Phd în neurobiologia

Generalități

Programul de descriere

1

Scopul Lectures programului de doctorat în neurobiologie este de a oferi studenților cu un cadru comun pornind de la diferite medii.

Prelegerile vor avea loc la începutul programului de doctorat, astfel încât să aibă mai mult timp să se concentreze asupra proiectului de cercetare științifică, care vor fi efectuate în timpul doctorat. Vor exista două module științifice principale completate de un modul dedicat metodologii experimentale specifice și a procedurilor de siguranță. Toate lucrările vor fi în limba engleză și va avea loc de un expert în domeniu.

Modul 1 va fi dedicată aspectelor fundamentale ale Neurofiziologie si Neurobiologie: vom examina notiuni de baza despre neuroni, sinapse si sisteme senzoriale. Vom acoperi de asemenea, proprietăți ale rețelelor neuronale care stau la baza percepției în cortexul și locomoția în măduva spinării.

Modul 2 va fi dedicată instrumentelor emergente și metodologii experimentale de la Nanotehnologia, care pot fi utilizate pentru a investiga proprietățile moleculare ale neuronilor, sinapselor si celule senzoriale. Proprietățile interacțiunilor dintre neuroni si materiale noi, astfel de nanotuburi de carbon si grafeme, vor fi acoperite precum și proprietățile de bază ale forței Microscopia atomice și a avansat Fotonică.

Modulul 3 se va concentra pe metode pentru a studia receptorii si functia de canale la nivel molecular, pentru a intelege mecanismele implicate in plasticitate neuronale si raspunsuri adaptive de semnalizare. Acest modul va fi completat de cursuri practice și prelegeri cu privire la metodele de biologie moleculara specifice, cum ar fi mutageneza direcționată pe situs, analiza proteinei precum și cu privire la utilizarea tehnicilor de microscopie și biologie celulară convenționale. Acest modul va oferi studenților informații de bază privind Microscopie, Imunochimie, siguranță și programare.

Mai mult decât atât, studenții vor avea șansa de a participa la alte cursuri specifice pe teme selectate, cum ar fi Computational Biology sau Mecatronică.

Un curs de Introducere în Neuroanatomy va avea loc de un expert distins în domeniu.

Elevii cu interese științifice specifice, care nu sunt acoperite de seria planificată a Lectures, vor fi încurajați să participe la Winter International sau școli de vară dedicate acestor subiecte specifice.

Esența programului de doctorat în neurobiologie este finalizarea tezei de doctorat științific, care va consta într-un proiect, la prima linie de investigare contemporane în Neurobiologie. Subiectul tezei va fi ales printre proiectele de cercetare ale Facultății programului de doctorat.

Principalele linii de cercetare:

 • mecanisme celulare și de rețea de neurotransmitatori
 • plasticitatea sinaptică în dezvoltare
 • sisteme senzoriale
 • Regenerarea măduvei spinării imature după un prejudiciu
 • Neuronala si calcul artificiale

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

 • University College London, Marea Britanie
 • CNRS, Franța
 • Colegiul de Medicina Baylor Huston, Statele Unite ale Americii
 • Monell Chemical Senses Center din Philadelphia, Statele Unite ale Americii
 • Karolinska Institutet Solna, Suedia
 • Universität Heidelberg, Germania
 • Columbia University din New York, Statele Unite ale Americii
 • Universitatea din British Columbia din Vancouver, Canada
 • Max Delbrück Centrul de Medicina Moleculara, Berlin, Germania

Admiterea și burse

Cerințe

Școala salută cererile din partea tinerilor candidați la scurt timp după terminarea studiilor universitare de licență, cu un interes puternic în cercetare, chiar dacă fără experiență anterioară specifică. Pentru a fi admiși la Școala, candidații trebuie să fie în posesia unuia dintre următoarele grade până la 31 octombrie 2016:

 • laurea italian sau Specializare / Magistrală într-un subiect științific;
 • O diplomă universitară obținută în străinătate și considerate echivalente cu gradele italiene menționate mai sus de către organele de conducere ale școlii (de exemplu, M.Sc.).

Examen de admitere

Toate informațiile despre examenele pot fi găsite pe site-ul principal SISSA. O contribuție pentru cheltuielile de deplasare documentate cu excluderea cheltuielilor efectuate prin utilizarea propriilor mijloace de transport, de până la maximum 150 €, se va acorda tuturor candidaților care participă la examenul oral.

În cadrul prezentului anunț, o selecție rezervată candidaților din afara UE, pe baza numai calificări academice, este prevăzută.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Citeste mai mult

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Citește mai puţin