Phd în micro aplicată și nanosisteme

Generalități

8 locații disponibile

Programul de descriere

Doctor în Micro Aplicată și nanosisteme

Doctor în Micro Aplicată și nanosisteme

Microelectronica și nanotehnologie a devenit un domeniu foarte larg, se întinde totul, de la fizica la stiinta materialelor, chimie și electronică, și multe altele.

Programul de doctorat în Micro- Aplicată și nanosisteme educă oameni de știință cu cunoștințe vaste în domeniul tehnologiilor micro- și nano-sistem. Acest lucru devine o parte tot mai importantă a vieții noastre de zi cu zi, în tot felul de "sisteme inteligente", ca de exemplu senzori integrați în telefoane mobile, echipamente de diagnostic medical, pentru monitorizarea mediului și pentru instrumentele de în procesele industriale.

Academically se construiește pe o gamă largă de inginerie și știință: Electronică, design de produs / inginerie, materiale de învățare, știința calculatoarelor și prelucrarea chimică și fizică de bază. De formare de cercetare în domeniul de la proiectare și modelare matematică cu instrumente software avansate, fabricarea și caracterizarea laboratoarelor de camere curate lider național.

Laboratorul de la USN, împreună cu laboratoare complementare din Oslo și Trondheim, constituie "NorFab", care este investiția Consiliului de Cercetare în infrastructură. Programul este strâns legată de cluster-industrie, care există la nivel regional și național. Această conexiune strânsă cu industria este unic printre programele de doctorat norvegiene. Programul face parte din școala reseach "Nano Network" cu munca națională, în cazul în care rolul USN este de a concentrându-se pe sisteme integrate, complete cu relevanță industrială directă. Pe plan internațional, mediul academic este strâns legată de centre de cercetare de top din Europa, America de Nord și Asia de Est.

domeniile de bază ale programului de doctorat sunt:

  1. Cu ultrasunete pentru uz medical, maritim și industriale. Sarcini în proiectarea și fabricarea / integrarea traductor de ultrasunete, cum ar fi pentru imagistica de organe interne sau pentru topografie pe fundul mării.
  2. Surse de energie miniaturizat, de ex. recoltarea de energie din mediu pentru a furniza energie pentru sisteme inaccesibile (cum ar fi instrumentele de pe lame moară de vânt sau în interiorul pneurilor).
  3. Componentele biomedicale: Pentru diagnostic mai rapid, si senzori implantabile pentru monitorizarea sanatatii pacientului.
  4. Componentele de frecvență înaltă: Sisteme de radio-, și radar Următoarea comunicații , generație.
  5. Micro-optice: filme polimerice subtiri pentru proiectoare laser și microlentile.
  6. Sisteme de măsurare pentru medii: temperaturi ridicate de operare (ca în puțuri de petrol, pentru motoare de avioane sau generatoare termoelectrice), temperaturi de operare scăzute (ca măsurători de precizie , la temperaturi de azot lichid), șocuri mecanice etc. stabilește cerințele pentru metodele de fabricație care necesită soluții diferite de tehnologia tradițională.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of South-Eastern Norway (USN) is headed by Rector Petter Aasen. USN was established as a university on the 4th of May 2018.

The University of South-Eastern Norway (USN) is headed by Rector Petter Aasen. USN was established as a university on the 4th of May 2018. Citește mai puţin
Drammen , Porsgrunn , Rauland , Hønefoss , Porsgrunn , Bø i Telemark , Kongsberg , Horten , Hønefoss + 8 Mai mult Mai Puțin