Programul de doctorat cantitativ Biosciences

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

QBM caută să pregătească o cohorta de tineri oameni de știință care, în timp ce sunt ferm ancorați în disciplina lor acasă, sunt bine pregătiți în mai multe abordări și stiluri de gândire. Scopul este ca elevii să se simtă confortabil în comunicarea de-a lungul granițelor tradiționale, în special în ceea ce privește diviziunea dintre experiment și teoria cantitativă - să devină, de fapt, științific bi- sau multilingv. În acest scop, școala oferă un doctorat interdisciplinar integrat. program care cuprinde trei componente principale:

  1. Un proiect de cercetare interdisciplinar care combină concepte și metode din diferite domenii.
  2. Un program substanțial de lucru cu o componentă generală și individuală centrat în jurul unui curs de bază interdisciplinar care acoperă problemele cheie din bioscience din multiple perspective.
  3. Activități suplimentare pentru a spori abilitățile transferabile ale elevilor pentru a reuși în știință ca o profesie competitivă.

Programul de doctorat QBM este pe deplin compatibil Bologna și duce la Dr. rer. nat. sau Ph.D. grad. Elevii își prezintă teza scrisă la facultatea PI și se apără conform regulamentelor aceleiași facultăți.

Cercetare interdisciplinară

Proiectele de cercetare ale studenților sunt situate la interfața dintre două discipline și, de obicei, fac parte dintr-o colaborare continuă între două PI-uri ale QBM, care vor servi drept consilier și co-consilier. Proiectul este ancorat în domeniul primar al formării studenților, care este, de obicei, domeniul de expertiză al consilierului principal, dar necesită o interacțiune strânsă cu o a doua disciplină, reprezentată în mod obișnuit de co-consilier. În timp ce studenții se bazează ferm în cadrul laboratorului lor de consilieri, aceștia dezvoltă și legături strânse, atât profesionale, cât și personale, cu co-consilierul și grupul său, atunci când este cazul.

Studentul are un comitet consultativ de teză (TAC) și îi va raporta anual progresul său. TAC constă, în mod ideal, dintr-un minim de trei membri (consilier, co-consilier / al 2-lea membru al QBM, al treilea membru al QBM) și atunci când este necesar sau dorit membri suplimentari externi.

Curs de lucru

Activitatea cursului QBM își propune să ofere studenților instruirea încrucișată și interdisciplinară pentru a reduce decalajul dintre abordările cantitative și calitative din biosciences.

Cursurile noastre Primer dezvoltă o bază mai puternică în disciplinele din afara domeniului primar de formare al elevului. Oferim cursuri direcționate, cum ar fi programarea, biochimia (pentru oamenii de știință non-life) , statistici, bioinformatică și matematică și biofizică la diferite niveluri, care sunt concepute special pentru a învăța noțiunile de bază relevante pentru non-specialiști .

Pentru seria de cursuri, elevii QBM sugerează să invitați și să găzduiți vorbitori externi la acest eveniment lunar. Prelegerile referitoare la subiecte relevante pentru QBM sunt completate cu un club de jurnal cu invitatul invitat.

Pentru a sprijini studenții în timpul doctoratului în abilități transferabile, oferim Cursuri de Competențe Soft. Chiar și cele mai bune rezultate ale cercetării nu vor fi bine recunoscute de către comunitate dacă nu sunt prezentate într-un mod clar și coerent. Pentru a afla acest lucru, oferim cursuri precum scrierea științifică, abilitățile de prezentare și buna practică științifică.

În final, retragerea anuală a QBM aduce toți studenții QBM împreună într-un mediu științific informal unde își prezintă cercetarea în scurte discuții și postere și participă la prelegeri de vorbitori invitați.

Evenimente externe:

De asemenea, încurajăm studenții să participe la conferințe internaționale, ateliere de lucru, școli de vară la LMU sau alte instituții, precum și cursuri avansate relevante pentru activitatea lor de cercetare. În plus, studenții au diverse oportunități de a participa la evenimentele din comunitatea științifică din München, urmărind propriile interese de cercetare. Aceste evenimente includ serii de lecții, simpozioane și ateliere de lucru oferite de cinci centre de cercetare colaborative (SFB) reprezentate în cadrul QBM, Centrul pentru NanoScience (CeNS) și clusterelor de excelență Nanosystems Initiative Munich (NIM) și Centrul pentru Proteină Integrată din München CIPSM), Institutul de Biochimie Max-Planck și Centrul Helmholtz din München.

Procedura de selecție

Pe baza cererii scrise, candidații selectați vor fi invitați la un interviu către München pentru a explora interesul reciproc cu laboratorul gazdă și școala postuniversitară. Candidații care și-au îndeplinit criteriile și care sunt însoțiți de un laborator PI și gazdă vor fi invitați să participe la program.

Cheltuielile de transport și cazare pentru săptămâna de interviu vor fi acoperite de QBM.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an ... Citeste mai mult

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an innovative, integrated Ph.D. training program that is international in outlook and brings together a range of diverse disciplines, from biochemistry and medicine to bioinformatics, experimental and theoretical (bio-)physics, and applied mathematics. Citește mai puţin