Programele de doctorat de top

PhD este abreviația pentru Doctor în Filosofie, iar acest titlu este în mod normal oferit după completarea unei cercetări ample într-un domeniu specific de studiu. Această cercetare trebuie să contribuie în mod semnificativ la baza actuală de cunoștințe și trebuie completată cu o disertație sau teză. Adesea disertația sau teza trebuie prezentată în fața unui grup de experți în domeniu, iar diploma de doctorat este oferită doar după o prezentare de succes. Un doctorat durează de obicei minim 4 ani, dar uneori și mai mult, depinzând de student, universitate și program.

Există multe universități și programe care oferă programe de doctorat internaționale de top. Studenții care doresc să își continue educația au o varietate largă de opțiuni de programe doctorale care includ programe de doctorat în domeniul sănătății, psihologie, inginerie, învățământ, biologie și științe biomedicale. Există programe de doctorat de top în toate țările, așa că studenții care vor să urmeze un doctorat au mai multe țări din care să poată alege.

Aruncă o privire la unele dintre programele de doctorat de top din lista de mai jos - poate vei găsi programul de doctorat de top pe care îl căutai!

Doctorate și DBA recent adăugate

Masaryk University Faculty of Arts

Doctor în Literatură în Engleză

Martie 14, 2018
Acest program de modelare full-time cu taxă este deschis pentru acei persoane care dețin o diplomă de master în domeniul filologiei englezești (literatură și / sau lingvistică) sau de predare a limbii engleze (fie ca prima sau a doua limbă) de la o instituție de învățământ superior în Republica Cehă sau în străinătate.

Universitatea Din Northampton DBA - Doctorat în Administrarea Afacerilor

Universitatea Din Northampton DBA - Doctorat în Administrarea Afacerilor

Martie 12, 2018
Doctoratul în Administrarea Afacerilor (DBA) oferă o nouă cale de obținere a unei calificări doctorale concepute special pentru liderii cu experiență în sectoarele privat, public și terț.

UNITAR

Doctor în Filosofie în învățământ

Martie 7, 2018
Doctor în filosofie (doctorat) în educație este de a pregăti candidați pentru a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a funcționa la cele mai înalte niveluri academice și profesionale. Obiectivele programului sunt de a produce un absolvent care are un background puternic în bursă academică disciplină educațională sau cercetători, capabi… [+]l să aplice metodele științifice în identificarea problemelor și oferirea de soluții adecvate. Să echipeze absolvenții cu abilități importante legate de muncă, cum ar fi abilitățile de leadership și team building, luarea deciziilor, abilitățile de gândire critică și analitice și abilitățile de management de proiect. În general, accentul pus pe aptitudinile de conducere, educație de calitate, abilități manageriale și antreprenoriale precum și profesionalism sunt bine acoperite în cele nouă (9) rezultate ale programului: aplicarea înțelegerii sistematice și înțelegerea aprofundată a cunoștințelor și abilităților în domeniul educației, rezolvarea problemei din lumea reală în domeniul educației, să exprime idei și opinii critic și eficient în scris și prezentare orală, să recunoască și să formuleze o nouă abordare sau o metodă în furnizarea de rezultate ale cercetării bazate pe educație, să furnizeze și să producă idei și soluții cu abilități antreprenoriale și manageriale, la nivel individual sau la nivel de echipă, realizarea unui proiect de cercetare completă, menținând etica profesională și valoarea socială bună, descoperirea de noi cunoștințe prin intermediul surselor și formării informale, promovarea progresului tehnologic, social și cultural în societatea bazată pe cunoaștere în contexte academice și profesionale. [-]

Universități în România

Schimbă locația

Ce este mai exact un doctorat?

Dr. este abrevierea pentru "doctor în filosofie," o frază care este de înţeles că poate provoca o confuzie. Precum "arte," utilizarea cuvântului "filosofie", de obicei, nu are legatură cu studierea disciplinei filosofie. Sensul de bază al "doctor de filosofie" este că ai dobândit cel mai înalt titlu posibil în domeniul tău academic. Cele mai înalte titluri în orice domeniu sunt cunoscute ca “titluri terminale”. Unele locuri de muncă te pot stipula să deții un titlu terminal: asta distinge doctoratele de masterate, care sunt de obicei titluri intermediar care revendică mai puțină autoritate.

O diplomă care are cuvântul “doctor” în titlu poate fi numină și o diplomă de “doctorat”. Universitățile oferă adesea și titlul de “doctorat onorific” - asta înseamnă că beneficiarul nu a completat un program de doctorat, ci a realizat ceva (precum descoperirea a ceva benefic societății) și merită să fie onorat. Opusul unui doctorat onorific este un “doctorat câștigat”. Vei vedea această frază în anunțurile de locuri de muncă; scopul său e de a indica faptul că dacă ai doar un doctorat onorific, atunci nu poți aplica.

Există mai multe tipuri de doctorat, iar doctoratul tradițional (PhD) este unul din ele. Din punct de vedere tehnic abreviația ar trebui scrisă cu puncte: Ph.D., având "h" în literă mică. Cu toate acestea, diferite țări au diferite terminologii și convenții, și în plus, convențiile se pot schimba. Astăzi este normal să vezi titlul scris cu toate literele mari și fără puncte: PHD.

