Programul Doctoral

Generalități

Programul de descriere

Programul de doctorat TSM oferă cinci domenii de studiu aprofundate , pentru un curriculum de bogăție și amploare neobișnuite. Întrucât programul înscrie doar 10-20 de doctorate noi. studenți în fiecare an , doctoranzi prosperă într-o atmosferă de rigoare intelectuală și colaborare creativă între studenți și facultate.

Bine ați venit la programul de doctorat în management de la TSM

Vă mulțumim pentru interesul dvs. față de programul de doctorat de la Toulouse School of Management (TSM). TSM face parte din Universitatea Capitole din Toulouse, una dintre cele mai vechi și renumite universități din Franța, și combină aspecte ale unei instituții publice de cercetare intensivă cu o abordare internațională a educației manageriale și a autonomiei strategice .

Centrul nostru de cercetare afiliat, TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1), este unul dintre cele patru centre de cercetare din științele managementului care sunt acreditate de Centrul Național Francez de Cercetare Științifică.

Mai mult, programul de doctorat se asociază cu alte două laboratoare de cercetare din Toulouse și din regiunea sa:

 • Laboratoire Gouvernance et Contrôle Organisationnel (EA 7416 / Université Paul Sabatier),
 • Centrul de cercetare TBS, care aparține școlii de afaceri acreditate la nivel internațional din Toulouse (TBS).

Doctoranzii noștri pot alege una dintre cele cinci piese:

 • Contabilitate-Audit- Controlul managementului,
 • Finanţa,
 • Managementul resurselor umane și comportamentul organizațional,
 • Marketing,
 • Strategie și management internațional.

Programul include o bază bogată de cursuri și seminarii în primii doi ani , dintre care unele sunt oferite în diferite discipline, iar altele în grupuri foarte mici, pentru a permite un grad ridicat de specializare. Până la finalizarea doctoratului, sprijinim studenții printr-un program de seminarii - inclusiv discuții de cercetare, seminarii de redactare și publicare, precum și pregătirea și sprijinul pentru piața locurilor de muncă. Majoritatea studenților noștri câștigă, de asemenea, experiență didactică la nivel de licență și masterat. În plus, un pachet de burse de doctorat complete, călătorii anuale la conferințe și sprijin pentru cercetare (începând cu anul II) asigură faptul că studenții pot progresa în condiții bune și se pot integra pe deplin în rețelele internaționale de cercetare din domeniul lor. Scopul nostru este de a pregăti studenții în cel mai bun mod posibil pentru rolurile lor viitoare în mediul academic, unde lucrează aproximativ 90% din absolvenții noștri, sau în instituții politice, organizații de cercetare și companii private.

În 2020, programul de doctorat TSM (TSM-DP) a primit distincția prestigioasă EPAS, acordată de Fundația Europeană pentru Dezvoltarea Managementului (EFMD) . Acreditarea EPAS confirmă calitatea tuturor fațetelor oferite de programul nostru: de la mediul său instituțional, național și internațional, prin proiectare, livrare, rezultate și impacturi, până la procesele sale de asigurare a calității. Accentuează în special rigoarea academică, relevanța practică, internaționalizarea, etica și durabilitatea.

entrepreneur, startup, start-up

Curriculum

Programul de doctorat este cu normă întreagă, cu un aport anual în toamnă. Formarea în cercetare este oferită doar la fața locului: nu este disponibilă nicio opțiune de învățare la distanță. Termenul tipic de finalizare este de cinci ani.

Școala de Management din Toulouse oferă un program intensiv de doctorat pentru persoanele interesate să desfășoare cercetări independente. Programul nostru combină cele mai bune teorii, practici și metode de cercetare cu integritate științifică . Cursurile sunt însoțite de practici de cercetare. Absolvenții urmează cariere în universități și școli de afaceri de conducere, instituții orientate spre politici și firme private.

Pentru a urma cele mai bune practici internaționale, cercetarea la Școala de Management din Toulouse începe în al doilea an de masterat, cu un program de cercetare dedicat, iar în doi ani, programa programului de doctorat subliniază patru domenii esențiale de formare pentru doctoranzi:

 • instrumente de cercetare și metodologie
 • studiu aprofundat al domeniului lor de cercetare
 • abilități de a efectua cercetări independente care să conducă la publicații la nivel înalt
 • dezvoltarea carierei

Studenții care finalizează cu succes primul an al programului primesc un Master of Science și pot alege să-și încheie formarea formală. Scopul acestui program de un an este de a oferi studenților instrumentele cantitative, analitice și teoretice pentru o carieră academică de succes sau orientată spre industrie. Prin urmare, programul de cercetare al studenților și faza de disertație încep în luna martie a acestui prim an.

În anul 2 al programului de doctorat, studenții sapă idei suplimentare, fonduri teoretice, modele, metodologie și protocolul lor de cercetare în strânsă relație cu consilierii lor. Astfel, elevii se implică treptat mai mult în proiectarea și executarea cercetărilor originale. Până la sfârșitul celui de-al doilea an, candidații noștri la doctorat primesc un MPhil în Management (programul de certificat TSM în Advanced Management Science) și au o bază solidă pe care să își construiască proiectul de teză, iar unii vor fi produs o lucrare potrivită pentru publicare.

Ultimii ani ai programului de doctorat sunt dedicați cercetării originale și creării unui doctorat. disertație. Elevilor li se oferă posibilitatea de a-și dezvolta propriile idei riguroase și inovatoare. Doctorat candidații participă la viața departamentului, inclusiv la seminarii. De asemenea, își prezintă activitatea de cercetare în ateliere de juniori și seniori, sunt încurajați să participe la conferințe internaționale și perioade de vizite internaționale și, în cele din urmă, să-și apere disertațiile.

Cerințe de admitere

Pentru admitere este necesară o diplomă de licență (în SUA), finalizarea primului an de masterat (în Europa) sau o diplomă echivalentă, reprezentând un curs de studii de patru ani într-un colegiu sau universitate acreditat. Nu este necesară o diplomă de master completată, deși mulți solicitanți au un master în domenii precum management, finanțe, economie, inginerie, psihologie, statistici sau alte domenii conexe. Se așteaptă performanțe academice superioare.

Studenții europeni cu un master în cercetare sunt, de asemenea, bineveniți să aplice. Solicitanții de succes ar obține scutirea de la anumite prelegeri și, în funcție de experiența lor, ar urma o secvență de prelegeri care acoperă aproximativ un an în loc de doi.

Fiecare aplicație va fi studiată cu atenție de către profesorii din domeniul specializării și de către Consiliul programului de doctorat compus din profesori din toate domeniile.

Anul universitar începe la începutul lunii septembrie.

Lista de verificare a aplicațiilor

 • Relua
 • Propunere de cercetare
 • Material de cercetare care vă poate sprijini cererea (disertație, lucrare, lucrări de cercetare)
 • Transcriere
 • test de engleză
 • Scrisori de recomandare
 • Interviul video preînregistrat EasyRecrue
 • Copie de identitate sau pașaport
Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... Citeste mai mult

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Citește mai puţin