Program de doctorat oficial în logica și filosofia științei

Generalități

Programul de descriere

Logică

Introducere

program Doctor în Logică și Filosofia științei Interuniversitar este. Implicat Universitățile din Salamanca, La Coruna, La Laguna, Santiago de Compostela, Valladolid și Valencia.

Acesta are ca scop de a instrui medici in diverse domenii Zona de logica si filozofia științei și sociale Studii de Știință și Tehnologie. În forma sa actuală, programul Interuniversitar în Logică și Filosofia științei a fost lansat în cursul 2013-2014. Dar, de fapt, are deja o experiență îndelungată, el a fost născut de la confluența Master în Logică și Filosofia științei și Master în Studii Sociale de Știință și Tehnologie, ambele inițiate ca doctoranzii în 2007-2008.

Acesta diferă de alte programe, mai generale, pentru natura sa distinct de specialitate. Acest lucru face extrem de apreciat în mediile academice europene și americane Latină. virtutea său principal este echipa de mai mult de 50 de cercetatori superiori pe care o formează, foarte proeminent din punct de vedere academic și, de asemenea, foarte dedicat acestui proiect interuniversitar interesant, cu un obiectiv clar: de a instrui cercetători de înaltă calificare în Logică și Argumentare, Filosofie Știința, filosofia limbajului și Studii sociale de Știință și Tehnologie, capabile să răspundă la cerere tot mai mare sociale în acest domeniu.

De ce studia gradul

Zona Logică și Filosofia științei iese în evidență pentru cercetător său academic și, atât în ​​Spania și America Latină. Ea are un grup foarte important de cercetători, atât în ​​numărul și calitatea și cantitatea de cercetare pe care le produc. Este o caracteristică a acestei zone existența unor legături între cercetători prin diverse asociații, cum ar fi Societatea de Logică și Filosofia Științei din Spania și Societatea de Filosofie analitică.

Proiecte de cercetare în care membrii zonei, precum și rezultatele acestei anchete implicate au un nivel ridicat de recunoaștere și de excelență. Dar, în ciuda calității cercetării efectuate în domeniul Logică și Filosofia științei, nu a existat până în 2007 nici un program de doctorat capabil să aglutineze membrilor săi, un program care a fost atat zona de timp suficient de mare pentru a cuprinde varietatea de cercetare care acoperă zona. Acesta a fost motivul pentru care ne-a determinat să lanseze acest program de doctorat interuniversitară. El majoritatea cercetătorilor din țară implicate, precum și unele dintre cele mai renumite cercetători din alte țări europene și din America Latină. Programul se va întâlni în curând zece ani satisfacție deplină a profesorilor și absolvenților de doctorat, conform sondajelor de calitate.

Ce ai învățat

Programul are drept scop de a instrui cercetători instruiți pentru a răspunde cerințelor sociale următoarele:

 • Aprofundarea rolul științei și tehnologiei în societatea contemporană, analizând presupozițiile lor, conținutul și limitele.
 • Rezolvarea conflictelor prin discuții raționale, pentru intermedierea și criticii culturale.
 • Răspunsul la cererea socială tot mai mare de informații despre funcționarea și structura sistemelor științifice și tehnologice, gestionarea acestora și impactul acestora în cadrul diferitelor domenii sociale, economice și politice.
 • Analiza relației dintre limbă și mondială, modelele cognitive și aplicațiile lor la inteligență artificială precum și probleme legate de comunicare, acte de vorbire și pragmatic, sensul, bunele intenții și teoriile de reprezentare mentală .
 • Managementul diferitelor tehnologii informaționale și problemele lor de dezvoltare formale: Inteligenta Artificiala, semantic web, calculabilitate, etc. De asemenea, ca și pentru dezvoltarea logicile clasice și non-clasice, istoria și filozofia.

