Programul de doctorat în management

Generalități

2 locații disponibile

Programul de descriere

Facultatea de Management Deseutels la McGill, renumită în întreaga lume pentru cercetări de ultimă oră, oferă un doctorat. Programul de Management în care studenții restanți desfășoară cercetări fundamentale la frontierele cunoștințelor și practicilor manageriale.

Cu ajutorul cadrelor didactice și a industriei, programul pregătește studenții să devină cercetători autonomi, ale căror activități didactice, publicații și consultanță contribuie la conducerea universităților și organizațiilor din întreaga lume.

Desautels Ph.D. Programul participă la un program de doctorat comun, care reunește cele patru universități din Montreal (HEC-Montreal, Concordia, UQAM și McGill). Ca urmare, elevii au acces la bogate oferte de doctorat din alte universități și sunt așteptați să includă profesori din alte universități în comisiile lor.

Domenii de specializare

Înainte de a intra în Ph.D. în programul de management de la Desautels, elevii trebuie să selecteze o arie de specializare de la una din următoarele sau dintr-o combinație a acestora:

 • Contabilitate
 • Finanţa
 • Sisteme de informare
 • Marketing
 • De gestionare a operațiunilor
 • Comportament organizational
 • Strategie și organizare

Contabilitate

Ph.D. specializarea în contabilitate se concentrează asupra aspectelor legate de utilizarea informațiilor contabile de către diferiți utilizatori (adică investitori, analiști financiari), efectul reglementărilor și al schimbărilor în practicile și teoria contabilității. Acestea includ raportarea și dezvăluirea financiară, sistemele de contabilitate și control de gestiune și auditul.

Finanţa

Ph.D. specializarea Finanțe pregătește studenții pentru cariere academice orientate spre cercetare. În timp ce elevii din toate mediile sunt încurajați să se aplice, elevul tipic deține o diplomă de licență sau master în economie, finanțe, matematică, statistică, informatică, inginerie sau fizică.

Sisteme de informare

Obiectivele Ph.D. specializarea în sistemele informatice (IS) este de a promova cercetarea teoretică și aplicată pe teme legate de practica sistemelor informatice, concentrându-se pe rigoare și relevanță științifică.

Marketing

Ph.D. specializarea în marketing se referă la comportamentul consumatorilor, concurenților și intermediarilor și la rezultatele deciziilor acestora în ceea ce privește performanța firmelor și a mărcilor. Un domeniu interdisciplinar, marketingul se bazează considerabil pe domenii precum psihologia, economia, statisticile și sociologia pentru a dezvolta teoria și metodologia.

De gestionare a operațiunilor

Ph.D. specializarea în Managementul Operațiunilor se caracterizează de obicei printr-un amestec de cercetare teoretică și aplicată. Pe lângă Centrul de Cercetare Științifică a Managementului din McGill, membrii zonei sunt afiliate la două centre principale de cercetare inter-universitare, GÉRAD și CIRRELT.

Comportament organizational

Obiectivul fundamental al doctoratului specializarea în comportamentul organizațional este de a instrui cercetători de clasă mondială în acest domeniu. Termenul "comportament organizațional" se referă la o colecție de teorii și cercetări care se concentrează asupra atitudinilor, cognițiilor și comportamentelor individuale și ale grupului în organizații.

Strategie și organizare

Ph.D. specializarea Strategie și organizare este concepută pentru a instrui elevii în teoria și metodele de strategie și organizare. Desautels este renumit pentru abordarea strategică a procesului - accentul pe dinamica prin care strategiile apar și sunt realizate în organizații, precum și pe conceptele și metodologiile particulare de studiere a dinamicii schimbărilor strategice.

Structura programului

Etapa I: Pregătire (3 până la 12 luni)

Înainte de a intra în program, v-ați selectat aria de specializare din următoarele zone sau o combinație a acestora:

 • Contabilitate
 • Finanţa
 • Sisteme de informare
 • De gestionare a operațiunilor
 • Marketing
 • Comportament organizational
 • Strategie și organizare
 • NSERC CREATE
 • Opțiunea Enviro

Cursurile necesare în faza I includ:

 • Cursuri postuniversitare (conform cerințelor): Determinate la momentul înscrierii, cerințele cursului vor depinde de mediul academic al studenților și / sau de domeniul de specializare dorit.
 • Statisticile de cercetare a managementului (MGSC 706): Subiectele includ regresia simplă, multiplă, polinomială și treptată; abordarea matricială a regresiei; analiza unică a varianței, analiza bidirecțională a varianței cu și fără replicare; analiza covarianței; proceduri multiple de comparare; metode statistice neparametrice; probleme de una și mai multe probe; teste ale alegerii; și exerciții care utilizează programe informatice statistice.

