trec pragul sunt invitați pentru al doilea tur de scrutin, care ia forma unui interviu.


Interviul urmărește să evalueze:

 • obiectivele proiectului de cercetare;
 • teoretic și metodologic al proiectului propus;
 • fezabilitatea planului de cercetare, a limitelor acestuia.

Interviul este evaluat și în puncte, iar solicitantul poate primi până la 40 de puncte. În runda a doua, 10 puncte sunt rezervate pentru un eventual bonus pentru publicații (articole, eseuri) legate de subiectul proiectului de disertație.

Solicitantul poate primi până la 80 de puncte în total.


Criterii pentru evaluarea finală:

 • Candidatul trebuie să fie absolvent de masterat, de preferință în domeniul științelor sociale și umaniste.
 • Limita de punct pentru acceptarea candidaților este stabilită de decanul Facultății de Științe Sociale a Universității Charles, ținând cont de numărul candidaților și de capacitatea facultății.

A se vedea și articolul IV, paragraful 4 din Condițiile de admitere.


Condiții de admitere

Admiterea la studii de doctorat este condiționată de finalizarea cu succes a unui program de studii de masterat.

Metoda de verificare:


Perspectiva de carieră

Absolvenții programului de doctorat al Facultății de Relații Internaționale sunt bine pregătiți pentru a găsi un loc de muncă în calitate de experți cu înaltă calificare în mediul academic, adică în instituții de cercetare, universități și think-tank-uri. Calificarea acestora le permite să-și aplice abilitățile în funcții de conducere în cadrul agențiilor guvernamentale, al administrării organizațiilor internaționale, al ONG-urilor internaționale și al unui întreg spectru de instituții din sectorul privat.

Această școală oferă programe în:
 • Engleză


Ultima actualizare January 9, 2019
Durata & Pret
Acest curs este
Bazat în Campus
Online şi campus combinate
Start Date
Data începerii
Oct. 2019
Duration
Durata
4 anii
Cu normă întreagă
Price
Preţ
500 EUR
pe an academic. Taxa de înregistrare on-line: 540 CZK. Taxa de înregistrare a hârtiei: 590 CZK.
Information
Deadline
Apr. 30, 2019
Locations
Republica Cehă - Prague, Prague
Data începerii : Oct. 2019
Termen limită de aplicare Apr. 30, 2019
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Oct. 2019
Republica Cehă - Prague, Prague
Termen limită de aplicare Apr. 30, 2019
Data terminării Contactează şcoala