Phd în geometrie și fizică matematică

Generalități

Programul de descriere

2

Scopul cursului de doctorat

Programul de doctorat în Geometrie și fizicii matematice se concentrează pe studiul aspectelor analitice și geometrice ale fenomenelor fizice care prezintă un interes fundamental în științele atât pure și aplicate și acoperă spectru larg de subiecte în algebrice moderne și geometrie diferențială și aplicațiile lor.

Subiecte de cercetare

 • Sistemele integrabile în raport cu diferențial, algebrice și geometria simplectic, precum și cu teoria matrici aleatoare, functii speciale si valuri neliniare, colectoare Frobenius
 • Teoria deformării și virtuale clase de spatii de moduli de fascicole și a curbelor, în raport cu teoriile gauge supersimetric, siruri de caractere, invarianților Gromov-Witten, orbifolds și automorfisme
 • grupuri cuantice, geometria necomutativă Riemanniană și de spin, aplicatii la modele in fizica matematica
 • Metode matematice ale mecanicii cuantice
 • Aspecte matematice ale cuantice Teoria câmpului și teoria corzilor
 • geometria simplectic, geometria sub-Riemanniană
 • Geometria câmpurilor cuantice și șiruri

Seminar cu privire la teoria Hodge

Studenții geometriei și a sectorului de matematică Fizică organizează o serie de seminarii pe teme de Teoria Hodge.

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

 • Matematica Stiinte Institutul de Cercetare Berkeley - Statele Unite ale Americii,
 • Harvard University, Cambridge - Statele Unite ale Americii,
 • Institutul de matematică, Universitatea din Oxford - Marea Britanie,
 • DAMTP, Universitatea din Cambridge - Marea Britanie,
 • Max Planck Institute, Bonn - Germania,
 • École Polytechnique, Palaiseau - Franța

Reguli generale

Programul de doctorat constă în trei / patru ani de studiu și de cercetare.

Procedura de selecție principală constă într-un examen de admitere. Acest lucru este împărțit în două părți: în solicitanții scrisă sunt rugați să rezolve problemele dintr-o listă dată de către comisia de admitere. Examenul de oral constă într-o discuție cu privire la proba scrisă, pe temele studiate în curriculum univerisity, și, eventual, pe teza reclamantei pentru gradul universitar sau pe alte realizări științifice. calificări și referințe științifice ale candidatului sunt de asemenea luate în considerare.

Cetățenii din afara UE pot fi admise doar pe baza lor anterioare științifice de activitate, publicații și referințe, într-o procedură de preselecție. Ei trebuie să treacă un "de calificare de examinare", la sfârșitul primului an.

Student poate alege între diferite planuri de studiu orientate spre diferite domenii acoperite de cursul lor de doctorat. În prima lună a programului de doctorat, facultatea aprobă planurile individuale de studiu, ținând seama de interesele științifice ale studenților și abilitățile deja dobândite în cadrul studiilor universitare anterioare.

În primul an, elevii participa la cursuri atat de baza si mai avansate. Pentru a fi admis la al doilea an în care sunt necesare pentru a trece examenele cursurilor cuprinse în planul lor de studiu. Elevii sunt invitați să participe, fără examene, de asemenea, unele cursuri în domenii diferite de cele ale planului lor de studiu.

La sfârșitul primului an elevii să înceapă un proiect de cercetare, sub supravegherea unui membru al facultății sau al unui colaborator extern aprobat de facultate, într-unul dintre domeniile de cercetare ale programului de doctorat.

În al doilea și al treilea an, studenții lucrează pentru proiectele lor de cercetare, să participe la activitățile de seminar ale programului de doctorat, și să participe la unele cursuri. Examinările trebuie să fie transmise numai de către elevi care au lucrat în primul an într-un program de doctorat diferit.

Elevii obține gradul de doctorat, după depunerea tezei de doctorat și apărându-l în fața unei comisii de examinare, ai cărei membri se numără membri ai personalului SISSA și experți internaționali în domeniu. SISSA doctorat în unul dintre cursurile de matematică Zona este prin lege echivalentă cu gradul italian de "Dottore di Ricerca în Matematică".

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Citeste mai mult

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Citește mai puţin