Faza II - Specializare (18-24 luni)

Când intrați în faza a II-a a programului, veți forma un Comitet consultativ de fază a II-a, format din trei sau mai mulți membri. Cel puțin un profesor trebuie să reprezinte una dintre celelalte universități care participă la programul comun. Acest comitet va supraveghea toată faza dvs. de lucru II. Rolul său este de trei ori:

 • Pentru a aproba specializarea și a sprijini selecția cursului de teren
 • Să supravegheze lucrarea de cercetare
 • Pentru a vă administra examenul Comprehensiv și pentru a vă oferi o listă convenită de texte și articole pentru a vă pregăti pentru examen.

Etapa a II-a este inițiată de depunerea formularului de fază II, care enumeră membrii comisiei și cerințele cu datele finale de încheiere. Această fază constă în:

 • Seminar privind metodologia cercetării (sau curs echivalent aprobat): o introducere în metodologia cercetării (metoda științifică, metodele de cercetare utilizate în management, abordarea cu mai multe metode), validitatea cercetării, măsurarea cercetării și tehnicile de cercetare calitativă.
 • Seminar în pedagogie (sau un curs echivalent aprobat): Prezentarea principalelor metode, instrumente și activități de sprijin utilizate în predarea managementului (metodă de predare, cazuri, predare prin practică etc.), acest seminar oferă participanților posibilitatea de a practica și de a îmbunătăți abilitățile lor de predare și să reflecteze asupra predării universitare și a locului de predare într-o carieră academică.
 • Un minim de patru cursuri în aria de specializare a elevului
 • Un minim de două cursuri în domeniul de sprijin al elevului
 • O lucrare de cercetare
 • Pregătirea și completarea unui examen cuprinzător

Etapa III - Disertație (12-24 luni)

Toate lucrările de Fază III sunt supravegheate de către Comitetul de Disertație de Fază III. Acest comitet poate fi același cu Comitetul consultativ de fază II sau poate fi reconstituit, din nou cu reprezentarea din cel puțin o altă universitate participantă.

Această a treia fază începe cu depunerea unui formular de fază III, care conține o listă a membrilor comisiei și o descriere a unei pagini a subiectului dvs. de cercetare. Apoi, prezentați în mod public propunerea dvs. de teză, care trebuie să fie aprobată în mod oficial de către comisia de teze. După finalizarea lucrărilor de cercetare și disertație, vă apărați în mod public teza dvs. ca ultimă etapă a doctoratului.

Admitere

The McGill Ph.D. în Management vizează atragerea persoanelor care posedă un cadru academic puternic, inițiativă personală și potențialul de a deveni cercetători excelenți.

Solicitanții sunt evaluați în funcție de istoricul lor academic trecut, de evaluările făcute de foști profesori sau de supraveghetori, de performanțele la examenele postuniversitare standard, de experiența profesională relevantă și de compatibilitatea dintre interesele lor și obiectivele și obiectivele Facultății.

Comitetul Doctoral McGill examinează toate cererile finalizate și face recomandările finale de admitere la Comitetul Comun Doctoral și la Facultatea de Studii și Cercetări Universitare pentru aprobare finală.

Candidații dețin, de obicei, o diplomă la nivel de masterat, cu un record academic puternic de la o universitate recunoscută.

Ph.D. în Management este doar un program cu normă întreagă. Vă rugăm să rețineți că programul nostru de doctorat nu examinează cererile pentru Special / Exchange / Visiting.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

McGill University is one of Canada's best-known institutions of higher learning and one of the leading universities in the world.

McGill University is one of Canada's best-known institutions of higher learning and one of the leading universities in the world. Citește mai puţin
Montreal , Montreal + 1 Mai mult Mai Puțin

Acreditări

EFMD Equis Accredited