Phd in genomica structurale si functionale

Generalități

Programul de descriere

1

Misiunea noastră

Cursul de doctorat în misiune principală Genomică Funcțională structurală și este formarea tinerilor oameni de știință entuziaști concentrându-se interesele lor într-un spectru larg de discipline de cercetare biologice.

Proiecte in cadrul programului de doctorat Curs de genomica, durata transcriptomics si genetica de dezvoltare la biologie structurale, mecanismele moleculare ale neurodegeneration si Neurobiologie de dezvoltare. Trecere peste cercetare, cum ar fi biologia de sistem poate avea un rol important în cadrul Programul cursului de doctorat. Studenții sunt expuse în mod continuu la taiere de cercetare margine prin an în jurul valorii de cursuri, seminarii și ateliere de lucru. raportul mediu între supervizor și studenți este de aproximativ 1 până la 5.

Principalele linii de cercetare sunt:

 • Genomics functionale ale creierului
 • Genomics de dezvoltare
 • Sisteme de Biologie
 • Nanotehnologia pentru Stiinte Biologice
 • Biologie structurală a proteinei prionice
 • Biologie structurală de replicare a ADN
 • Mecanismele moleculare ale Neurodegenerare: Prionii sintetice
 • Fiziologie moleculara
 • Drug Discovery

Cele mai recente destinații de plasare după doctorat la SISSA:

 • Northwestern University (Chicago, Statele Unite ale Americii),
 • UCB Medical Center (San Francisco, SUA),
 • VIB Centrul pentru Biologie Bolilor (KU Leuven, Belgia),
 • Universidad Autonoma de Madrid (Madrid, Spania),
 • Institutul Național de Chimie (Ljubljana, Slovenia)

Admitere

De admitere la curs Philosophiae Doctor (PhD) in genomica functionale si structurale au loc printr-o selecție pe baza calificărilor academice și științifice și un examen scris și oral, în conformitate cu Statutul Școlii. În mod excepțional din afara UE studenții calificați pot fi admiși la curs doar prin evaluarea calificărilor academice și științifice.

Pentru de admitere, candidații trebuie să dețină un Laurea italian (Laurea specialistica, Laurea Magistralis sau vechiul Laurea Quadriennale), într-un subiect științific, sau un grad echivalent Universitatea a câștigat în străinătate (de exemplu, M.Sc.), care este adecvat aprobat de Senat Scoala , după ce a primit aprobarea din partea Consiliului Facultății Membrii cursului (denumit în continuare CMP, a se vedea regulile generale care guvernează Cursul de doctorat la SISSA). Acest grad trebuie să fi fost obținut înainte de data începerii oficiale cursuri de doctorat.

Comitetul de Admitere (denumit în continuare AD), pentru concursul de admitere se compune din - în conformitate cu Statutul Școlii - cel puțin trei membri: două aparținând CMP și un membru dintr-o altă instituție (elementul AD extern), propus de FMC și desemnat de către Consiliul zonei Neuroscience.

Examenul de admitere are ca scop verificarea aptitudinilor candidatului pentru cercetare științifică și / nivelul său ei de cunoaștere a biologiei moleculare de baza si Neuroscience. Pentru evaluarea, AD dispune de 100 de puncte, dintre care 10 sunt pentru calificările academice și științifice, 40 pentru proba scrisă și 50 pentru examinarea orală. Următoarele realizări sunt considerate valabile și pentru evaluare:

 • calificări academice: adică scor final de grade, Laurea B.Sc., M.Sc., diplome echivalente, precum și participarea la cursuri post-universitare, burse;
 • calificări științifice: adică publicații, manuscrise și rezultate științifice originale.

Examenul scris constă în elaborarea a trei teme ale cursului ales dintre o listă propusă de AD. Sunt admise la examenul oral numai candidații care au trecut testul scris cu un scor egal sau mai mare decât 28/40 puncte.

Examenul poate fi condus fie în limba italiană sau în limba engleză.

Examenul oral este o discuție pe teme ale probei scrise, a biologiei moleculare de baza si Neuroscience, cu privire la experiența anterioară a candidatului în raport cu ea / programa academică (inclusiv proiectul tezei), cu privire la activitatea de cercetare desfășurate până în prezent , privind interesele de cercetare ale candidatului. De asemenea, în acest caz, examenul poate fi efectuată fie în limba italiană sau în limba engleză. În cazul în care candidatul decide să efectueze examenul în limba italiană, ea / el va trebui să-i / dovedească cunoștințele limbii engleze prin citirea și traducerea unui text științific scurt.

Candidatul trece de selecție prin atingerea unui punctaj egal sau mai mare decât 70/100. La sfârșitul examinărilor o listă a candidaților admiși (începând cu cel mai mare scor) este afișat de AD. Consiliul zonei examinează procedura examinării prezentate de AD și decide de admitere la cursurile de doctorat.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals ... Citeste mai mult

All the scientific work carried out by SISSA researchers is published regularly in leading international journals with a high impact factor, and frequently in the most prestigious scientific journals such as Nature and Science. The School has also drawn up over 150 collaboration agreements with the world's leading schools and research institutes. Citește mai puţin