Potrivit RD 99/2011, obținând gradul de doctor ar trebui să ofere o pregătire profesională înaltă în diverse domenii, în special în cele care necesită creativitate și inovare. Medicii au dobândit cel puțin următoarele competențe de bază, competențe și abilități personale.

linii de cercetare

Acestea sunt liniile de cercetare a acestui program de doctorat:

 • Argumentare și logică
 • studii sociale ale științei și tehnologiei
 • Filozofia științei
 • Filosofia limbajului

suplimente de formare specifice

În cazul în care studentul doctorand îi lipsește formarea prealabilă completă cerute de program, admiterea la programul va fi condiționată de depășirea suplimente de formare specifice care pot fi subiecte sau module și masterat. Ins atribuite aceluiași student de doctorat nu poate depăși 15 de credite ECTS și pot fi efectuate înainte sau simultan înscrierea în supravegherea academică sub formă de program.

În cazul studenților de performanță simultane trebuie să se înregistreze pentru aceste suplimente la momentul înscrierii în programul de supraveghere academică, care trebuie să fie depășite într-o perioadă maximă de trei semestre consecutive. Imposibilitatea de a face acest lucru, studenții din program vor fi eliminate.

Activitățile de formare Programul de

Șapte activități transversale și specifice ale acestui program de doctorat, stabil și adresat tuturor de formare caracter de doctorat sunt:

 1. seminarii de cercetare.
 2. Proiect de follow-up, întâlniri de lucru sau de cercetare rezultate.
 3. Cursuri metodologice, pregătire de specialitate sau practică.
 4. Asistență la conferințe naționale sau internaționale.
 5. publicații științifice.
 6. Stays la alte centre de cercetare.
 7. Performanțe și criterii de mobilitate.

formare suplimentară

Comitetul academic al programului de doctorat va decide pentru fiecare elev admis, în funcție de profilul dvs. de venit și de formare anterioare dobândite, indiferent dacă sunt sau nu de a efectua anumite formare de cercetare.

În special, în cazul studenților care nu au finalizat sau „Master în Logică și Filosofia științei“ sau „Master în Studii Sociale de Știință și Tehnologie“, dar încă îndeplinite cerințele noastre pentru acces , Comitetul academic al programului de doctorat poate prevedea ca blestemul solicitant până la cinci subiecți (total: 25 credite ECTS) de unul dintre aceste doi stăpâni.

În special, acestea vor avea elevi suplimentare cursas de formare care nu au finalizat un grad care le-a dat suficiente cunoștințe în domeniul Logică și Filosofia Științei.

ieșiri profesionale și academice

 • Integrarea în grupuri și proiecte de cercetare, atât naționale cât și internaționale, în diferite domenii de specialitate.
 • Optarea pentru dezvoltarea activităților didactice și de cercetare academică în centrele de învățământ superior.
 • De înaltă calificare și foarte adaptabil la diferite locuri de muncă generalisti din resursele umane din sectorul de afaceri pentru managementul cultural, științific și tehnologic și comunicare științifică.

profilul recomandat

Programul de doctorat Interuniversitar în Logică și Filosofia științei este conceput pentru a satisface cererile în primul rând absolvenților de azi care doresc să primească o specializare suplimentară sau de formare de cercetare și are o diplomă de master în legătură cu domeniul logicii și Filosofia științei, studenții sistemelor universitare străine care doresc să urmeze studii de doctorat în țară, absolvenții noștri universitare și profesioniști care aleg să faceți upgrade cunoștințele și abilitățile lor sau de a modifica profilul. Studenții noștri vor fi de așteptat din următoarele calificări:

 • absolvenți de Filosofie (absolvenți care au absolvit un maestru legate de PD sau Medicii care doresc să schimbe profilul).
 • Absolvenții în domeniul Științe Naturale, Matematică și Informatică (absolvenți sau medici care au absolvit un master legate de PD).
 • Absolvenții în domeniul științelor sociale și filologie (absolvenți sau medici care au absolvit un master legate de PD).

Este necesar ca cursantul de cercetare se poate citi corect filosofic și științific, cel puțin în texte spaniolă și engleză.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through t ... Citeste mai mult

The University of A Coruña is a public institution whose primary objective is the generation, management and dissemination of culture and scientific, technological and professional knowledge through the development of research and teaching. Citește mai puţin
A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , A Coruña , Ferrol , Ferrol + 9 Mai mult Mai Puțin