Programul de doctorat cantitativ Biosciences

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

QBM caută să pregătească o cohorta de tineri oameni de știință care, în timp ce sunt ferm ancorați în disciplina lor acasă, sunt bine pregătiți în mai multe abordări și stiluri de gândire. Scopul este ca elevii să se simtă confortabil în comunicarea de-a lungul granițelor tradiționale, în special în ceea ce privește diviziunea dintre experiment și teoria cantitativă - să devină, de fapt, științific bi- sau multilingv. În acest scop, școala oferă un doctorat interdisciplinar integrat. program care cuprinde trei componente principale:

  1. Un proiect de cercetare interdisciplinar care combină concepte și metode din diferite domenii.
  2. Un program substanțial de lucru cu o componentă generală și individuală centrat în jurul unui curs de bază interdisciplinar care acoperă problemele cheie din bioscience din multiple perspective.
  3. Activități suplimentare pentru a spori abilitățile transferabile ale elevilor pentru a reuși în știință ca o profesie competitivă.

Programul de doctorat QBM este pe deplin compatibil Bologna și duce la Dr. rer. nat. sau Ph.D. grad. Elevii își prezintă teza scrisă la facultatea PI și se apără conform regulamentelor aceleiași facultăți.

Cercetare interdisciplinară

Proiectele de cercetare ale studenților sunt situate la interfața dintre două discipline și, de obicei, fac parte dintr-o colaborare continuă între două PI-uri ale QBM, care vor servi drept consilier și co-consilier. Proiectul este ancorat în domeniul primar al formării studenților, care este, de obicei, domeniul de expertiză al consilierului principal, dar necesită o interacțiune strânsă cu o a doua disciplină, reprezentată în mod obișnuit de co-consilier. În timp ce studenții se bazează ferm în cadrul laboratorului lor de consilieri, aceștia dezvoltă și legături strânse, atât profesionale, cât și personale, cu co-consilierul și grupul său, atunci când este cazul.

Studentul are un comitet consultativ de teză (TAC) și îi va raporta anual progresul său. TAC constă, în mod ideal, dintr-un minim de trei membri (consilier, co-consilier / al 2-lea membru al QBM, al treilea membru al QBM) și atunci când este necesar sau dorit membri suplimentari externi.

Curs de lucru

Activitatea cursului QBM își propune să ofere studenților instruirea încrucișată și interdisciplinară pentru a reduce decalajul dintre abordările cantitative și calitative din biosciences.

Cursurile noastre primare construiesc o bază mai solidă în disciplinele din afara domeniului principal de pregătire al unui student. Oferim cursuri de alimentare orientate, cum ar fi programare, biochimie (pentru oamenii de știință non-viață) , statistici, bioinformatică și matematică și biofizică la diferite niveluri, care sunt concepute special pentru a preda elementele de bază relevante non-specialiștilor .

Pentru seria de cursuri, elevii QBM sugerează să invitați și să găzduiți vorbitori externi la acest eveniment lunar. Prelegerile referitoare la subiecte relevante pentru QBM sunt completate cu un club de jurnal cu invitatul invitat.

Pentru a sprijini studenții în timpul doctoratului. în abilități transferabile, oferim cursuri de abilități ușoare. Chiar și cele mai bune rezultate ale cercetării nu vor fi bine recunoscute de comunitate dacă nu sunt prezentate într-un mod clar și coerent. Pentru a afla acest lucru, oferim cursuri precum scrierea științifică, abilități de prezentare și bune practici științifice.

În final, retragerea anuală a QBM aduce toți studenții QBM împreună într-un mediu științific informal unde își prezintă cercetarea în scurte discuții și postere și participă la prelegeri de vorbitori invitați.

Evenimente externe:

De asemenea, încurajăm studenții să participe la conferințe internaționale, ateliere, școli de vară la LMU sau la alte instituții, precum și la cursuri avansate relevante pentru activitatea lor de cercetare. În plus, studenții au diverse oportunități de a participa la evenimente în cadrul comunității științifice din München, urmărindu-și propriile interese de cercetare. Aceste evenimente includ serii de conferințe, simpozioane și ateliere oferite de cinci centre colaborative de cercetare (SFB) reprezentate în cadrul QBM, Centrul pentru NanoScience (CeNS) și clusterele de excelență Nanosystems Initiative Munich (NIM) și Center for Integrated Protein Science München ( CIPSM), Institutul Max-Planck de Biochimie și Centrul Helmholtz din München.

Procedura de selecție

Pe baza cererii lor scrise, candidații selectați vor fi invitați la un interviu cu München pentru a explora interesul reciproc cu laboratorul gazdă și școala postuniversitară. Candidații care au îndeplinit criteriile noastre și sunt asociați cu un PI și un laborator gazdă vor fi invitați să se alăture programului.

Cheltuielile de transport și cazare pentru săptămâna de interviu vor fi acoperite de QBM.

Ultima actualizare Sept 2020

Despre facultate

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an ... Citeste mai mult

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an innovative, integrated Ph.D. training program that is international in outlook and brings together a range of diverse disciplines, from biochemistry and medicine to bioinformatics, experimental and theoretical (bio-)physics, and applied mathematics. Citește mai puţin