We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

21 Doctorat Programe în Studii umaniste Lingvistică 2024

Filtre

Filtre

  • Doctorat
  • Studii umaniste
  • Lingvistică
Domenii de studiu
  • Studii umaniste (21)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Doctorat Programe în Studii umaniste Lingvistică

Studiul semanticii, sensului, istoriei, implicaţiilor psihologice şi sociale şi ştiinţa limbii umane. Candidaţii la un Doctorat în Lingvistică se pot specializa pe lingvistică teoretică, având de-a face cu aspecte ale studiului cognitiv, pragmatic, semiotic, fonologic, gramatic, cantitativ, lexical şi ortografic, sau se pot specializa pe lingvistia descriptivă care se concentrează pe lingvistică antropologică, lingvistică comparativă, lingvistică istorică şi sociolingvistică. În plus, cercetarea candidaţilor la un Doctorat în Lingvistică poate fi legată de lingvistica aplicată şi experimentală în domenii ale lingvisticii Computaţionale, Evoluţionare, Juridice, Internetului, Achiziţionării şi dezvoltării limbii, Neurolingvisticii sau Psiholingvisticii.

Programele de Doctorat în Lingvistică se extind de obicei pe o perioadă de trei până la cinci ani şi oferă studenţilor oportunitatea de a lucra pe perioada studiilor ca şi profesori sau asistenţi ai profesorilor, făcând cercetări, scriind sau îndeplinind alte sarcini importante în departament. Candidaţii la un Doctorat în Lingvistică trebuie să propună un subiect pentru cercetarea lor într-o specializare anume a lingvisticii şi apoi să scrie o disertaţie pe acest subiect. Cercetarea doctorală poate implica experimentare, cercetarea textelor primare şi secundare sau alte metodologii.

Dacă eşti interesat şi vrei să aflii mai multe despre cum poţi aplica pentru o poziţie doctorală în domeniul Lingvisticii, atunci aruncă o privire şi citeşte despre oportunităţile din lista de mai jos. Poţi cere mai multe informaţii direct de la instituţii completând un formular online rapid şi uşor în doar un minut!