Citește Descrierea Oficială

PIDA este un absolvent de standarde academice înalte, recunoscute de Programul Național de Calitate Absolvent (PNPC) al Consiliului Național de Știință și Tehnologie (CONACYT) ca program consolidat. Ea a apărut într-o alianță a universităților din Regiunea Centru-Vest, care punerea în comun a resurselor și expertizei lor, astăzi oferă un program care satisface cele mai înalte standarde de calitate, care contribuie în mod decisiv sa de bază Academic Core, format din douăzeci și șapte de profesori - cercetători cu solide pregătire academică, nivel înalt de calificare și experiență în domeniul cercetării în arhitectură. există Acest program de doctorat de înaltă calitate academică din anul 2002 și a fost un pionier de acest gen din regiunea Vest a țării; în ea Universitatea Autonomă din Aguascalientes, Universitatea Colima, Universitatea din Guanajuato și Michoacana Universidad de San Nicolás de Hidalgo implicat.

PIDA a fost creat ca răspuns la nevoia urgentă de persoanele de înaltă calificare în domeniul arhitecturii, capabil de a dezvolta cercetare și predare la nivel înalt, în scopul de a crește calitatea academică a programelor educaționale acestea oferă în regiune și în țară, precum și pentru a încuraja generarea și diseminarea cunoștințelor.

SCOP GENERAL

PIDA are ca obiectiv principal formarea de înaltă calificare pentru a produce cunoștințe personalului academic profesional și de a desfășura activități de cercetare și analiză originale, design si programare propuneri legate de intervenția omului pe teritoriul, orașul și producția, prelucrarea și conservare urbană - arhitecturală, având în vedere noi instrumente analitice și perspective care să încurajeze îmbunătățirea calității vieții și a condițiilor de mediu din regiune și din țară.

curricular Structura

PIDA este o cercetare pe bază, prin generarea și aplicarea cunoștințelor și implică programul de dedicare full-time; tutorial are caracter și are ca scop promovarea interacțiunii academice între profesor și elev. Programul de doctorat durează șase semestre, în care studentul trebuie să demonstreze seminariile tematice de cercetare și activitățile academice ca programate, pregătirea tezei de document și-l apăra.

Programul PIDA este structura curriculum-ului relevant și coerent; activitățile propuse promovează dezvoltarea acțiunilor colegiale și participarea largă a tutorilor în luarea deciziilor academice. Acolo serializarea și articularea pe orizontală și pe verticală a structurii curriculum-ului și posibilitatea constant actualizate de tema Seminarii de specialitate; În plus, procesul de consiliere, monitorizare și evaluare a studenților se face într-un mod colegial.

Programul cuprinde un total de 220 de credite, 180 pentru șase Seminar de cercetare și 40 care corespund la patru tematice Seminarii de specialitate. În PIDA de lucru de la trei linii de generare și de aplicare a cunoștințelor (LGAC) foarte specifice: Arhitectură și orașului Arhitectură și Mediu și Arhitectură și Patrimoniu.

Arhitectură și oraș

Aceasta se concentrează pe generarea de cunoștințe despre fenomenul de producție urban-arhitectural și de reproducere. Scopul său este de a oferi noi perspective în ceea ce privește procesele de arhitectură și de gestionare a terenurilor și de a dezvolta noi metodologii pentru investigarea relației dintre arhitectură și teritoriu.

Arhitectura și mediul

Acesta este orientat spre producția de cunoștințe în ceea ce privește calitățile de mediu ale spațiilor și interacțiunea acestora cu utilizatorii. În ceea ce privește proprietățile și calitățile de materiale, sisteme și dispozitive de adaptare a mediului se adresează, urmărește să dezvolte metodologii de cercetare și proiectare în dimensiunea sa de mediu, precum și mijloacele de a genera tehnologii de construcție adecvate.

Arhitectură și Patrimoniu

Urmărește să producă cunoștințe despre teoria și istoria arhitecturii și urbanismului precum și noi propuneri teoretice și metodologice privind procesele de conservare a obiectului de arhitectură și ansambluri arhitecturale urbane. În plus, acesta își propune să dezvolte proiecte aplicate care contribuie la dezvoltarea de tehnologii pentru conservarea patrimoniului arhitectural.

PROFILUL de venituri ASK

Aspiră pentru a intra în PIDA trebuie să posede două calități: aptitudini academice și caracteristicile atitudinale. aptitudini academice include:

 1. Cunoștințe și experiență în formularea de proiecte de cercetare;
 2. Raționament, analiză și sinteză capacitatea, lectura și traducerea textelor, la un nivel de compresie suficient de două limbi străine, cum ar fi engleză, franceză, italiană, portugheză.
 3. gestionarea adecvată a instrumentelor de calcul și a tehnologiilor informatice necesare pentru proiectul lor de cercetare;
 4. Având anterior finalizat programul de master în domeniile cunoașterii care se ocupă de doctorat;
 5. Abilitatea de a problematiza și faptele despre ipoteza și fenomenele de realitate urbane linii arhitecturale legate de generarea și aplicarea de cunoștințe, care se formează în programul de doctorat.

La rândul său, caracteristicile atitudinale traduce în:

 1. Capacitatea de a asigura conducerea și să încurajeze formarea unor grupuri de cercetare;
 2. Dorința de a rămâne actualizat pe cercetare pentru a dezvolta;
 3. Creativitatea să propună proiecte de cercetare și gestionarea resurselor acestora;
 4. atitudine responsabilă și laborios;
 5. Abilitatea de a lucra individual și în echipă;
 6. om de știință, auto-critică și spiritul reflexiv.

PIDA consideră că solicitanții care au absolvit de licență și o diplomă de master în arhitectură și / sau planificare urbană absolvent absolvenți pot participa în alte domenii conexe. Aspiră intra în PIDA trebuie să posede cunoștințe și abilități, inclusiv competențe și experiență în formularea de proiecte de cercetare pe liniile de generare și de aplicare a cunoștințelor (LGAC) care lucrează programul de doctorat; În plus, capacitatea de raționament abstract, pentru analiza și sinteza și exprimarea orală și scrisă în castiliană.

Program predat în:
Spaniolă

Vezi 7 mai multe cursuri de la Universidad Autonoma de Aguascalientes »

Acest curs este Campus based
Start Date
Iulie 2019
Duration
3 anii
La zi
După locații
După dată
Start Date
Iulie 2019
Termen limită de aplicare

Iulie 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date