Phd în analiza matematică, modelare și aplicare

Generalități

Programul de descriere

1

Scopul cursului de doctorat

Scopul cursului de doctorat în Analiza matematică, modelare, și aplicații este de a educa studenții postuniversitare în domeniile analizei matematice și modelarea matematică, iar în aplicațiile de analiză matematică și numerică în domeniul științei și tehnologiei. Scopul este de a permite cercetătorilor să lucreze doctoratele nivel cât mai înalt în aceste domenii, în universități, institute de cercetare și companii private.

Subiecte de cercetare

Activitatea în Analiza matematică este axat în principal pe ecuații diferențiale ordinare și parțiale, pe sisteme dinamice, pe calculul variațiilor și la teoria controlului. Conexiuni ale acestor teme cu geometrie diferențială și modelare ordine reduse sunt de asemenea dezvoltate.

Activitatea în Modelarea matematică este orientată spre subiecte pentru care principalele instrumente tehnice provin din analiza matematică. Actualele teme sunt analiza multiscala, mecanica materialelor, micromagnetics, modelarea sistemelor biologice, dinamica fluidelor si solide de calcul și a problemelor legate de controlul teoriei.

Cererile de matematică dezvoltate în acest curs sunt legate de analiza numerică a ecuațiilor diferențiale parțiale și a problemelor de control. Această activitate este dezvoltată în colaborare cu MathLab pentru studiul problemelor care provin din lumea reală, de la aplicații industriale și medicale, precum și de la sisteme complexe.

Principalele linii de cercetare:

 • Calculul variatiilor si analiza Multiscale
 • Legile de conservare și de problemele de transport
 • Teoria de control geometrică și Geometrie Sub-Riemanniană
 • Mecanica Materialelor si a sistemelor biologice
 • Analiza neliniara
 • analiza numerica
 • Sisteme de Biologie

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

 • Ecole Polytechnique (Palaiseau, Franța),
 • University of Oxford (Oxford, UK),
 • California Institute of Technology (Pasadena, Statele Unite ale Americii),
 • Carnegie Mellon University (Pittsburgh, Statele Unite ale Americii),
 • Hausdorff Centrul de matematică (Bonn, Germania),
 • Universitatea Rutgers (SUA),
 • Universität Zürich (Zurich, Elveția)

Reguli generale

Programul de doctorat constă în trei / patru ani de studiu și de cercetare.

Procedura de selecție principală constă într-un examen de admitere. Acest lucru este împărțit în două părți: în solicitanții scrisă sunt rugați să rezolve problemele dintr-o listă dată de către comisia de admitere. Examenul de oral constă într-o discuție cu privire la proba scrisă, pe temele studiate în curriculum univerisity, și, eventual, pe teza reclamantei pentru gradul universitar sau pe alte realizări științifice. calificări și referințe științifice ale candidatului sunt de asemenea luate în considerare.

Cetățenii din afara UE pot fi admise doar pe baza lor anterioare științifice de activitate, publicații și referințe, într-o procedură de preselecție. Ei trebuie să treacă un "de calificare de examinare", la sfârșitul primului an.

Student poate alege între diferite planuri de studiu orientate spre diferite domenii acoperite de cursul lor de doctorat. În prima lună a programului de doctorat, facultatea aprobă planurile individuale de studiu, ținând seama de interesele științifice ale studenților și abilitățile deja dobândite în cadrul studiilor universitare anterioare.

În primul an, elevii participa la cursuri atat de baza si mai avansate. Pentru a fi admis la al doilea an în care sunt necesare pentru a trece examenele cursurilor cuprinse în planul lor de studiu. Elevii sunt invitați să participe, fără examene, de asemenea, unele cursuri în domenii diferite de cele ale planului lor de studiu.

La sfârșitul primului an elevii să înceapă un proiect de cercetare, sub supravegherea unui membru al facultății sau al unui colaborator extern aprobat de facultate, într-unul dintre domeniile de cercetare ale programului de doctorat.

În al doilea și al treilea an, studenții lucrează pentru proiectele lor de cercetare, să participe la activitățile de seminar ale programului de doctorat, și să participe la unele cursuri. Examinările trebuie să fie transmise numai de către elevi care au lucrat în primul an într-un program de doctorat diferit.

Elevii obține gradul de doctorat, după depunerea tezei de doctorat și apărându-l în fața unei comisii de examinare, ai cărei membri se numără membri ai personalului SISSA și experți internaționali în domeniu. SISSA doctorat în unul dintre cursurile de matematică Zona este prin lege echivalentă cu gradul italian de "Dottore di Ricerca în Matematică".

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Citeste mai mult

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Citește mai puţin