PhD este unul dintre cele mai vechi tipuri de doctorate și suportă greutatea tradiției, istoriei și respectului universal. Doctoralete sunt în mod tradițional titluri academice și nu certificări profesionale (nu sunt aplicate sau vocaționale). Totuși, această distincție este în schimbare și e tot mai neclară. Astăzi poți obține un Doctorat în domenii aplicate precum Management, Asistență Socială sau Știința Calculatoarelor. Poți obține un Doctorat și în domenii legate de arte precum Scrierea Creativă care anterior a folosit MAE ca titlu terminal.

Printre beneficiile de a avea un Doctorat se numără prestigiul, dreptul de a fi privit ca un expert sau autoritate și abilitatea de a aplica pentru locuri de muncă de nivel înalt. Doctoratul semnalizează abilități de cercetare avansate și calificarea de a preda la nivel universitar. Trăind în această eră a informației și tehnologiei, cu o economie în curs de globalizare sugerează că nevoia pentru mai multă educație și specializare este mult mai mare acum decât în trecut.

Completarea unui doctorat poate fi extrem de plină de satisfacții dacă ești un intelectual serios care iubește studiatul cu pasiune. Cu toate acestea, dacă vrei să urmezi un doctorat pentru satisfacția personală, atunci va trebui să iei această decizie cu multă atenție. Este dificil să intri la un program de doctorat, iar acesta reprezintă un angajament foarte serios. Admiterea este riguroasă și ar putea sau nu să solicite deținerea unei diplome de masterat. Programele doctorale încep de obicei cu cursuri care acoperă teoria și metodologia. Apoi va trebui să dai examene de calificare și poate și un examen oral. Unele programe necesită adesea mai multe sute de ore de muncă de teren sau experiență clinică supravegheată. Proiectul culminant este numit teză sau disertație și este un proiect publicabil de nivel profesional în domeniu. Acest proiect începe adesea cu o propunere formală, durează ani pentru a-l termina și se finalizează cu o prezentare orală în fața unei comisii.

Programele de Doctorat durează de obicei cel puțin trei ani pentru a fi completate, iar uneori pot dura chiar și nouă ani. Deseori, există o limită maximă de timp de 8-10 ani. Motivul pentru care durează atât de mult, nu este atât de mult gradul de dificultate al lucrării, ci, mai degrabă, faptul că viața intervine. Studenții la doctorat sunt adesea într-o etapă în viață când se căsătoresc, au copii și trec prin diferite evenimente personale majore. De asemena, în unele țări vei primi cel mai probabil doar un fond mic pe parcursul doctoratului și asftel va trebui să câștigi dintr-o altă parte, iar asta îți va încetini abilitatea de a te concentra pe studii.

Finanțarea programelor doctorale variază enorm, depinzând de disciplină și țară. Situația ideală este de a intra la un program "finanțat în totalitate", ceea ce înseamnă că universitatea nu îți va cere să plătești taxe de școlarizare și că vei primi o bursă de trai sau/și loc de muncă asigurat, de obicei ca profesor sau asistent de cercetare. Există și multe burse sau “fellowships” disponibile; o bursă este monetară, pe când un fellowship implică adesea un loc de muncă precum un internship care formează o bază excelentă pentru cariera ta.

În ziua de azi poți completa un doctorat online. Un program doctoral online are câteva avantaje evidente: poți accesa cursurile după propriul program și poți echilibra munca și viața de familie fără să trebuiască să te dedici unui orar de cursuri sau să te muți într-un campus la mare distanță. Programele de doctorat online sunt mult mai ieftine pentru universități pentru că nu e nevoie ca acestea să plătească pe cineva pentru întreținerea clădirii, facilitățile fizice, etc.; economiile sunt transmise studenților prin costuri mai scăzute.

Programele online obțin tot mai multă popularitate și respect. Unii angajatori consideră în continuare un doctorat online inferior unuia tradițional, dar alții înțeleg că versatilitatea internetului este parte a vieții contemporane. Programele doctorale online nu sunt mai puțin riguroase față de cele tradiționale (sau cel puțin tu ar trebui să te asiguri că nu sunt asta) și implică o interacțiune substanțială între profesori și colegi.

Programele de doctorat de top vor avea centre de carieră bine concepute pentru a te ajuta să îți cauți un loc de muncă, dar și sprijin excelent pe perioada anilor de studiu. Un alt indicator al unui program bun este ușurința cu care poți găsi un profesor care să îți fie mentor.

Un doctorat îți va oferi dezvoltate în carieră, un salariu în general foarte bun și prestigiu. Ar trebui să cercetezi amănunțit perspectivele de carieră înaine de a te dedica unui program: unele domenii, precum cele umaniste, sunt din ce în ce mai saturate cu doctoranzi, devenind aproape imposibil să găsești un loc de muncă, mai ales dacă dorești să lucrezi ca profesor. Alte domenii sunt în curs de expansiune. În mod logic, dacă un domeniu are o nevoie tot mai mare de cercetare și este conectat cu o politică puternică de luare de decizii, atunci un doctorat în acel domeniu va fi un avantaj. Doctoratele în economie, finanțe, marketing, studii de dezvoltare și nu numai sunt pariurile solide pentru un loc de muncă și pentru planurile salariale de viitor.